Opprett ekskluderinger for dynamiske søkeannonser

Med dynamiske søkeannonser blir det dynamisk funnet samsvar mellom nettsidene dine og det folk spesifikt søker etter på Google. Konfigurer ekskluderinger for å forhindre at det kan genereres annonser på bakgrunn av sider på nettstedet ditt du ikke vil sende kundene til – for eksempel sider der alle produktene er utsolgt. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan ekskludere bestemte nettsider og søketermer (negative søkeord) du ikke vil at det skal kunne genereres eller utløses annonser på bakgrunn av.

Hvis du vil finne ut mer om målretting, kan du først lese artikkelen Om mål for dynamiske søkeannonser.

Bruksområder

Ekskluder bestemte nettsider. Vi anbefaler på det sterkeste at du oppretter ekskluderinger for sider som inneholder ord som «utsolgt» eller «ikke tilgjengelig». Dermed slipper kundene dine å se sidene på nettstedet ditt som inneholder produkter de uansett ikke kan kjøpe.

Ekskluder bestemte søk på Google. Du har en annonse for elektronisk utstyr og vil forhindre at den skal vises når noen søker etter brukte kameraer eller brukte TV-er. Da er det lurt å legge til «brukt» som negativt søkeord, ettersom det ikke er sannsynlig at denne personen vil kjøpe de nye kameraene eller TV-ene du tilbyr.

Veiledning for å ekskludere bestemte nettsider

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Automatiske mål-fanen på «Alle kampanjer»-siden.
  3. Rull til nederst på siden, og klikk på + Ekskluderinger.
  4. Klikk på + Legg til i delen som nå vises.
  5. Velg en annonsegruppe.
  6. Velg å ekskludere sider basert på kategori, sideinnhold, sidetittel eller nettadresse. For sidetitler og sideinnhold er det bare å legge til doble anførselstegn for termene du vil ekskludere.
  7. Klikk på Lagre. Den nye ekskluderingen for dynamiske annonsemål blir nå vist i Ekskluderinger-delen.

Veiledning for å legge til negative søkeord

Du kan legge til negative søkeord i kampanjen din med dynamiske søkeannonser på samme måte som i andre kampanjer. Selv om det ikke blir brukt søkeord i dynamiske søkeannonser, tas det hensyn til negative søkeord ved valg av hvilke annonser som skal vises til potensielle kunder. Finn ut hvordan du kan legge til negative søkeord i kampanjer.

Kategoriekskluderinger

Når systemet for dynamiske søkeannonser finner en ny side på et nettsted, kan det finne relevante søketermer og begynne å vise den før systemet har fått tid til å kategorisere den nye siden. Når siden er kategorisert, slutter den å vises i kampanjer der den kategorien er ekskludert. Når den er kategorisert, viser søketermrapporten fortsatt den gjeldende kategorien, selv om den siden ikke hadde denne klassifiseringen da den ble vist.