Beståndsdelarna i en framhävd Shopping-annons

Du kan hjälpa användarna att utforska och upptäcka ditt varumärke och dina produkter med framhävda Shopping-annonser. Med framhävda Shopping-annonser kan du gruppera ett urval av liknande produkter och presentera dem tillsammans för att visa upp ditt varumärke eller företag. Dessa annonser hjälper användarna att bestämma var de vill handla när de söker på mer allmänna termer som ”ryggsäckar” eller ”möbler”.

Framhävda Shopping-annonser är tillgängliga i följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Tyskland
  • Frankrike
  • Hongkong
  • Irland
  • Indien
  • Indonesien
  • Malaysia
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Filippinerna
  • Singapore
  • Sydafrika
  • Sverige
  • Taiwan
  • Förenade Arabemiraten
  • Storbritannien
  • USA

Du kan skapa framhävda Shopping-annonser med Google Ads och Google Ads API (AdWords API). Om du vill annonsera om enskilda produkter kan du använda Shopping-annonser med produkt

I den här artikeln beskriver vi de olika beståndsdelarna som utgör en framhävd Shopping-annons.

Från och med 31 oktober 2018 är endast en liten grupp klickmätningsleverantörer godkända för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd. Detta gäller framhävda Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager (LIA) och modellbaserade bilannonser. För att se till att dina annonser inte visas utan mätning har Google Ads-teamet pausat alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer.

Såvida ditt konto inte godkänts för att fortsätta att visa de berörda annonserna pausas redan skapade annonser så att de inte visas utan mätning.

Läs mer om hur du mäter annonsinteraktioner på sidor med Google som värd med hjälp av klickmätningsleverantörer

Exempel: Anta att du säljer badkläder och att du vill framhäva sidan med badshorts för män och alla relevanta produkter för en kund som har sökt efter ”badshorts män”. Du kan skapa en framhävd Shopping-annons som innehåller allt du har att erbjuda inom badshorts för män.

Fördelar

• Visa annonser som hjälper människor att bestämma var de vill handla. I många sökningar på Google Shopping används bredare söktermer som inte innehåller ett specifikt varumärke eller en specifik produkt, till exempel träningskläder för damer eller vardagsrumsmöbler. Sådana termer är breda och det innebär vanligtvis att en person ännu inte har bestämt sig för var de vill handla. Använd framhävda Shopping-annonser för att nå dessa potentiella kunder och få dem att tänka på ditt varumärke och dina produkter när de håller på att fatta ett beslut.
  • Kontrollera vilka produkter som visas i annonsen. Du väljer vilka produkter som visas i framhävda Shopping-annonser. Du kan till exempel lyfta fram dina bästsäljare eller utvalda säsongsprodukter.
  • Spåra engagemang och konverteringar som dina framhävda Shopping-annonser leder till i realtid. Du kan använda omfattande rapporteringsverktyg för att spåra annonsernas resultat.

Så fungerar det

En framhävd Shopping-annons visas på Google när någon söker med en mer allmän sökterm, som ”ryggsäckar”. Då visar framhävda Shopping-annonser relevanta produkter tillsammans med livsstilsbilder som du väljer, som representerar ditt varumärke eller ditt företag.

När någon klickar på en framhävd Shopping-annons expanderas den så att de av dina produkter som är mest relevanta för söktermerna visas. Du kopplar dem till annonsen med hjälp av produktgrupper. Du kan visa ett begränsat antal produkter eller en hel kategori från ditt lager i en framhävd Shopping-annons.

Vi rekommenderar att du börjar med en större uppsättning produkter (hundratals) och sedan skapar mindre grupper när du ser vad som fungerar. Du kan se hur många produkter som är inriktade i en annonsgrupp med en framhävd Shopping-annons via kolumnen Aktiva produkter på sidan Produktgrupper.

Skapa annonser som uppfyller dina företagsmål. Ju fler annonser du skapar desto större är chansen att dina annonser visas vid många olika typer av sökfrågor.

Budgivning

Det finns tre budgivningsalternativ för framhävda Shopping-annonser:

1. Budgivning med högsta CPE (kostnad per engagemang): Du anger det högsta beloppet som du är villig att betala för ett engagemang. Du debiteras när någon klickar direkt på länken Besök säljare i din framhävda annons eller expanderar din framhävda Shopping-annons och antingen tillbringar 10 sekunder i annonsen eller klickar på en produkt eller länk i den expanderade annonsen. Läs mer om mätvärden för engagemang.
  2. Budgivning med Maximera klick: Med Maximera klick anges dina bud för att du ska få så många engagemang i framhävda Shopping-annonser som möjligt inom din budget. Läs mer om budgivning med Maximera klick.
    • Obs! Till skillnad från Shopping-annonser med produkt, där du anger dina bud på produktgrupper, anger du ett bud för engagemang med en framhävd Shopping-annons på annonsgruppen som innehåller annonsen.
  3. Budgivning med Mål-ROAS (avkastning på annonsutgifter): Denna Smart Bidding-strategi i Googles Ads hjälper dig att få ett större konverteringsvärde eller ökade intäkter på den målavkastning på annonsutgifterna som du anger. Läs mer om budgivning med Mål-ROAS.