Gegevens van oproeprapportage analyseren

Met gespreksrapportage kunt u de prestaties van uw belcomponenten, locatiecomponenten en alleen bellen-advertenties bijhouden. U kunt algemene gespreksgegevens zien, zoals het aantal vertoningen dat uw beladvertentie heeft opgeleverd, het aantal telefoongesprekken dat u heeft gekregen en de telefoonfrequentie (phone-through rate, PTR).

U kunt ook specifieke details van elke oproep beoordelen, zoals de begin- en eindtijd, of de oproep werd gemist of ontvangen, het netnummer van de beller en het type oproep.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u oproepgegevens kunt weergeven, hoe u uw gesprekken kunt segmenteren per apparaat en hoe u de details van elk gesprek kunt bekijken. Als u niet bekend bent met oproeprapportage, leest u eerst Over oproeprapportage.

Voordat u begint

Voor oproeprapportage worden telefoonnummers (Google-doorschakelnummers) gebruikt waarmee uw online advertentieprestaties voor oproepconversies worden bijgehouden. Uw nummer of nummers kunnen in de loop van de tijd variëren. Om die reden kunt u uw Google-doorschakelnummer uitsluitend gebruiken voor oproeprapportage en het bijhouden van oproepconversies via uw website.

In de kolommen 'Telefoongesprekken', 'Telef.verton.' en 'PTR' worden alleen gebeurtenissen gerapporteerd die op of na 11 oktober 2018 zijn begonnen. Gebeurtenissen die voor 11 oktober 2018 plaatsvonden, worden niet gerapporteerd.

Instructies

Kolommen instellen om oproepdetails te bekijken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties.
  4. Klik op het icoon Kolommen boven de tabel met statistieken. Klik daarna op het tabblad Campagne, Advertentiegroepen, Advertenties of Zoekwoord voor het zoeknetwerk.
  5. Kies Gespreksgegevens.
  6. Vink het selectievakje aan naast de gegevens waarin u geïnteresseerd bent.
  7. Klik onderaan het venster op de knop Toepassen.
  8. De nieuwe kolommen met statistieken worden getoond.

De kolom 'Oproepdetails' bevat alleen gegevens voor activiteit die op of na 11 oktober 2018 heeft plaatsgevonden. Als u een datum voor 11 oktober 2018 bekijkt, geeft deze kolom '0' aan, ongeacht eerdere activiteit.

Algemene oproepgegevens die in uw kolommen worden weergegeven

Dit zijn de verschillende soorten gegevens, met definities, die u in uw algemene oproeprapportages kunt vinden:

• In de kolom Weergaven van telefoonnummer wordt aangegeven hoe vaak uw advertentie is weergegeven met een Google-doorschakelnummer.

Bellen-advertenties voor desktops
  • Vertoningen worden weergegeven met een Google-doorschakelnummer.

Bellen-advertenties voor mobiel

• Vertoningen worden bijgehouden via een Google-doorschakelnummer wanneer op de knop 'Bellen' wordt geklikt.

Bellen-advertenties voor websites

• Voor advertenties met voldoende informatie wordt het telefoonnummer op de bestemmingspagina vervangen zodra de omleiding plaatsvindt.
  • Bellen-advertenties voor websites worden mogelijk niet als zodanig weergegeven.
  • Telefoongesprekken worden geteld wanneer u gesprekken naar uw aangepaste Google-doorschakelnummer ontvangt, via de knop 'Bellen' of als het nummer handmatig wordt gekozen. Handmatig gekozen oproepen worden geteld voor uw campagnes en advertentiegroepen, maar niet voor zoekwoorden en advertenties. Als gevolg hiervan bevat het totale aantal weergegeven oproepen voor een bepaald zoekwoord of een bepaalde advertentie geen handmatig gekozen oproepen.Oproepgegevens kunnen ook worden gesegmenteerd op oproeptype. Meer informatie over hoe u oproepen segmenteert op oproeptype.
  • De telefoonfrequentie (PTR of phone-through rate) is het aantal telefoongesprekken dat u ontvangt (het getal in de kolom 'Telefoongesprekken'), gedeeld door het aantal keer dat uw telefoonnummer is weergegeven (de gegevens in de kolom 'Weergaven van telefoonnummer').

Oproeprapportagegegevens bevatten ook details van elk telefoongesprek. Hoe u de details van elk telefoongesprek kunt zien.

Telefoongesprekken versus oproepconversies

Houd voor ogen dat als een klik in een oproep naar uw bedrijf resulteert, deze oproep niet noodzakelijkerwijs ook meteen als een conversie wordt beschouwd.

Een oproepconversie wordt gedefinieerd door de duur van het gesprek, die u zelf in uw account instelt. Voor een telefoongesprek gelden geen duurvereisten, wat betekent dat uw rapportage naar verwachting meer oproepen dan oproepconversies zal laten zien. Als u bijvoorbeeld oproepconversies instelt op 30 seconden en een telefoongesprek duurt 26 seconden, rapporteert Google Ads 1 telefoongesprek en 0 oproepconversies. Meer informatie over oproepconversies bijhouden.

Opmerking: Telefoongesprekken worden gerapporteerd op de datum waarop ze plaatsvinden, maar telefoonconversies worden gerapporteerd op de datum van de advertentieklik. Dit betekent dat de rapportagedatums kunnen verschillen. Een klant ziet bijvoorbeeld op 5 augustus een alleen bellen-advertentie en noteert het Google-doorschakelnummer. De klant belt op 7 augustus het Google-doorschakelnummer en de duur van het gesprek voldoet aan uw conversievereisten. Google Ads geeft dan een telefoongesprek op 7 augustus weer en een oproepconversie op 5 augustus.