Uteslut placeringar på kontonivå

På samma sätt som du kan inrikta placeringar i Googles Display-nätverk och på YouTube där dina annonser ska visas (som specifika sidor, webbplatser och videor) kan du även utesluta placeringar där du inte vill att dina annonser ska visas. Framförallt kanske du vill utesluta webbplatser eller domäner som inte är lämpliga för ditt varumärke.

I den här artikeln förklarar vi hur du skapar uteslutningar av placering på kontonivå, vilket förhindrar att dina annonser visas på vissa placeringar i Display-nätverket eller på YouTube och åsidosätter eventuella placeringsinriktningar på kampanjnivå.

Innan du börjar

Här är mycket viktig information om uteslutningar på kontonivå:

Underdomäner. När du skapar en uteslutning av placering bör du inte ta med www. om du vill att underdomäner, underwebbplatser och underordnade sidor ska ingå i uteslutningarna. Så om du utesluter example.com så utesluter du automatiskt store.example.com (underdomän), example.com/store (underwebbplats) och example.com/store.html (underordnad sida). Om du däremot behåller www. och utesluter www.example.com tas underdomäner, underwebbplatser och underordnade sidor inte med i uteslutningen.

Landsdomäner. Olika landsdomäner behöver egna undantag. Om du alltså vill utesluta både example.com och example.co.uk måste du lägga till båda som uteslutning av placering.

Gränser. Du kan ange högst 20 000 uteslutningar av placeringar på en gång och totalt 65 000 per konto. Utöver uteslutningar av placering kan du använda webbplatskategorier och innehållsuteslutningar. Läs mer om alternativ för webbplatskategori och innehållsuteslutningar.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Välj fliken Kampanjer.
  2. Klicka på Delat bibliotek i det vänstra navigeringsfältet.
  3. Välj Exkluderingar av placeringar i kontot och klicka sedan på + Lägg till.
  4. Ange webbadressen till den webbplats som du vill förhindra att dina annonser visas på. Se till att skriva in den rätt och ta inte med ”www.”.
  5. Klicka på Spara.

Du kan kontrollera uteslutningen av placering under Ändringshistorik när du visar ändringar på kontonivå. Nya uteslutningar av placering börjar vanligtvis gälla inom tolv timmar.