Uw adressen filteren voor locatie-extensies

Wanneer u uw Google Mijn Bedrijf- en Google Ads-accounts heeft gesynchroniseerd, komen uw adressen in aanmerking voor weergave in uw account. Als u specifieke adressen aan uw account of aan bepaalde campagnes of advertentiegroepen wilt toewijzen, kunt u filters instellen. U kunt de Google Mijn Bedrijf-filters gebruiken: bedrijfsnaam of label.

Hier volgt een voorbeeld. Stel dat u de eigenaar bent van twee restaurants: Steaks van Bob en Pannenkoeken van Bob. U wilt alleen een campagne uitvoeren voor uw steakrestaurant. Hiervoor maakt u een filter en neemt u alleen het restaurant op waarvan de bedrijfsnaam overeenkomt met 'Steaks van Bob'.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u heeft gelinkt naar uw Google Mijn Bedrijf-account. Voor instructies gaat u naar Locatie-extensies gebruiken.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Toevoegen

Stap 1. Filter uw adressen uit Google Mijn Bedrijf
  1. Kies de campagne of advertentiegroep waarvoor u adressen wilt opgeven.
  2. Klik op het tabblad Campagnes en kies een van uw campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Selecteer in het dropdownmenu linksboven op de pagina de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  5. Als u adressen wilt filteren voor een campagne of een advertentiegroep, klikt u op respectievelijk 'Campagne-extensie' of 'Advertentiegroepextensie'.
  6. Klik op + Extensie.
  7. Kies onder 'Nieuwe locatie-extensie voor campagne' of 'Nieuwe locatie-extensie voor advertentiegroep' de campagne waarvoor u adressen wilt filteren. Als u een locatie-extensie op advertentiegroepniveau toevoegt, kiest u ook de gewenste advertentiegroep.
Stap 2. Voeg een filter toe aan AdWords
  1. Klik onder de naam van uw Google Mijn Bedrijf-account op + Filter.
  2. Selecteer in het dropdownmenu de optie 'Bedrijfsnaam', 'Bedrijfscategorie' en/of 'Label', afhankelijk van de groep die u wilt filteren voor de door u gekozen campagne of advertentiegroep.
  3.
  4. Geef uw bedrijfsnaam, categorie en/of label op. Filters werken alleen als u informatie heeft ingevoerd die exact overeenkomt met de geselecteerde categorie. Als u bijvoorbeeld een beperking opgeeft voor de bedrijfsnaam 'Steaks van Bob', worden bedrijven met de naam 'Fantastische steaks van Bob' niet uitgefilterd.
  5. (Optioneel) Filter adressen verder: als u extra filters wilt instellen, klikt u op + EN of + OF. Met '+ OF' breidt u de lijst van adressen uit en met '+ EN' beperkt u de lijst.
  6. Klik op Gereed.

Bewerken

1. Log in op uw AdWords-account via https://adwords.google.nl.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  3. Selecteer in het dropdownmenu boven de tabel met extensies de optie Weergeven: Locatie-extensies.
  4. Kies Accountextensie, Campagne-extensie of Advertentiegroepextensie.
  5. Elk filter dat u maakt, wordt opgenomen in uw Google Mijn Bedrijf-account. Plaats de muisaanwijzer op het filter dat u wilt bewerken en klik hierop.