Uitsluitingen maken voor dynamische zoekadvertenties

Uw dynamische zoekadvertenties koppelen uw webpagina's op dynamische wijze aan specifieke zoekopdrachten van mensen op Google. U kunt uitsluitingen instellen om te voorkomen dat er advertenties voor bepaalde pagina's op uw site worden gegenereerd, zoals pagina's met uitverkochte producten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u bepaalde webpagina's en zoektermen (uitsluitingszoekwoorden) kunt uitsluiten om aan te geven dat er geen advertenties voor moeten worden gegenereerd of geactiveerd.

Voor meer informatie over targeting leest u Over doelen voor dynamische zoekadvertenties.

Wanneer te gebruiken

Specifieke webpagina's uitsluiten. Het wordt ten zeerste aanbevolen uitsluitingen te maken voor pagina's met woorden zoals 'uitverkocht' of 'niet beschikbaar'. Zo voorkomt u dat potentiële klanten pagina's op uw website bekijken met producten die ze niet kunnen kopen.

Specifieke zoekopdrachten op Google uitsluiten. U wilt voorkomen dat uw advertentie over elektronische apparaten wordt weergegeven aan iemand die op zoek naar een tweedehands camera of televisie. Voeg in dat geval 'tweedehands' toe als uitsluitingszoekwoord, aangezien die persoon uw nieuwe camera's en televisies waarschijnlijk niet zal kopen.

Instructies om specifieke webpagina's uit te sluiten

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Dynamische advertentiedoelen.
  4. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
  5. Klik op de plusknop .
  6. Gebruik het dropdownmenu 'Toevoegen aan' om te kiezen of u de uitgesloten dynamische advertentiedoelen wilt toevoegen aan een campagne of een advertentiegroep.
  7. Klik op Selecteer campagne of Selecteer advertentiegroep en kies de campagne of advertentiegroep voor de uitgesloten dynamische advertentiedoelen.
  8. Maak een of meer regels om specifieke webpagina's uit te sluiten. U kunt pagina's uitsluiten op categorie, paginacontent, paginatitel of URL.
    • Exacte URL's gebruiken: Typ of plak de exacte URL's die u wilt uitsluiten. Geef één URL per regel op.
      Opmerking:Een URL met een hoofdletter (www.Example.com) wordt gezien als een andere URL dan eentje met een kleine letter (www.example.com). Zorg er dus voor dat u de exacte URL opgeeft.
    • Regels maken om de webpagina te targeten: Gebruik het dropdownmenu om Paginacontent, Paginatitel of URL te selecteren en vul vervolgens de voorwaarden voor de regel in.
  9. Klik op Toevoegen om een overzicht van de regels te bekijken.
  10. Klik op Opslaan.

Instructies om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen

U kunt uitsluitingszoekwoorden aan uw campagne met dynamische zoekadvertenties toevoegen. Dit doet u op dezelfde manier als bij andere campagnes. Hoewel dynamische zoekadvertenties geen zoekwoorden gebruiken, zijn de uitsluitingszoekwoorden wel van invloed op de weergave van advertenties aan potentiële klanten. Meer informatie over hoe u uitgesloten zoekwoorden toevoegt aan campagnes

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Uitgesloten zoekwoorden toevoegen aan advertentiegroepen, campagnes en lijsten met uitgesloten zoekwoorden

1. Kies of u uitgesloten zoekwoorden wilt toevoegen aan alle campagnes of aan een specifieke campagne en selecteer de specifieke campagne of advertentiegroep.
    • Klik op Uitsluitingen bewerken om uitgesloten zoekwoorden te bewerken voor alle campagnes.
    • Als u uitgesloten zoekwoorden wilt bewerken voor een specifieke campagne, klikt u op de pijl naast Tabel tonen. Selecteer de campagne die u wilt bewerken en klik op Uitsluitingen bewerken.
  2. Voeg één zoekwoord per regel toe. Gebruik geen uitgesloten zoekwoorden die overlappen met uw gewone zoekwoorden. Dit leidt er namelijk toe dat uw advertentie niet wordt weergegeven.
    • Opmerking: Als u uitgesloten zoekwoorden toevoegt aan een campagne in het zoeknetwerk, kunt u een zoektype kiezen met behulp van de hiervoor bestemde symbolen. Voor display- en videocampagnes worden alle uitgesloten zoekwoorden toegevoegd als breed zoekwoord en kunt u het zoektype niet wijzigen.
  3. Als u uitgesloten zoekwoorden toevoegt aan een campagne, kunt u de zoekwoorden opslaan in een nieuwe of bestaande lijst met uitgesloten zoekwoorden en die lijst toepassen op de campagne. Zet Opslaan in nieuwe of bestaande lijst aan en voer een naam in voor uw nieuwe lijst of selecteer een bestaande lijst.
  4. Klik op Klaar.
Opmerking: Voor Performance Max kunt u uitgesloten zoekwoorden op accountniveau toevoegen.

Een bestaande lijst met uitgesloten zoekwoorden gebruiken

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden voor het zoeknetwerk.
  4. Ga naar het tabblad 'Uitgesloten zoekwoorden voor het zoeknetwerk' en klik op de plusknop .
  5. Kies de optie Lijst met uitgesloten zoekwoorden gebruiken en selecteer de campagne waarop u lijsten met uitgesloten zoekwoorden wilt toepassen.
  6. Vink in de onderstaande tabel de vakjes aan van de lijsten met uitgesloten zoekwoorden die u wilt gebruiken.
  7. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitgesloten zoekwoorden toevoegen aan of verwijderen uit meerdere campagnes

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek.
  3. Klik op Lijsten met uitzonderingen en ga naar het tabblad Lijsten met uitgesloten zoekwoorden.
  4. Zo voegt u een lijst met uitgesloten zoekwoorden toe aan meerdere campagnes:
    1. Selecteer de lijst met uitgesloten zoekwoorden die u wilt toevoegen.
    2. Klik op Toepassen op campagnes.
    3. Vink de selectievakjes aan van de campagnes waarop u de lijst wilt toepassen.
    4. Klik op Klaar.
  5. Zo verwijdert u een lijst met uitgesloten zoekwoorden uit meerdere campagnes:
    1. Selecteer de lijst met uitgesloten zoekwoorden die u wilt verwijderen.
    2. Vink de selectievakjes aan van de campagnes waaruit u de lijst wilt verwijderen.
    3. Klik op Lijst verwijderen uit geselecteerde campagnes.

Categorieën uitsluiten

Als het systeem voor dynamische zoekadvertenties een nieuwe pagina op een website vindt, kan het systeem relevante zoekopdrachten vinden en de weergave starten voordat het tijd heeft gehad om de nieuwe pagina te categoriseren. Nadat de pagina is gecategoriseerd, wordt de weergave gestopt in campagnes waarvoor die categorie is uitgesloten. Later, als de pagina is gecategoriseerd, wordt de huidige categorie nog steeds weergegeven in het rapport Zoektermen, ook als die pagina niet als zodanig was geclassificeerd op het moment van de weergave.