Uw locaties filteren op extensies met locatiegroepen

Als u uw Google Mijn Bedrijf- en Google Ads-accounts heeft gesynchroniseerd of ketenlocaties aan uw account heeft toegevoegd, kunnen deze adressen overal in uw account worden weergegeven. U kunt specifieke adressen toewijzen op account-, campagne- of advertentiegroepniveau. Gebruik locatiegroepen om op campagne- of advertentiegroepniveau te filteren en gebruik filters om op accountniveau te filteren.

In de rest van dit artikel wordt uitgelegd hoe u locatiegroepen en filters kunt gebruiken voor locatie-extensies die gebruikmaken van Google Mijn Bedrijf.

Voorbeeld

Stel dat u eigenaar bent van twee restaurants: Steaks van Bob en Pannenkoeken van Bob. U wilt alleen een campagne uitvoeren voor uw steakrestaurant. Hiervoor maakt u een filter en neemt u alleen het restaurant op waarvan de bedrijfsnaam overeenkomt met 'Steaks van Bob'.

Voordat u begint

Zorg dat uw Google Ads-account aan uw Google Mijn Bedrijf-account is gekoppeld en dat uw locaties worden gesynchroniseerd met Google Ads. Meer informatie over hoe u locatie-extensies gebruikt

Instructies

Locatiegroepen toevoegen en bewerken op campagne- of advertentiegroepniveau

Volg eerst de instructies om locatiegroepen te maken en ga dan verder met de onderstaande stappen.

Stap 1. Filter uw adressen uit Google Mijn Bedrijf
  1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Klik op de plusknop  en selecteer Locatie-extensies.
  3. Selecteer Campagne of Advertentiegroep, afhankelijk van of u adressen naar een campagne of advertentiegroep wilt filteren. Als u een locatie-extensie op advertentiegroepniveau toevoegt, kiest u ook de gewenste advertentiegroep.
Stap 2. Voeg een locatiegroep toe aan Google Ads
  1. Kies een van de volgende opties:
    1. Alle gesynchroniseerde locaties
    2. Locatiegroepen: Vink in het menu het selectievakje aan naast de locatiegroep die u heeft gemaakt voor het restaurant Steaks van Bob.
    3. Geen locaties
  2. Klik op Opslaan.
Bewerk een locatiegroep op advertentiegroep- of campagneniveau
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  3. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Extensietype en selecteer in het dropdownmenu de optie Locatie-extensies.
  4. Elke locatie-extensie die u heeft gefilterd op advertentiegroep- of campagneniveau, wordt vermeld bij uw Google Mijn Bedrijf-account. Zoek de locatie-extensie die u wilt bewerken en klik op het potloodje Potloodpictogram/bewerkingspictogram wanneer het naast de extensie verschijnt.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Filters toevoegen en bewerken op accountniveau

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar voor locatie-extensies die gebruikmaken van Google Mijn Bedrijf. De optie is niet beschikbaar voor locatie-extensies met gesuggereerde locaties.
  1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Selecteer het Google Mijn Bedrijf-account waaraan u filters wilt toevoegen.
  3. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen aan.
  4. Selecteer Account in het dropdownmenu.
  5. Plaats de muisaanwijzer op het account dat u wilt wijzigen en klik op het potloodje Potloodpictogram/bewerkingspictogram wanneer het verschijnt.
  6. Onder het gedeelte De locaties beperken die worden gesynchroniseerd met Google Ads:
    • Vul uw bedrijfsnaam in. Filters werken alleen als u informatie heeft ingevoerd die exact overeenkomt met het woord dat u heeft gekozen. Als u bijvoorbeeld een filter opgeeft voor de bedrijfsnaam 'Bob', worden bedrijven met de naam 'Steaks van Bob' niet uitgefilterd.
    • U kunt de locaties verder verfijnen met specifieke labels. Labels moeten worden toegevoegd aan locaties in Google Mijn Bedrijf voordat filters in Google Ads worden toegepast. Voeg de labelnaam toe en klik op + Of om de lijst van adressen uit te breiden.
  7. Klik op Voltooien.