Beståndsdelarna i en framhävd Shopping-annons

Obs! Uppdateringar av framhävda Shopping-annonser

Vi har fått återkoppling från annonsörer och kunder, och utifrån den kommer vi att justera formatet för framhävda Shopping-annonser för att ge ännu bättre engagemang och resultat från och med augusti 2020:

• Produkterna visas i en snurra grupperad efter återförsäljare.
  • Sidhuvudsbilder krävs inte längre för att skapa annonser och visas inte längre med annonsen.
  • Alla klick på dina annonser från Googles sökresultatsidor leder direkt till din webbplats.
  • Varje klick debiteras som ett engagemang.
  • Exponeringar räknas för varje produkt i annonsen.

Du kan hjälpa andra att upptäcka och utforska ditt varumärke och dina produkter med framhävda Shopping-annonser. Med denna typ av annonser kan du gruppera ett urval av liknande produkter och presentera dem tillsammans för att visa upp ditt varumärke eller företag. Annonserna hjälper andra att bestämma var de vill handla när de söker med mer allmänna termer som ”ryggsäckar” eller ”möbler”.

Framhävda Shopping-annonser är tillgängliga i följande länder:

• Australien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Tyskland
  • Frankrike
  • Hongkong
  • Irland
  • Indien
  • Indonesien
  • Malaysia
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Filippinerna
  • Singapore
  • Sydafrika
  • Sverige
  • Taiwan
  • Förenade Arabemiraten
  • Storbritannien
  • USA

Du kan skapa framhävda Shopping-annonser med Google Ads och Google Ads API (AdWords API). Om du vill annonsera om enskilda produkter kan du använda Shopping-annonser med produkt

I denna artikel beskriver vi de olika beståndsdelarna i en framhävd Shopping-annons.

Från och med 31 oktober 2018 är endast en liten grupp klickmätningsleverantörer godkända för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd. Detta gäller framhävda Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager (LIA) och modellbaserade bilannonser. För att se till att dina annonser inte visas utan mätning har Google Ads-teamet pausat alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer.

Såvida ditt konto inte har godkänts för att fortsätta att visa de berörda annonserna pausas redan skapade annonser så att de inte visas utan mätning.

Läs mer om hur du mäter annonsinteraktioner på sidor med Google som värd med hjälp av klickmätningsleverantörer

Från och med den 26 december 2019 erbjuder vi begränsad databehandling av framhävda Shopping-annonser och annonser för lokala butikslager för att hjälpa annonsörer, utgivare och partner som bedriver verksamhet i Kalifornien att uppfylla kraven i California Consumer Privacy Act (CCPA). Google inaktiverar informationstexter till annonsspårare från tredje part.

Det går inte längre att använda spårningsmallen för framhävda Shopping-annonser för att mäta tidsbaserade engagemang för framhävda Shopping-annonser via ValueTrack. Klick på slutliga webbadresser kan även fortsättningsvis spåras av annonsspårare från tredje part.

Det går inte längre att använda spårningsmallar för annonser för lokala butikslager för butiker som Google är värd för via ValueTrack. Ingen tredjepartsspårning sker för konverteringar eller interaktioner. Klick på slutliga webbadresser kan även fortsättningsvis spåras av annonsspårare från tredje part.

Läs mer om den här ändringen.

Exempel: Säg att du säljer badkläder och vill framhäva sidan med badshorts för herrar och alla relevanta produkter för en kund som har sökt efter ”badshorts herrar”. Du kan skapa en framhävd Shopping-annons som innehåller allt du har att erbjuda inom badshorts för herrar.

Fördelar

• Visa annonser som hjälper andra att bestämma sig för var de vill handla: Många sökningar på Google Shopping innehåller bredare söktermer utan ett visst varumärke eller en viss produkt, till exempel sportkläder för damer eller vardagsrumsmöbler. Sådana termer är breda och innebär vanligtvis att personen ännu inte har bestämt sig för var hen vill handla. Använd framhävda Shopping-annonser för att nå dessa potentiella kunder och få dem att tänka på ditt varumärke och dina produkter när de håller på att fatta ett beslut.
  • Kontrollera vilka produkter som visas i annonsen: Du väljer vilka produkter som ska visas i en framhävd Shopping-annons. Du kan till exempel lyfta fram dina bästsäljare eller utvalda säsongsprodukter.
  • Spåra engagemang och konverteringar från dina framhävda Shopping-annonser i realtid: Du kan använda omfattande rapportverktyg för att hålla reda på annonsernas resultat.

Så fungerar det

En framhävd Shopping-annons visas på Google när någon söker med en mer allmän sökterm, som ”ryggsäckar”. Då visar framhävda Shopping-annonser relevanta produkter tillsammans med livsstilsbilder som du väljer och som representerar ditt varumärke eller företag.

När någon klickar på en framhävd Shopping-annons expanderas den så att de produkter som är mest relevanta för söktermerna visas. Du kopplar dem till annonsen med hjälp av produktgrupper. Du kan visa ett begränsat antal produkter eller en hel kategori från ditt lager i en framhävd Shopping-annons.

Vi rekommenderar att du börjar med en större uppsättning produkter (hundratals) och sedan skapar mindre grupper när du ser vad som fungerar. Du kan se hur många produkter som är inriktade i en annonsgrupp med en framhävd Shopping-annons via kolumnen Aktiva produkter på sidan Produktgrupper.

Skapa annonser som uppfyller dina verksamhetsmål. Ju fler annonser du skapar, desto större är chansen att dina annonser visas för många olika typer av sökfrågor.

Budgivning

Det finns tre budgivningsalternativ för framhävda Shopping-annonser:

1. Budgivning med högsta CPE (kostnad per engagemang): Du anger det högsta belopp som du kan tänka dig att betala för ett engagemang. Du debiteras när någon klickar direkt på länken Besök säljare i din framhävda annons eller utökar din framhävda Shopping-annons och antingen tittar på annonsen i tio sekunder eller klickar på en produkt eller länk i den expanderade annonsen. Läs mer om engagemangsvärden
  2. Budstrategin Maximera klick: Med Maximera klick anges dina bud för att du ska få så många engagemang för framhävda Shopping-annonser som möjligt inom budgeten. Läs mer om budstrategin Maximera klick
    Obs! Till skillnad från Shopping-annonser med produkt, där du lägger bud på produktgrupper, anger du för engagemang med en framhävd Shopping-annons ett bud på annonsgruppen som innehåller annonsen.
  3. Budgivning med Mål-ROAS (avkastning på annonsutgift): Denna Smart Bidding-strategi i Google Ads hjälper dig att få ett högre konverteringsvärde eller ökade intäkter på den målavkastning på annonsutgift som du anger. Mål-ROAS för framhävda Shopping-annonser stöds i följande länder:
    • USA
    • Storbritannien
    • Irland
    • Frankrike
    • Tyskland
Läs mer om budgivning med Mål-ROAS
Obs! Om du använder denna budstrategi rekommenderar Google att du tillämpar den i kombination med en datadriven attributionsmodell.