Opprett ekskluderinger for dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser blir det dynamisk funnet samsvar mellom nettsidene dine og det folk spesifikt søker etter på Google. Konfigurer ekskluderinger for å forhindre at det kan genereres annonser på bakgrunn av sider på nettstedet ditt du ikke vil sende kundene til – for eksempel sider der alle produktene er utsolgt. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan ekskludere bestemte nettsider og søketermer (negative søkeord) du ikke vil at det skal kunne genereres eller utløses annonser på bakgrunn av.

Hvis du vil finne ut mer om målretting, kan du først lese artikkelen Om mål for dynamiske søkeannonser.

Bruksområder

Ekskluder bestemte nettsider. Vi anbefaler på det sterkeste at du oppretter ekskluderinger for sider som inneholder ord som «utsolgt» eller «ikke tilgjengelig». Dermed slipper kundene dine å se sidene på nettstedet ditt som inneholder produkter de uansett ikke kan kjøpe.

Ekskluder bestemte søk på Google. Du har en annonse for elektronisk utstyr og vil forhindre at den skal vises når noen søker etter brukte kameraer eller brukte TV-er. Da er det lurt å legge til «brukt» som negativt søkeord, ettersom det ikke er sannsynlig at denne personen vil kjøpe de nye kameraene eller TV-ene du tilbyr.

Veiledning for å ekskludere bestemte nettsider

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. I sidemenyen til venstre på kontonivå klikker du på Dynamiske annonsemål.
  3. Velg Negative dynamiske annonsemål-fanen.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. I «Legg til i»-rullegardinmenyen velger du om du vil legge til de negative dynamiske annonsemålene i en kampanje eller annonsegruppe.
  6. Klikk på Velg en kampanje / Velg en annonsegruppe, og velg kampanjen eller annonsegruppen der du vil legge til de negative dynamiske annonsemålene.
  7. Opprett en eller flere regler for å ekskludere bestemte nettsider. Du kan velge å ekskludere sider etter kategori, innhold, tittel eller nettadresse.
    1. Bruk nøyaktige nettadresser: Skriv eller lim inn de nøyaktige nettadressene du vil ekskludere. Angi én nettadresse per linje.
    2. Opprett regler for å ekskludere nettsider: I rullegardinmenyen velger du Sideinnhold, Sidetittel eller Nettadresse og angir deretter betingelsene for regelen.
  8. Klikk på Legg til for å se et sammendrag av reglene.
  9. Klikk på Lagre.

Veiledning for å legge til negative søkeord

Du kan legge til negative søkeord i kampanjen din med dynamiske søkeannonser på samme måte som i andre kampanjer. Selv om det ikke blir brukt søkeord i dynamiske søkeannonser, tas det hensyn til negative søkeord ved valg av hvilke annonser som skal vises til potensielle kunder. Finn ut hvordan du kan legge til negative søkeord i kampanjer.

Kategoriekskluderinger

Når systemet for dynamiske søkeannonser finner en ny side på et nettsted, kan det finne relevante søketermer og begynne å vise den før systemet har fått tid til å kategorisere den nye siden. Når siden er kategorisert, slutter den å vises i kampanjer der den kategorien er ekskludert. Når den er kategorisert, viser søketermrapporten fortsatt den gjeldende kategorien, selv om den siden ikke hadde denne klassifiseringen da den ble vist.