Seurannan määrittäminen Dynaamisille hakumainoksille

Dynaamisten hakumainosten seuranta toimii pitkälti samoin kuin seuranta ValueTrack-parametrien avulla. Näiden seurantatapojen välillä on kuitenkin yksi ero: Dynaamisten hakumainosten laskeutumissivun URL-osoite luodaan dynaamisesti. Seurantaa määrittäessäsi voit lähettää potentiaaliset asiakkaat tietylle laskeutumissivulle, jonka URL-osoitteessa on lisätietoja, esimerkiksi mainoksesi käynnistänyt dynaamisen mainoksen kohdennus tai mainostasi klikanneen käyttäjän laitetyyppi.

Jos lopullinen URL-osoitteesi on esimerkiksi example.com ja haluat lähettää käyttäjät osoitteeseen example.com?tracking=123, Dynaamisen hakumainoksesi seurantamallin tulee sisältää ValueTrack-parametrit {lpurl}?tracking=123. Parametri {lpurl} korvataan dynaamisen laskeutumissivun URL-osoitteella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää seurannan Dynaamisille hakumainoksillesi.

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Ennen kuin aloitat

• Seurantamallin luominen Voit lisätä Dynaamisille hakumainoksille seurantamallin tilin, kampanjan, mainosryhmän tai dynaamisen mainoksen kohdennuksen tasolla. Muista, että Google Ads käyttää tarkinta mahdollista vaihtoehtoa. Jos olet lisännyt seurantamallin esimerkiksi mainosryhmän tasolle ja dynaamisen mainoksen kohdennuksen tasolle, Google Ads käyttää dynaamisen mainoksen kohdennuksen seurantamallia.
  • Käytä ValueTrack-parametria. Jotta voit käyttää seurantaa dynaamisissa mainosryhmissä, sinun on luotava seurantamalli. Lisäksi tarvitset ValueTrack-parametrin, joka lisätään laskeutumissivusi URL-osoitteeseen. ValueTrack-parametri voi palauttaa laskeutumissivujen osoitteet muutamassa eri muodossa, joten tarkista, kuinka seurantaohjelmistosi muotoilee seuranta-URL-osoitteet.

Kun tiedät tarvittavan muodon, luo seurantamalli korvaamalla kolmannen osapuolen seuranta ‑URL-osoitteessa oleva laskeutumissivun URL-osoite suositellulla ValueTrack-parametrilla.

Esimerkki laskeutumissivun URL-osoitteesta: https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones

Laskeutumissivun URL-osoite ja seurantatiedot Tärkeimmät ominaisuudet Suositeltu ValueTrack-parametri Seurantamalli
https://www.googlestore.com/shop.axd/search?category=phones&device=m&tracking=xyz Ei koodaa laskeutumissivun URL-osoitetta, päättyy seurantamerkkijonoon {lpurl} {lpurl}?device={device}&tracking=xyz
Kolmannen osapuolen seuranta ‑URL Tärkeimmät ominaisuudet Suositeltu ValueTrack-parametri Seurantamalli
http://tracking.com/redir.php? url=https://www.googlestore.com/shop.axd/ search%3Fcategory%3Dphones Koodaa laskeutumissivun URL-osoitteen merkit ?, =, ", #, \t, ' ja [välilyönti], päättyy hakulausekkeeseen {lpurl} http://tracking.com/redir.php?url={lpurl}
http://tracking.com/redir.php? url=https%3A%2F%2F www.googlestore.com%2Fshop.axd %2Fsearch%3Fcategory%3Dphones Koodaa aloitussivun URL-osoitteen merkit :, /, ? ja =, päättyy hakulausekkeeseen {escapedlpurl} http://tracking.com/redir.php?url={escapedlpurl}
http://tracking.com/213/73406795 Ei sisällä laskeutumissivun URL-osoitetta Ei ole, tämä muoto ei ole tuettu. -

Jos käytät kolmannen osapuolen seurantaohjelmistoa, sinun on testattava, onko se yhteensopiva Google Adsin Dynaamisten hakumainosten kanssa. Dynaamiset hakumainokset toimivat yhdessä kolmannen osapuolen ohjelmiston kanssa, jos ohjelmiston seuranta-URL-osoitteessa näkyy laskeutumissivun osoite.

Seuranta-URL (esimerkki) Yhteensopivuus
http://www.3rdpartytracker.com/?url=https://www.googlestore.com

Yhteensopiva. Laskeutumissivun URL-osoite näkyy seuranta-URL-osoitteessa.

Google Adsin seurantamalli on http://www.3rdpartytracker.com/?url={lpurl}

http://www.3rdpartytracker.com/73406795

Ei yhteensopiva. Laskeutumissivun URL-osoitetta ei näy seuranta-URL-osoitteessa.

Et voi luoda seurantamallia, joka sisältää parametrin {lpurl}.

Jos laskeutumissivun URL-osoite ei näy ohjelmistosi seuranta-URL-osoitteessa, ohjelmistosi ei ole yhteensopiva Dynaamisten hakumainosten kanssa.

Järjestelmämme tarkistaa seurantamallisi sekä laskeutumissivusi linkit ja varmistaa, että ne ohjaavat mainostasi klikkaavat käyttäjät toivotulle sivulle. Google Ads käyttää antamaasi verkkotunnusta linkkiesi luomiseen ja testaamiseen. Jos lopullisten laskeutumissivujesi lataus ei onnistu, mainoksesi saatetaan hylätä.

Ohjeet

Ennen kuin aloitat, sinun on ehkä lisättävä taulukkoon Seurantamalli-sarake näin:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Dynaamisten mainosten kohdennukset.
  4. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta.
  5. Klikkaa Attribuutit ja valitse sitten Seurantamalli.
  6. Klikkaa Käytä.

Näin otat käyttöön dynaamisen mainoksen kohdennuksen seurannan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Dynaamisten mainosten kohdennukset.
  4. Vie hiiri minkä tahansa Seurantamalli-sarakkeessa olevan merkinnän päälle ja klikkaa näkyviin tulevaa kynäkuvaketta.
  5. Lisää {lpurl}, kysymysmerkki ja sitten &-merkeillä erotettuina kaikki haluamasi ValueTrack-parametrit. Jos haluat esimerkiksi käyttää {targetid}-parametria, seurantamalli näyttää tältä: {lpurl}?targetid={targetid}.
  6. Klikkaa Tallenna.

Muistettavaa

Jos seurantamalleihin sisältyy avainsanatietoja ilmaisevia ValueTrack-parametreja, kuten {keyword}, kyseiset parametrit ovat tyhjiä Dynaamisissa hakumainoksissa. Tämä johtuu siitä, että Dynaamisissa hakumainoksissa ei käytetä avainsanoja. Suosittelemme, että käytät mainoksen käynnistäneen kohteen selvittämiseen parametria {targetID}.