Sijoittelujen poissulkeminen tilitasolla

Samaan tapaan kuin voit näyttää mainoksiasi Google Display ‑verkostossa ja YouTubessa kohdistamalla niitä sijoitteluihin, kuten tietyille sivuille, sivustoille, mobiilisovelluksiin ja videoihin, voit myös sulkea pois sijoitteluja, joissa et halua mainostesi näkyvän. Saatat erityisesti haluta sulkea pois verkkosivustoja tai verkkotunnuksia, jotka eivät ole brändiisi sopivia.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda tilitason sijoittelujen poissulkemisia, jotka estävät mainostesi näkymisen tietyissä sijoitteluissa Display-verkostossa tai YouTubessa ja jotka ohittavat kampanjatason sijoitteluun kohdistamisen. Verkkotunnuksia youtube.com ja mail.google.com ei voi sulkea pois tilitasolla.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Seuraavassa on tärkeää tietoa tilitason poissulkemisista.

Aliverkkotunnukset

Kun luot sijoittelun poissulkemisen, voit sulkea pois myös sijoitteluun liittyvät aliverkkotunnukset, alisivustot ja alisivut jättämällä pois www.-merkkijonon. Jos siis suljet pois sijoittelun example.com, suljet automaattisesti pois myös seuraavat sijoittelut: kauppa.example.com (aliverkkotunnus), example.com/kauppa (alisivusto) ja example.com/kauppa.html (alisivu). Jos taas et poista www.-merkkijonoa ja suljet pois sijoittelun www.example.com, poissulkeminen ei koske aliverkkotunnuksia, alisivustoja ja alisivuja.

Maakohtaiset verkkotunnukset

Maakohtaiset verkkotunnukset edellyttävät erillisiä poissulkemisia. Jos haluat sulkea pois esimerkiksi verkkotunnukset example.com ja example.co.uk, sinun on lisättävä molemmat poissuljetuiksi sijoitteluiksi.

Rajoitukset

Voit lisätä enintään 20 000 sijoittelun poissulkemista kerralla ja yhteensä enintään 65 000 sijoittelun poissulkemista tiliä kohden. Sijoittelun poissulkemisten lisäksi voit käyttää sivustoluokkien ja sisällön poissulkemisia. Lue lisää sivustoluokkavaihtoehdoista ja sisällön poissulkemisista.

Huom. Mitään Googlen verkkotunnukseen liittyvää URL-osoitetta (esim. youtube.com ja mail.google.com) ei voi lisätä sijoittelun poissulkemiseksi.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse sivuvalikosta Sijoittelut.
  3. Valitse sivun yläosasta Poissuljetut.
  4. Klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse avattavasta valikosta Tili.
  6. Lisää URL-osoite tai hae sisältöä, jonka yhteydessä et halua mainostesi näkyvän (jätä "www." pois URL-osoitteesta). Jos haluat lisätä URL-osoiteluettelon, valitse Lisää useita sijoittelukohteita ja liitä koko luettelo tähän.
  7. Klikkaa Tallenna.

Voit vahvistaa sijoittelun poissulkemisen Muutoshistoria-kohdassa, kun tarkastelet muutoksiasi tilitasolla. Uudet sijoittelun poissulkemiset otetaan yleensä käyttöön 12 tunnin kuluessa.