Tracking instellen voor dynamische zoekadvertenties

Tracking van dynamische zoekadvertenties komt overeen met tracking met ValueTrack-parameters, maar er is één belangrijk verschil. De bestemmingspagina-URL van de dynamische zoekadvertentie wordt dynamisch gegenereerd. Wanneer u tracking instelt, kunt u potentiële klanten doorsturen naar een specifieke bestemmingspagina waarvan de URL extra informatie bevat, zoals de automatische target die uw advertentie heeft geactiveerd of het type apparaat dat is gebruikt door degene die op uw advertentie heeft geklikt.

Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld example.com is en u mensen wilt doorsturen naar example.com?tracking=123, moeten in de trackingtemplate voor uw dynamische zoekadvertentie de ValueTrack-parameters {lpurl}?tracking=123 zijn opgenomen. {lpurl} wordt vervangen door de dynamische URL van de bestemmingspagina.

In dit artikel wordt beschreven hoe u tracking voor uw dynamische zoekadvertenties kunt instellen.

Uw trackingtemplate maken

U kunt een trackingtemplate voor uw dynamische zoekadvertenties toevoegen op account-, campagne-, advertentiegroep-, advertentie- of automatische-targetniveau. Google Ads kiest de meest specifieke template. Als u bijvoorbeeld een trackingtemplate heeft op advertentieniveau en op dynamisch advertentiedoelniveau (automatische target), wordt de trackingtemplate voor dynamisch advertentiedoel (automatische target) gebruikt.

Als u tracking wilt gebruiken in uw campagnes met dynamische zoekadvertenties, moet u een trackingtemplate maken. U heeft ook een ValueTrack-parameter nodig om uw bestemmingspagina te vullen. De ValueTrack-parameter kan adressen van bestemmingspagina's in een aantal verschillende indelingen retourneren. Controleer daarom hoe uw trackingsoftware tracking-URL's opmaakt.

Zodra u de juiste indeling heeft, vervangt u de URL van de bestemmingspagina in uw tracking-URL van derden door de aanbevolen ValueTrack-parameter om een trackingtemplate te maken.

Voorbeeld-URL voor bestemmingspagina: https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones

Uw bestemmingspagina-URL met de trackinginformatie Belangrijke functies Aanbevolen ValueTrack-parameter Trackingtemplate
https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones&device=m&tracking=xyz De URL van de bestemmingspagina wordt niet gecodeerd en eindigt met de trackingtekenreeks {lpurl} {lpurl}?device={device}&tracking=xyz

Tracking-URL van derden Belangrijke functies Aanbevolen ValueTrack-parameter Trackingtemplate
http://tracking.com/redir.php? url=https://www.googlestore.com/shop.axd/ search%3Fcategory%3Dphones Codeert ?, =, ", #, \t, ' en [spatie] in URL van bestemmingspagina, eindigt met zoekopdracht {lpurl} http://tracking.com/redir.php?url={lpurl}
http://tracking.com/redir.php? url=https%3A%2F%2F www.googlestore.com%2Fshop.axd %2Fsearch%3Fcategory%3Dphones In de URL van de bestemmingspagina worden :, /, ? en = gecodeerd en de URL eindigt met de zoekopdracht {escapedlpurl} http://tracking.com/redir.php?url={escapedlpurl}
http://tracking.com/213/73406795 URL van bestemmingspagina is niet opgenomen Geen. Deze indeling wordt niet ondersteund. N.v.t.

Als u trackingsoftware van derden gebruikt, moet u testen of die geschikt is voor uw dynamische zoekadvertenties in Google Ads. In de regel werken dynamische zoekadvertenties met software van derden als u de bestemmingspagina kunt zien in de tracking-URL van de software.

Voorbeeld van tracking-URL Geschikt?
http://www.3rdpartytracker.com/?url=https://www.googlestore.com

Geschikt U ziet de URL van de bestemmingspagina in de tracking-URL.

Uw Google Ads-trackingtemplate is dan http://www.3rdpartytracker.com/?url={lpurl}.

http://www.3rdpartytracker.com/73406795

Niet geschikt De URL van de bestemmingspagina is niet zichtbaar in de tracking-URL.

U kunt geen trackingtemplate maken die {lpurl} bevat

Als u de URL van de bestemmingspagina niet ziet in de tracking-URL van uw software, is de software niet geschikt voor dynamische zoekadvertenties.

Ons systeem controleert uw trackingtemplates en de links naar uw bestemmingspagina's om te bevestigen dat mensen die op uw advertentie klikken, op de verwachte pagina terechtkomen. Google Ads gebruikt het door u opgegeven domein om uw links te genereren en te testen. Als uw uiteindelijke bestemmingspagina's niet kunnen worden geladen, kan uw advertentie worden afgekeurd.

Instructies

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Before you begin, you may have to add the "Tracking template" column to your table:

1. Sign in to your AdWords account.
  2. Click on the Auto targets tab.
  3. Click Columns then select Modify columns.
  4. Expand the Attributes option and click Tracking template.
  5. Click Apply.

Set up tracking for your auto target:

1. Click the Auto target tab.
  2. Hover over any entry in the new “Tracking template” column, and click when the pencil appears.
  3. Enter {lpurl}, a question mark, and then any ValueTrack parameters you want to use, separated by ampersands (&). For example, if you want to use the {targetid} parameter, your tracking template would be: {lpurl}?targetid={targetid}
  4. Click Save.

Aandachtspunt

Als uw trackingtemplates ValueTrack-parameters bevatten die zoekwoordinformatie aangeven, zoals de parameter {keyword}, blijven deze parameters leeg voor dynamische zoekadvertenties, omdat dynamische zoekadvertenties groepen webpagina's targeten en geen specifieke zoekwoorden. We raden u aan de parameter {targetID} te gebruiken om makkelijker te kunnen vaststellen welke target de advertentie heeft geactiveerd.