Uw adressen filteren voor locatie-extensies

Wanneer u uw Google Mijn Bedrijf- en Google Ads-accounts heeft gesynchroniseerd, komen uw adressen in aanmerking voor weergave in uw account. Als u specifieke adressen aan uw account of aan bepaalde campagnes of advertentiegroepen wilt toewijzen, kunt u filters instellen. U kunt de Google Mijn Bedrijf-filters gebruiken: bedrijfsnaam of label.

Hier volgt een voorbeeld. Stel dat u de eigenaar bent van twee restaurants: Steaks van Bob en Pannenkoeken van Bob. U wilt alleen een campagne uitvoeren voor uw steakrestaurant. Hiervoor maakt u een filter en neemt u alleen het restaurant op waarvan de bedrijfsnaam overeenkomt met 'Steaks van Bob'.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u heeft gelinkt naar uw Google Mijn Bedrijf-account. Ga voor instructies naar Locatie-extensies gebruiken.

Instructies

Filters toevoegen en bewerken op campagne- of advertentiegroepniveau

Stap 1. Filter uw adressen uit Google Mijn Bedrijf
  1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies bovenaan de pagina.
  2. Klik op de plusknop en selecteer Locatie-extensies.
  3. Selecteer Campagne of Advertentiegroep, afhankelijk van of u adressen naar een campagne of advertentiegroep wilt filteren. Als u een locatie-extensie op advertentiegroepniveau toevoegt, kiest u ook de gewenste advertentiegroep.
Stap 2. Voeg een filter toe aan Google Ads

Kies een van de volgende opties:

1. Alle gesynchroniseerde locaties.
  2. Gesynchroniseerde locaties met een specifiek label of bedrijfsnaam.
    1. Vul uw bedrijfsnaam in. Filters werken alleen als u informatie heeft ingevoerd die exact overeenkomt met het woord dat u heeft gekozen. Als u bijvoorbeeld een filter opgeeft voor de bedrijfsnaam 'Bob', worden bedrijven met de naam 'Steaks van Bob' niet uitgefilterd.
    2. U kunt de locaties verder verfijnen met specifieke labels. Voeg de labelnaam toe en klik op + Of om de lijst van adressen uit te breiden.
  3. Specifieke locaties die u heeft uitgekozen. U kunt maximaal twintig specifieke locatie-extensies selecteren in de lijst.
  4. Geen locaties.
  5. Klik op Opslaan
Filters bewerken op advertentiegroep- of campagneniveau
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies bovenaan de pagina.
  3. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Extensietype en selecteer Locatie-extensies in het dropdownmenu.
  4. Elke locatie-extensie die u heeft gefilterd op advertentiegroep- of campagneniveau, wordt vermeld bij uw Google Mijn Bedrijf-account. Zoek de locatie-extensie die u wilt bewerken en klik op het potloodpictogram Bewerken wanneer het naast de extensie verschijnt.
  5. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik op Opslaan.

Filters toevoegen en bewerken op accountniveau

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens op Extensies bovenaan de pagina.
  2. Selecteer het Google Mijn Bedrijf-account waaraan u filters wilt toevoegen.
  3. Klik in de blauwe balk boven de tabel op Toevoegen aan.
  4. Selecteer Account in het dropdownmenu.
  5. Plaats de muisaanwijzer op het account dat u wilt wijzigen en klik op het potloodpictogram Bewerken wanneer het verschijnt.
  6. Onder het gedeelte 'De locaties beperken die worden gesynchroniseerd met Google Ads':
    1. Vul uw bedrijfsnaam in. Filters werken alleen als u informatie heeft ingevoerd die exact overeenkomt met het woord dat u heeft gekozen. Als u bijvoorbeeld een filter opgeeft voor de bedrijfsnaam 'Bob', worden bedrijven met de naam 'Steaks van Bob' niet uitgefilterd.
    2. U kunt de locaties verder verfijnen met specifieke labels. Labels moeten worden toegevoegd aan locaties in Google Mijn Bedrijf voordat filters in Google Ads worden toegepast.  Voeg de labelnaam toe en klik op '+ Of' om de lijst van adressen uit te breiden.
  7. Klik op Voltooien.