Plaatsingen uitsluiten op accountniveau

U kunt plaatsingen targeten in het Google Display Netwerk en in YouTube om uw advertenties weer te geven, bijvoorbeeld bepaalde pagina's en sites en in bepaalde video's. U kunt ook plaatsingen uitsluiten als u niet wilt dat uw advertenties op die plaatsen worden weergeven. In het bijzonder kunt u websites of domeinen uitsluiten die niet bij uw merk passen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u plaatsingen kunt uitsluiten op accountniveau. Dergelijke uitsluitingen voorkomen dat uw advertenties worden weergegeven op bepaalde plaatsingen in het Display Netwerk of op YouTube en overschrijven alle plaatsingstargeting op campagneniveau.

Voordat u begint

Hier volgt belangrijke informatie over uitsluitingen op accountniveau:

Subdomeinen. Wanneer u een uitgesloten plaatsing maakt, laat u www. weg om de subdomeinen en subsites uit te sluiten van de uitsluitingen. Als u bijvoorbeeld example.com uitsluit, sluit u automatisch winkel.example.com (subdomein), example.com/winkel (subsite) en example.com/winkel.html (subpagina) uit. Maar als u www. behoudt en www.example.com uitsluit, is de uitsluiting niet van toepassing op subdomeinen, subsites en subpagina's.

Landdomeinen. Elk landdomein moet afzonderlijk worden uitgesloten. Als u example.com en example.co.uk wilt uitsluiten, moet u dus beide domeinen als uitgesloten plaatsing toevoegen.

Limieten. U kunt maximaal 20.000 uitgesloten plaatsingen tegelijk en in totaal 65.000 uitgesloten plaatsingen per account opgeven. Behalve uitgesloten plaatsingen kunt u ook sitecategorieën en contentuitsluitingen gebruiken. Meer informatie over opties voor sitecategorieën en contentuitsluitingen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Selecteer het tabblad Campagnes.
  2. Klik in de linkernavigatiebalk op Gedeelde bibliotheek.
  3. Selecteer 'Uitgesloten plaatsingen op accountniveau' en klik op + Toevoegen.
  4. Voer de URL in waarop u uw advertenties niet wilt weergeven. Zorg ervoor dat u de URL correct invoert en zonder het gedeelte 'www'.
  5. Klik op Opslaan.

U kunt de uitgesloten plaatsing verifiëren bij Wijzigingsgeschiedenis wanneer u de wijzigingen op accountniveau bekijkt. Nieuwe uitgesloten plaatsingen treden meestal binnen twaalf uur in werking.