Filtrer beliggenhetene dine etter utvidelser med posisjonsgrupper

Når du har synkronisert Google Min bedrift- og Google Ads-kontoen din, eller når du har lagt til kjedebeliggenheter, kan disse adressene vises sammen med alle annonsene i kontoen din. Du kan tilordne bestemte adresser på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Med posisjonsgrupper kan du filtrere på kampanje- eller annonsegruppenivå og bruke filtre for å filtrere på kontonivå.

I resten av denne artikkelen finner du et eksempel på bruk av posisjonsgrupper og filtre for adressetillegg ved hjelp av Google Min bedrift.

Eksempel

Tenk deg at du har to restauranter: Jonnys grill og Jonnys sushi. Du ønsker å kjøre en kampanje som bare omfatter grillrestauranten. Da kan du opprette et filter som bare omfatter restauranten med bedriftsnavnet «Jonnys grill».

Før du begynner

Kontrollér at Google Ads-kontoen din er knyttet sammen med Google Min bedrift-kontoen din, og at beliggenhetene dine synkroniseres med Google Ads. Finn ut mer om hvordan du kan bruke adressetillegg.

Veiledning

Slik legger du til beliggenhetsgrupper og redigerer dem på kampanje- eller annonsegruppenivå

Før du følger fremgangsmåten nedenfor, bør du følge veiledningen i hvordan du oppretter beliggenhetsgrupper.

Trinn 1. Filtrer adressene dine fra Google Min bedrift
  1. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Utvidelser øverst på siden.
  2. Klikk på plussknappen , og velg Adressetillegg.
  3. Velg «Kampanje» eller «Annonsegruppe» avhengig av om du vil filtrere adressene til en kampanje eller en annonsegruppe. Hvis du legger til et adressetillegg på annonsegruppenivå, må du også velge ønsket annonsegruppe.
Trinn 2. Legg til en beliggenhetsgruppe i Google Ads
  1. Velg blant disse alternativene:
    1. Alle synkroniserte steder
    2. Beliggenhetsgrupper: I menyen merker du av i avmerkingsboksen ved siden av beliggenhetsgruppen du har opprettet for restauranten «Jonnys grill».
    3. Ingen steder
  2. Klikk på Lagre.
Endre beliggenhetsgrupper på annonsegruppe- eller kampanjenivå
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser, og klikk deretter på Utvidelser øverst på siden.
  3. På den blå stripen ovenfor tabellen klikker du på Utvidelsestype og velger Adressetillegg på rullegardinmenyen.
  4. Alle adressetilleggene du har filtrert på annonsegruppe- eller kampanjenivå, står oppført med Google Min bedrift-kontoen din. Finn tillegget du vil redigere, og klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon når det vises ved siden av tillegget.
  5. Gjør endringene, og klikk på Lagre.

Slik legger du til og redigerer filtre på kontonivå

Merk: Dette alternativet er bare tilgjengelig for adressetillegg via Google Min bedrift. Alternativet er ikke tilgjengelig for adressetillegg med utvalgte steder.
  1. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Utvidelser øverst på siden.
  2. Velg Google Min bedrift-kontoen der du vil legge til filtre.
  3. Klikk på Legg til i på den blå stripen ovenfor tabellen.
  4. Velg Konto på rullegardinmenyen.
  5. Hold markøren over kontoen du vil endre, og klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon når det vises.
  6. Under «Begrens antallet beliggenheter som blir synkronisert med Google Ads»-delen:
    • Skriv inn navnet på bedriften din. Filteret virker bare hvis det du har skrevet inn, samsvarer nøyaktig med ordet du har valgt. Hvis du for eksempel angir et filter for firmanavnet «Jonnys», filtrerer du ikke ut bedrifter med navnet «Jonnys grill».
    • Du kan avgrense beliggenhetene ytterligere med spesifikke etiketter. Eventuelle etiketter må legges til for beliggenhetene i Google Min bedrift før du bruker filtrene i Google Ads. Legg til et etikettnavn, og klikk på + Eller for å vise listen over adresser.
  7. Klikk på Fullfør.