Poissulkemisten luominen Dynaamisille hakumainoksille

Dynaamiset hakumainokset yhdistävät verkkosivusi dynaamisesti ihmisten tekemiin Google-hakuihin. Määrittämällä poissulkemisia voit estää mainosten luomisen tietyistä sivustosi sivuista – esimerkiksi sivuista, joilla on loppuunmyytyjä tuotteita. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit sulkea pois tiettyjä verkkosivuja ja hakutermejä (negatiivisia avainsanoja), joita et halua käytettävän mainosten luomiseen tai käynnistämiseen.

Lisätietoa kohdistuksesta saat artikkelista Dynaamisten hakumainosten kohteet.

Käyttötarkoitukset

Tiettyjen verkkosivujen poissulkeminen: Suosittelemme luomaan poissulkemisia sivuille, joilla lukee esimerkiksi "loppuunmyyty" tai "ei saatavilla". Näin asiakkaat eivät näe sellaisia sivuja, joilla olevia tuotteita he eivät voi ostaa.

Tiettyjen Google-hakujen poissulkeminen. Voit esimerkiksi haluta estää elektroniikkalaitteiden mainoksen näkymisen käyttäjälle, joka hakee termillä käytetty kamera tai käytetty televisio. Saatat myös haluta lisätä sanan "käytetty" negatiiviseksi avainsanaksi, koska kyseinen henkilö ei todennäköisesti halua ostaa uutta kameraa tai televisiota.

Ohjeet tiettyjen sivujen poissulkemiseen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa dynaamisen mainoksen kohdennukset.
  4. Klikkaa sivun yläreunasta Dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset ‑välilehteä.
  5. Klikkaa pluspainiketta .
  6. Valitse avattavasta "Lisää kohteeseen" ‑valikosta, haluatko lisätä dynaamisten mainosten negatiiviset kohdennukset kampanjaan vai mainosryhmään.
  7. Klikkaa Valitse kampanja tai Valitse mainosryhmä ja valitse dynaamisten mainosten negatiivisille kohdennuksille kampanja tai mainosryhmä.
  8. Voit sulkea tiettyjä verkkosivuja pois luomalla sääntöjä. Voit sulkea pois sivuja luokan, sivun sisällön, sivun otsikon tai URL‑osoitteen mukaan.
    • Käytä tarkkoja URL‑osoitteita: Kirjoita tai liitä poissuljettavat tarkat URL‑osoitteet. Lisää yksi URL-osoite riviä kohden.
      Huom. URL-osoite, jossa on käytetty isoa kirjainta (www.Example.com), katsotaan eri URL-osoitteeksi kuin pelkkiä pieniä kirjaimia sisältävä osoite (www.example.com). Lisää siis tarkka URL-osoite.
    • Luo sääntöjä mainonnan kohdistamiseen verkkosivulle: Valitse avattavasta valikosta Sivun sisältö, Sivun otsikko tai URL‑osoite ja lisää sitten säännön ehdot.
  9. Klikkaa Lisää, niin näet yhteenvedon säännöistä.
  10. Klikkaa Tallenna.

Ohjeet negatiivisten avainsanojen lisäämiseen

Voit lisätä negatiivisia avainsanoja Dynaamiseen hakumainoskampanjaasi samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhun kampanjaan. Vaikka Dynaamisten hakumainosten yhteydessä ei käytetä avainsanoja, järjestelmä ottaa huomioon negatiiviset avainsanat, kun mainokset näkyvät potentiaalisille asiakkaille. Lue, miten voit lisätä kampanjoihin negatiivisia avainsanoja.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen mainosryhmiin, kampanjoihin ja negatiivisten avainsanojen listoihin

1. Valitse, haluatko lisätä negatiivisia avainsanoja kaikkiin kampanjoihin vai tiettyyn kampanjaan, ja valitse sitten tietty kampanja tai mainosryhmä.
    • Jos haluat muokata negatiivisia avainsanoja kaikissa kampanjoissa, klikkaa Muokkaa poissulkemisia.
    • Jos haluat muokata negatiivisia avainsanoja tietyssä kampanjassa, klikkaa Näytä taulukko ‑kohdan vieressä olevaa nuolta , valitse muokattava kampanja ja klikkaa Muokkaa poissulkemisia.
  2. Lisää avainsanat, yksi kullekin riville. Varmista, että negatiiviset avainsanat eivät ole päällekkäisiä tavallisten avainsanojesi kanssa, jotta mainokset eivät lakkaa näkymästä.
    • Huom. Jos lisäät negatiivisia avainsanoja Hakukampanjaan, voit valita vastaavuustyypin käyttämällä sopivia symboleja. Display- ja Videokampanjoissa kaikki negatiiviset avainsanat lisätään laajan vastaavuuden avainsanoina eikä vastaavuustyyppiä voi muuttaa.
  3. Jos olet lisäämässä negatiivisia avainsanoja kampanjaan, voit tallentaa ne uuteen tai aiemmin luotuun negatiivisten avainsanojen listaan ja ottaa listan käyttöön kampanjassa. Valitse Tallenna uuteen tai aiemmin luotuun listaan ja nimeä uusi listasi tai valitse joku aiemmin luoduista listoista.
  4. Klikkaa Valmis.
Huom. Maksimitulokset-kampanjaan voi lisätä tilitason negatiivisia avainsanoja.

Aiemmin luodun negatiivisten avainsanojen listan käyttäminen

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Hakuavainsanat.
  4. Siirry Negatiiviset hakuavainsanat ‑välilehdelle ja klikkaa pluspainiketta .
  5. Valitse Käytä negatiivisten avainsanojen listaa ‑vaihtoehto ja valitse sitten kampanja, jossa haluat käyttää negatiivisten avainsanojen listoja.
  6. Merkitse alla olevasta taulukosta valituiksi niiden listojen ruudut, joita haluat käyttää.
  7. Klikkaa Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen listojen lisääminen useisiin kampanjoihin tai poistaminen useista kampanjoista

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Jaettu kirjasto ‑valikkoa.
  3. Valitse Poissulkemislistat ja siirry Negatiivisten avainsanojen listat ‑välilehdelle.
  4. Näin voit lisätä negatiivisten avainsanojen listan useisiin kampanjoihin:
    1. Valitse lista, jonka haluat lisätä.
    2. Klikkaa Ota käyttöön kampanjoissa.
    3. Merkitse valituiksi niiden kampanjoiden ruudut, joissa haluat käyttää listaa.
    4. Klikkaa Valmis.
  5. Näin voit poistaa negatiivisten avainsanojen listan useasta kampanjasta:
    1. Valitse lista, jonka haluat poistaa.
    2. Merkitse valituiksi niiden kampanjoiden ruudut, joista haluat poistaa listan.
    3. Valitse Poista lista valituista kampanjoista.

Kategorioiden poissulkeminen

Kun Dynaamisten hakumainosten järjestelmä löytää verkkosivustolta uuden sivun, se saattaa löytää myös osuvia hakuja ja ryhtyä näyttämään mainoksia ennen kuin sivu on ehditty luokitella. Kun sivu on luokiteltu, mainoksia ei enää näytetä kampanjoissa, joissa kyseinen luokka on suljettu pois. Luokittelun jälkeen hakutermiraportissa näkyy senhetkinen luokka, vaikka sivua ei olisikaan vielä luokiteltu silloin, kun mainoksia näytettiin.