Ekskluder plasseringer på kontonivå

For at du skal nå ut til flere potensielle kunder, vises annonsene dine nå i innhold som samsvarer med hvilke som helst av emnene, plasseringene eller søkeordene for søke-, banner- og videoannonsering du målretter annonsene mot. Hvis du for eksempel målretter annonsene mot emnet «sykler» og «sykling» som søkeord for søke-, banner- og videoannonsering, blir annonsene vist i innhold som samsvarer med enten emnet eller søkeordet.

Du kommer også til å se at all innholdsmålretting er samlet på én side i Google Ads, slik at du kan administrere alle typene innholdsmålretting (emner, plasseringer, ekskluderinger og søkeord for søke-, banner- og videoannonsering) i den samme visningen. Du finner den nye siden under Kampanjer Campaigns Icon i Innhold-delen av navigasjonsmenyen til venstre.

På samme måte som du kan bruke plasseringsmålretting på YouTube og i Google Displaynettverk for å vise annonsene dine på bestemte sider og nettsteder eller sammen med bestemte videoer, kan du ekskludere plasseringer der du ikke vil vise annonsene. Du kan altså ekskludere domener eller nettsteder du ikke vil at merkevaren din skal assosieres med.

Fra og med mars 2024: Nå kan plasseringer også ekskluderes på kontonivå i nettverket av søkepartnere. Dermed kan annonsører ekskludere nettsteder i nettverket av søkepartnere ved å ekskludere nettsteder på konto- eller managerkontonivå. Dette påvirker alle kampanjer som viser annonser i nettverket av søkepartnere, deriblant app-, søke-, Smart-, Shopping- og Performance Max-kampanjer i kontoen.

Denne artikkelen forklarer hvordan du ekskluderer plasseringer på kontonivå for å forhindre at annonsene dine vises i visse plasseringer på YouTube, i Displaynettverket eller i nettverket av søkepartnere. Dette overstyrer dessuten all plasseringsmålretting på kampanjenivå.

Før du begynner

Her er noen viktige ting du bør vite om ekskluderinger på kontonivå:

Underdomener

Når du angir ekskluderinger av plasseringer, kan du utelate www. for å ekskludere underdomener, underordnede nettsteder og underordnede sider. Så hvis du ekskluderer example.com, ekskluderer du automatisk butikk.example.com (underdomene), example.com/butikk (underordnet nettsted) og example.com/butikk.html (underordnet side). Men hvis du beholder www. og ekskluderer www.example.com, blir underdomener og underordnede sider og nettsteder ikke ekskludert. Ekskludering av plasseringer fungerer ikke for underdomener og underordnede sider og nettsteder i nettverket av søkepartnere.

Landdomener

Du må angi separate ekskluderinger for hvert enkelt landdomene. Så hvis du for eksempel vil ekskludere example.com og example.co.uk, må du legge til begge som ekskluderte plasseringer.

Grenser

Du kan angi maks 20 000 ekskluderte plasseringer om gangen og til sammen 65 000 per konto. Du kan lage opptil tre lister over ekskluderte plasseringer per managerkonto, med maks 250 000 ekskluderinger per liste.

Merk: Ingen nettadresser som er knyttet til Google-domener (f.eks. youtube.com og mail.google.com), kan legges til som ekskluderte plasseringer.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Ekskluderingslister.
  4. Klikk på Liste over ekskluderte plasseringer øverst.
  5. Klikk på plussknappen .
  6. Klikk på + Ny liste.
  7. Skriv inn nettadressen for – eller søk etter – innholdet du ikke vil at annonsene dine skal vises i (ikke ta med «www»). Hvis du har en liste over nettadresser, kan du også klikke på «Angi flere plasseringer» og lime inn hele listen der.
  8. Klikk på Lagre.

Under «Endringslogg» kan du kontrollere ekskluderingen av plasseringer ved å sjekke endringene som er gjort på kontonivå. Nye ekskluderinger av plasseringer trer som regel i kraft innen 12 timer.

Merk: Du kan ekskludere YouTube TV-kanaler fra kampanjer på kontonivå. Finn ut mer om hvordan du kan ekskludere YouTube TV-kanaler fra Google Ads-auksjonskampanjer.