Ekskluder plasseringer på kontonivå

På samme måte som du kan bruke målretting av plassering i Google Displaynettverk og på YouTube til å vise annonsene dine på bestemte sider og nettsteder eller sammen med bestemte videoer, kan du ekskludere plasseringer hvor du ikke ønsker at annonsene dine skal vises. Du kan altså ekskludere nettsteder eller domener du ikke ønsker at merkevaren din skal assosieres med.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan ekskludere plasseringer på kontonivå for å hindre at annonsene dine vises i bestemte plasseringer i Displaynettverket eller på YouTube. Slike ekskluderinger overstyrer plasseringsmålretting på kampanjenivå. Det er ikke mulig å ekskludere youtube.com eller mail.google.com på kontonivå.

Før du begynner

Her er noen viktige ting du bør vite om ekskluderinger på kontonivå:

Underdomener

Når du angir ekskludering av plasseringer, kan du utelate www. for å ekskludere underdomener, sekundære nettsteder og underordnede sider under ekskluderingene. Hvis du for eksempel ekskluderer example.com, eksluderer du til enhver tid butikk.example.com (underdomene), example.com/butikk (sekundært nettsted) og example.com/butikk.html (underordnet side). Hvis du beholder www. og ekskluderer www.example.com, kommer imidlertid ikke ekskluderingen til å omfatte underdomener, sekundære nettsteder eller underordnede sider.

Landdomener

Landdomener må ekskluderes enkeltvis. Hvis du for eksempel vil ekskludere både «example.com» og «example.co.uk», må du derfor angi begge som ekskludert plassering.

Grenser

Du kan angi maksimalt 20 000 ekskluderte plasseringer om gangen og totalt 65 000 ekskluderte plasseringer per konto. I tillegg til plasseringer kan du ekskludere bestemte nettstedskategorier og bestemte typer av innhold. Finn ut mer om innholdsekskluderinger og alternativer for nettstedskategorier.

Det er ikke mulig å ekskludere youtube.com og mail.google.com på kontonivå.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Plasseringer i sidemenyen.
  3. Klikk på Ekskluderinger øverst på siden.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Velg Konto fra rullegardinmenyen.
  6. Angi nettadressen for – eller søk etter – innholdet du ikke ønsker at annonsene dine skal vises i (ikke ta med «www»). Hvis du har en liste over nettadresser, kan du også klikke på «Angi flere plasseringer», og lime inn hele listen der.
  7. Klikk på Lagre.

Du kan kontrollere de ekskluderte plasseringene under «Endringslogg» når du ser gjennom hvilke endringer som er gjort på kontonivå. Nye ekskluderinger av plasseringer trer som regel i kraft innen 12 timer.