Filtrera dina platser efter tillägg

När du har synkroniserat dina Google My Business- och Google Ads-konton eller har lagt till adresser till butikskedjors butiker i ditt konto kan dessa adresser visas i hela kontot. Om du vill tilldela ditt konto eller vissa kampanjer eller annonsgrupper specifika adresser kan du använda platsgrupper (eller använda filter för företagsnamn, eller etikett, om dina platser kommer från Google My Business).

Platsgrupper är det rekommenderade sättet att filtrera efter platser. Det fungerar bra med både platser som synkroniseras från Google My Business och när du använder adresser till butikskedjors butiker för dina annonser. Läs mer om platsgrupper här.

Om dina platser synkroniseras från Google My Business kan du också använda filter. I resten av den här artikeln går vi igenom ett exempel på hur du använder filter.

Anta att du äger två restauranger: Bosses grillbar och Bosses sushi. Du vill köra en kampanj som bara gäller grillbaren. Därför skapar du ett filter som bara innehåller den restaurang där företagsnamnet är ”Bosses grillbar”.

Innan du börjar

Kontrollera att du har länkat till ditt Google My Business-konto och att dina platser synkroniseras med Ads. Anvisningar finns i Använda adresstillägg.

Gör så här

Lägga till och redigera filter på kampanj- eller annonsgruppsnivå

Steg 1. Filtrera adresser från Google My Business
  1. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och klicka sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  2. Klicka på plusknappen och välj Adresstillägg.
  3. Välj Kampanj eller Annonsgrupp beroende på om du vill filtrera adresser för en kampanj eller annonsgrupp. Om du lägger till ett adresstillägg på annonsgruppsnivå ska du också välja önskad annonsgrupp.
Steg 2. Lägg till ett filter i Google Ads

Välj ett av följande:

1. Alla synkroniserade platser
  2. Synkroniserade platser med en specifik etikett eller ett specifikt företagsnamn
    1. Ange ditt företagsnamn. Filter fungerar bara om du har angett information som exakt matchar det ord du har valt. Om du till exempel anger ett filter för företagsnamnet ”Bosses” filtrerar du inte bort företag med namnet ”Bosses grillbar”.
    2. Du kan filtrera platserna ytterligare genom att använda specifika etiketter. Ange etikettnamnet och klicka på + Eller för att utöka adresslistan.
  3. Specifika platser som du väljer. Du kan välja upp till 20 specifika adresstillägg från listan.
  4. Inga platser
  5. Klicka på Spara
Redigera filter på annonsgrupps- eller kampanjnivå
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Annonser och tillägg och sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  3. Klicka på Tilläggstyp i det blå fältet ovanför tabellen och välj Adresstillägg på rullgardinsmenyn.
  4. Alla adresstillägg som du har filtrerat på annonsgrupps- eller kampanjnivå visas vid ditt Google My Business-konto. Leta reda på filtret du vill redigera och klicka på pennikonen Redigera när den visas.
  5. Utför ändringarna och klicka på Spara.

Lägga till och redigera filter på kontonivå

1. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster och klicka sedan på Tillägg högst upp på sidan.
  2. Välj det Google My Business-konto där du vill lägga till filter.
  3. Klicka på Lägg till i det blå fältet ovanför tabellen.
  4. Välj Konto på rullgardinsmenyn.
  5. Håll pekaren över kontot där du vill göra ändringar och klicka på pennikonen Redigera när den visas.
  6. Under Begränsa hur många platser som synkroniseras med Google Ads:
    1. Ange ditt företagsnamn. Filter fungerar bara om du har angett information som exakt matchar det ord du har valt. Om du till exempel anger ett filter för företagsnamnet ”Bosses” filtrerar du inte bort företag med namnet ”Bosses grillbar”.
    2. Du kan filtrera platserna ytterligare genom att använda specifika etiketter. Du måste lägga till etiketter i Google My Business innan du använder filter i Google Ads.  Ange etikettnamnet och klicka på + Eller för att utöka adresslistan.
  7. Klicka på Slutför.