Utesluta placeringar på kontonivå

På samma sätt som du kan inrikta placeringar i Googles Display-nätverk och på YouTube där dina annonser ska visas (som specifika sidor, webbplatser och videor) kan du även utesluta placeringar där du inte vill att dina annonser ska visas. Framförallt kanske du vill utesluta webbplatser eller domäner som inte är lämpliga för ditt varumärke.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar uteslutningar av placeringar på kontonivå. På så sätt kan du förhindra att dina annonser visas på särskilda placeringar i Display-nätverket eller på YouTube och åsidosätta eventuella placeringsinriktningar på kampanjnivå. Det går inte att utesluta youtube.com eller mail.google.com på kontonivå.

Innan du börjar

Viktigt att tänka på när det gäller uteslutningar på kontonivå:

Underdomäner

När du skapar en uteslutning av placering ska du inte ta med www. om du vill att underdomäner, underwebbplatser och underordnade sidor ska ingå i uteslutningarna. Om du utesluter example.com utesluter du alltså också automatiskt store.example.com (underdomän), example.com/store (underwebbplats) och example.com/store.html (underordnad sida). Om du däremot behåller www. och utesluter www.example.com tas underdomäner, underwebbplatser och underordnade sidor inte med i uteslutningen.

Landsdomäner

Olika landsdomäner behöver egna undantag. Om du alltså vill utesluta både example.com och example.se måste du lägga till båda som uteslutning av placering.

Gränser

Du kan ange högst 20 000 uteslutningar av placeringar åt gången och totalt 65 000 per konto. Utöver uteslutningar av placeringar kan du använda webbplatskategorier och innehållsuteslutningar. Läs mer om alternativ för webbplatskategorier och innehållsuteslutningar

Obs! Webbadresser som är kopplade till en Google-domän (till exempel youtube.com och mail.google.com) kan inte läggas till som uteslutningar av placeringar.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Placeringar i sidmenyn.
  3. Klicka på Exkluderingar högst upp på sidan.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj Konto i rullgardinsmenyn.
  6. Ange webbadressen eller sök efter det innehåll du vill förhindra att dina annonser visas på (ta inte med ”www.”). Om du har en lista med webbadresser kan du också klicka på Ange flera placeringar och klistra in hela listan där.
  7. Klicka på Spara.

Du kan kontrollera uteslutningen av placering under Ändringshistorik när du visar ändringar på kontonivå. Nya uteslutningar av placeringar börjar vanligtvis gälla inom tolv timmar.