Ekskluder placeringer på kontoniveau

For at sikre, at du når ud til så mange potentielle kunder som muligt, bliver dine annoncer nu vist sammen med indhold, der matcher en hvilket som helst af de placeringer eller et hvilket som helst af de emner, placeringer eller søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, du målretter mod. Hvis du f.eks. målretter mod "cykler" som emne og "cykling" som søgeord på Displaynetværket, Videonetværket eller Søgenetværket, bliver dine annoncer vist i indhold, der matcher enten én af delene eller begge dele.

Du vil også se, at kontekstmålretning er blevet forenklet og placeret på en enkelt side i Google Ads, så du kan administrere alle indholdsbaserede målretningstyper (Emner, Placeringer, Display-/videosøgeord og Ekskluderinger) i en enkelt visning. Du finder den nye side i sektionen "Indhold" under Kampagner Campaigns Icon på navigationsmenuen til venstre.

Ligesom du kan målrette placeringer på Google Displaynetværket og på YouTube til at vise dine annoncer – f.eks. specifikke sider, websites og videoer – kan du også ekskludere placeringer, hvor du ikke ønsker at få vist dine annoncer. Du kan eksempelvis ekskludere websites eller domæner, der ikke er passende i forhold til dit brand.

Fra og med marts 2024: Placeringsekskluderinger på kontoniveau anvendes nu også på søgepartnernetværket. Med denne lancering bliver websites på søgepartnernetværket ekskluderet, hvis en annoncør tilføjer websiteekskluderinger på konto- eller managerkontoniveau. Dette får betydning for alle kampagner, der viser annoncer på søgepartnernetværket, heriblandt Performance Max-kampagner, appkampagner, søgekampagner, Shopping-kampagner og Smart-kampagner på kontoen.

Denne artikel forklarer, hvordan du opretter placeringsekskluderinger på kontoniveau for at forhindre, at dine annoncer vises på bestemte placeringer på Displaynetværket, YouTube eller søgepartnernetværket, og tilsidesætter eventuel placeringsmålretning på kampagneniveau.

Før du begynder

Her er nogle vigtige oplysninger, du skal bruge vedrørende ekskluderinger på kontoniveau:

Underdomæner

Når du opretter en placeringsekskludering, kan du udelade www. for også at ekskludere underdomæner, underwebsites og undersider under ekskluderingerne. Hvis du f.eks. ekskluderer eksempel.dk, ekskluderer du automatisk også butik.eksempel.dk (underdomæne), eksempel.dk/butik (underwebsite) og eksempel.dk/butik.html (underside). Hvis du derimod beholder www. og ekskluderer www.eksempel.dk, gælder ekskluderingen ikke for alle underdomæner, underwebsites og undersider. Placeringsekskluderinger for underdomæner, underwebsites og undersider fungerer ikke på søgepartnernetværket.

Landedomæner

Forskellige landedomæner skal have særskilte ekskluderinger. Hvis du f.eks. vil ekskludere example.com og example.co.uk, skal du tilføje dem begge som placeringsekskluderinger.

Grænser

Du kan angive maksimalt 20.000 placeringsekskluderinger ad gangen og i alt 65.000 placeringsekskluderinger pr. konto. Managerkonti kan oprette op til 3 lister over placeringsekskluderinger med maksimalt 250.000 ekskluderinger pr. liste.

Bemærk! De webadresser, der er knyttet til et Google-domæne (f.eks. youtube.com og mail.google.com), kan ikke tilføjes som placeringsekskluderinger.

Vejledning

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Værktøjer Tools Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Delt samling på sektionsmenuen.
  3. Klik på Ekskluderingslister.
  4. Klik på Liste over placeringsekskluderinger øverst.
  5. Klik på plusknappen .
  6. Klik på + Ny liste.
  7. Angiv den webadresse (eller søg efter det indhold), hvor dine annoncer ikke skal vises (du skal ikke medtage "www."). Hvis du har en liste over webadresser, kan du også vælge at klikke på "Angiv flere placeringer" og indsætte hele listen der.
  8. Klik på Gem.

Du kan verificere placeringsekskluderingen under "Ændringshistorik", når du får vist ændringer på kontoniveau. Nye placeringsekskluderinger træder typisk i kraft inden for 12 timer.

Bemærk! Ekskludering af YouTube TV-kanaler fra kampagner kan foretages på kontoniveau. Få flere oplysninger om ekskludering af YouTube TV-kanaler fra auktionskampagner i Google Ads.