Uitsluitingen maken voor dynamische zoekadvertenties

Uw dynamische zoekadvertentie koppelen uw webpagina's op dynamische wijze aan specifieke zoekopdrachten van mensen op Google. U kunt uitsluitingen instellen om te voorkomen dat er advertenties voor bepaalde pagina's op uw site worden gegenereerd, zoals pagina's met uitverkocht producten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bepaalde webpagina's en zoektermen (uitsluitingszoekwoorden) kunt uitsluiten waarvoor geen advertenties moet worden gegenereerd of geactiveerd.

Voor meer informatie over targeting leest u Doelen voor dynamische zoekadvertenties.

Wanneer te gebruiken

Specifieke webpagina's uitsluiten. Het wordt ten zeerste aanbevolen uitsluitingen te maken voor pagina's met woorden zoals 'uitverkocht' of 'niet beschikbaar'. Zo voorkomt u dat potentiële klanten pagina's op uw website zien met producten die ze niet kunnen kopen.

Specifieke zoekopdrachten op Google uitsluiten. U wilt voorkomen dat uw advertentie over de elektronische apparaten wordt weergegeven aan iemand die op zoek naar een tweedehands camera of televisie. Voeg in dat geval 'tweedehands' toe als uitsluitingszoekwoord, aangezien die persoon uw nieuwe camera's en televisies waarschijnlijk niet zal kopen.

Instructies voor het uitsluiten van bepaalde webpagina's

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op accountniveau op Dynamische advertentiedoelen.
  3. Kies het tabblad Uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Gebruik het dropdownmenu 'Toevoegen aan' om te kiezen of u de uitgesloten dynamische advertentiedoelen wilt toevoegen aan een campagne of een advertentiegroep.
  6. Klik op Een campagne/advertentiegroep selecteren en kies vervolgens de campagne of advertentiegroep voor de uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
  7. Maak een of meer regels om specifieke webpagina's uit te sluiten. U kunt pagina's uitsluiten op categorie, paginacontent, paginatitel of URL.
    1. Exacte URL's gebruiken: Typ of plak de exacte URL's die u wilt uitsluiten. Geef één URL per regel op.
    2. Regels maken om webpagina's uit te sluiten: Gebruik het dropdownmenu om Paginacontent, Paginatitel of URL te selecteren en geef vervolgens de voorwaarden voor de regel op.
  8. Klik op Toevoegen om een overzicht van de regels te bekijken.
  9. Klik op Opslaan.

Instructies voor het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden

U kunt uitsluitingszoekwoorden aan uw campagne met dynamische zoekadvertenties toevoegen. Dit doet u op dezelfde manier als voor een andere campagne. Hoewel dynamische zoekadvertenties geen zoekwoorden gebruiken, zijn de uitsluitingszoekwoorden wel van invloed op de weergave van advertenties aan potentiële klanten. Meer informatie over het toevoegen van uitsluitingszoekwoorden aan campagnes.

Categorieën uitsluiten

Wanneer het systeem voor dynamische zoekadvertenties een nieuwe pagina op een website vindt, kan het systeem relevante zoekopdrachten vinden en de weergave starten voordat het tijd heeft gehad om de nieuwe pagina te categoriseren. Nadat de pagina is gecategoriseerd, wordt de weergave gestopt in campagnes waarvoor die categorie is uitgesloten. Later, als de pagina is gecategoriseerd, wordt de huidige categorie nog steeds weergegeven in het rapport Zoektermen, ook als die pagina niet als zodanig was geclassificeerd op het moment van de weergave.