Over campagnes in het zoeknetwerk in het nieuwe, verbeterde Google Ads

Dit artikel heeft alleen betrekking op het nieuwe, verbeterde Google Ads. Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt.

De advertenties in een campagne in het zoeknetwerk worden weergegeven bij de zoekresultaten van Google en op andere Google-sites wanneer mensen zoeken naar termen die relevant zijn voor de zoekwoorden van uw advertentie. Stel dat u muziekles geeft. Via een campagne in het zoeknetwerk kunt u uw tekstadvertenties weergeven aan potentiële klanten op het moment dat deze op zoek zijn naar 'gitaarlessen'.

In dit artikel wordt aandacht besteed aan de werking van campagnes in het zoeknetwerk.

Hoe het werkt

Advertenties worden gekoppeld aan pagina's met zoekresultaten op basis van de termen of woordgroepen waarmee een gebruiker zoekt. Zo kan een zoekopdracht op Google naar 'huis sanitair reparatie' leiden tot weergave van een advertentie die deze termen als zoekwoord gebruikt.

Campagnes in het zoeknetwerk zijn er meestal op gericht gebruikers over te halen om een handeling uit te voeren, zoals op uw advertentie klikken of uw bedrijf bellen. Met deze campagnes geeft u advertenties weer aan mensen die actief op zoek zijn naar informatie. Wanneer iemand bewust naar producten of services zoekt die u aanbiedt, is de kans veel groter dat deze gebruiker uw advertentie nuttig vindt en erop klikt.

Een campagne in het zoeknetwerk kan een goede optie voor u zijn als u voldoet aan een of meer van de volgende criteria:

• U wilt uw advertenties weergeven bij de zoekresultaten van Google.
  • U wilt alleen potentiële klanten bereiken die op zoek zijn naar uw specifieke product of service.

Als u klanten ook wilt bereiken wanneer ze andere websites bezoeken, kunt u overwegen een campagne in het zoeknetwerk met Display-uitbreiding te maken.

Doelen voor campagnes in het zoeknetwerk

Als u een campagne in het zoeknetwerk wilt maken, selecteert u eerst een doel op basis van de acties die u klanten wilt laten uitvoeren. Uw campagnedoel optimaliseert de functies en instellingen in uw campagne zodat u het marketingdoel van uw campagne kunt bereiken.

De doelen die u kunt gebruiken als u campagnes in het zoeknetwerk maakt:

• Sales
  • Leads
  • Websiteverkeer

Welk doel u kiest, is niet van invloed op de beschikbaarheid van campagne-instellingen en -functies. Ook kunt u uw doel altijd wijzigen of ervoor kiezen geen doel te gebruiken. Meer informatie over doelen in het nieuwe, verbeterde Google Ads