Tracking instellen voor dynamische zoekadvertenties

De manier waarop u dynamische zoekadvertenties bijhoudt, lijkt erg op tracking met ValueTrack-parameters, maar er is één belangrijk verschil: de bestemmingspagina-URL van dynamische zoekadvertenties wordt dynamisch gegenereerd.Als u tracking instelt, kunt u potentiële klanten doorsturen naar een specifieke bestemmingspagina waarvan de URL extra informatie bevat, zoals het dynamische advertentiedoel dat uw advertentie heeft geactiveerd of het type apparaat dat is gebruikt door degene die op uw advertentie heeft geklikt.

Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld example.com is en u mensen wilt doorsturen naar example.com?tracking=123, moeten in de trackingtemplate voor uw dynamische zoekadvertentie de ValueTrack-parameters {lpurl}?tracking=123 zijn opgenomen. {lpurl} wordt vervangen door de dynamische URL van de bestemmingspagina.

In dit artikel wordt beschreven hoe u tracking voor uw dynamische zoekadvertenties kunt instellen.

Uw trackingtemplate maken

U kunt een trackingtemplate voor uw dynamische zoekadvertenties toevoegen op account-, campagne-, advertentiegroep-, advertentie- of dynamisch-advertentiedoelniveau. Google Ads gebruikt de meest specifieke template. Als u bijvoorbeeld een trackingtemplate op advertentieniveau en op dynamisch-advertentiedoelniveau heeft, wordt de trackingtemplate voor het dynamische advertentiedoel gebruikt.

Als u tracking wilt gebruiken in uw dynamische advertentiegroepen, moet u een trackingtemplate maken. U heeft ook een ValueTrack-parameter nodig om uw bestemmingspagina te vullen. De ValueTrack-parameter kan adressen van bestemmingspagina's in een aantal verschillende indelingen retourneren. Controleer daarom hoe uw trackingsoftware tracking-URL's opmaakt.

Zodra u de juiste indeling heeft, vervangt u de URL van de bestemmingspagina in uw tracking-URL van derden door de aanbevolen ValueTrack-parameter om een trackingtemplate te maken.

Voorbeeld-URL voor bestemmingspagina: https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones

Uw bestemmingspagina-URL met de trackinginformatie Belangrijke functies Aanbevolen ValueTrack-parameter Trackingtemplate
https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones&device=m&tracking=xyz De URL van de bestemmingspagina wordt niet gecodeerd en eindigt met de trackingtekenreeks {lpurl} {lpurl}?device={device}&tracking=xyz

Tracking-URL van derden Belangrijke functies Aanbevolen ValueTrack-parameter Trackingtemplate
http://tracking.com/redir.php? url=https://www.googlestore.com/shop.axd/ search%3Fcategory%3Dphones Codeert ?, =, ", #, \t, ' en [spatie] in URL van bestemmingspagina, eindigt met zoekopdracht {lpurl} http://tracking.com/redir.php?url={lpurl}
http://tracking.com/redir.php? url=https%3A%2F%2F www.googlestore.com%2Fshop.axd %2Fsearch%3Fcategory%3Dphones In de URL van de bestemmingspagina worden :, /, ? en = gecodeerd en de URL eindigt met de zoekopdracht {escapedlpurl} http://tracking.com/redir.php?url={escapedlpurl}
http://tracking.com/213/73406795 URL van bestemmingspagina is niet opgenomen Geen. Deze indeling wordt niet ondersteund. N.v.t.

Als u trackingsoftware van derden gebruikt, moet u testen of die geschikt is voor uw dynamische zoekadvertenties in Google Ads. Over het algemeen werken dynamische zoekadvertenties met software van derden als u de bestemmingspagina kunt zien in de tracking-URL van de software.

Voorbeeld van een tracking-URL Geschikt?
http://www.3rdpartytracker.com/?url=https://www.googlestore.com

Geschikt U ziet de URL van de bestemmingspagina in de tracking-URL.

Uw Google Ads-trackingtemplate is dan http://www.3rdpartytracker.com/?url={lpurl}.

http://www.3rdpartytracker.com/73406795

Niet geschikt De URL van de bestemmingspagina is niet zichtbaar in de tracking-URL.

U kunt geen trackingtemplate maken die {lpurl} bevat

Als u de URL van de bestemmingspagina niet ziet in de tracking-URL van uw software, is de software niet geschikt voor dynamische zoekadvertenties.

Ons systeem controleert uw trackingtemplates en de links naar uw bestemmingspagina's om te bevestigen dat mensen die op uw advertentie klikken, op de verwachte pagina terechtkomen. Google Ads gebruikt het door u opgegeven domein om uw links te genereren en te testen. Als uw uiteindelijke bestemmingspagina's niet kunnen worden geladen, kan uw advertentie worden afgekeurd.

Instructies

Het kan zijn dat u voordat u begint de kolom 'Trackingtemplate' aan uw tabel moet toevoegen:

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Dynamische advertentiedoelen.
  2. Klik op het kolompictogram Kolommen boven de tabel met statistieken.
  3. Klik op Kenmerken en selecteer vervolgens Trackingtemplate.
  4. Klik op Toepassen.

Stel tracking in voor uw dynamische advertentiedoel:

1. Klik op het paginamenu Dynamische advertentiedoelen.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een waarde in de nieuwe kolom Trackingtemplate en klik erop wanneer het potloodpictogram wordt weergegeven.
  3. Voer {lpurl} in, typ een vraagteken en voeg vervolgens de ValueTrack-parameters toe die u wilt gebruiken, gescheiden door en-tekens (&). Als u bijvoorbeeld de parameter {targetid} wilt gebruiken, ziet uw trackingtemplate er als volgt uit: {lpurl}?targetid={targetid}
  4. Klik op Opslaan.

Houd rekening met het volgende

Als uw trackingtemplates ValueTrack-parameters bevatten die zoekwoordinformatie aangeven, zoals de parameter {keyword}, blijven deze parameters leeg voor dynamische zoekadvertenties, omdat dynamische zoekadvertenties geen zoekwoorden gebruiken. We raden u aan de parameter {targetID} te gebruiken om makkelijker vast te kunnen stellen welke target de advertentie heeft geactiveerd.