Over specificaties van lightbox-advertenties

Met lightbox-advertenties kunt u verfijnde, interactieve advertenties maken in het Google Display Netwerk. In dit artikel worden de specificaties beschreven voor lightbox-advertenties die met een template zijn gemaakt.

Hoe het werkt

Voor meer informatie over deze advertenties leest u Over lightbox-advertenties. Als u klaar bent om lightbox-advertenties te gebruiken, raadpleegt u Een lightbox-advertentie maken.

Basisitems

Dit zijn de specificaties van de basisitems voor lightbox-advertenties die worden gemaakt met Google Ads-templates:

Call-to-action-knop

De beschrijving van de call-to-action-knop in de uitgevouwen status. Tenzij in de advertentie gebruik wordt gemaakt van aangepaste uitnodigingen (hieronder beschreven), genereert Google Ads de knoptekst automatisch.

Uiteindelijke URL van call-to-action

Wanneer op de afbeelding van de call-to-action-knop wordt geklikt, wordt de gebruiker naar deze URL gebracht. De URL moet overeenkomen met het domein van de zichtbare URL. De URL werkt met geüpgradede URL's en trackingtemplates. Meer informatie over geüpgradede URL's.

Aangepaste uitnodigingsafbeeldingen (optioneel)

Voor deze aangepaste uitnodigingen kunnen bestanden worden gebruikt in alle IAB-indelingen (Interactive Advertising Bureau). De items moeten in drie formaten worden ingediend (728 x 90, 160 x 600 en 300 x 250), maar 320 x 50 wordt ook vaak gebruikt.
  • Statische banners (Flash en html5 worden niet ondersteund)
  • Minimum resolutie van 72 PPI
  • Maximumgrootte van 200 KB

Voor aangepaste uitnodigingen moet u call-to-action-tekst of het pictogram Uitvouwen  opnemen (varianten of vervangingen zijn niet toegestaan).

In uw call-to-action-tekst moet u voor computers de optie Muisaanwijzer plaatsen om uit te vouwen en voor mobiele apparaten de optie Tikken om uit te vouwen opnemen. De call-to-action in de advertentiekop is de beschrijving van de call-to-action-knop in de uitgevouwen status. De call-to-action mag maximaal twintig tekens bevatten of tien tekens voor talen met double-byte-tekens (zoals Chinees, Japans en Koreaans).

Aangepaste afbeeldingen voor de kop

Gebruik een aangepaste afbeelding voor de kop die uw productcategorie, merk of bedrijf vertegenwoordigt. Drie formaten zijn geschikt voor de afbeelding: 350 x 75, 900 x 125 en 1200 x 150 pixels. Alle formaten zijn optioneel.

Uiteindelijke URL

De uiteindelijke URL is het webadres van uw bestemmingspagina, de pagina waar mensen terechtkomen wanneer ze op uw advertentie klikken. De URL werkt met geüpgradede URL's en trackingtemplates (inclusief aangepaste parameters). Meer informatie over geüpgradede URL's.

Logo

Uw logo is de afbeelding die wordt weergegeven in de kop van de advertentie en die wordt gebruikt in de uitnodigingsstatus en in de uitgevouwen status. Voor de beste resultaten raden we u aan een transparante afbeelding (zoals een transparant png-bestand) te gebruiken dat is geoptimaliseerd voor goed contrast op een semi-transparante achtergrond met een dekking van tachtig procent zwart of wit.

• Png of jpg
  • Maximale bestandsgrootte van 200 KB
  • Minimumformaat van 50 x 50 pixels

Klik-URL voor logo

Wanneer een gebruiker op de uitgevouwen afbeelding klikt, wordt hij naar deze URL geleid. De URL moet overeenkomen met het domein van de zichtbare URL. De klik-URL voor het logo werkt met geüpgradede URL's en trackingtemplates. Meer informatie over geüpgradede URL's.

Bericht

Een beschrijving die wordt gebruikt in de uitnodigingsstatus en in de uitgevouwen status. Gebruik het advertentievoorbeeld om te bekijken hoe het bericht rouleert en hoe het op verschillende apparaten wordt weergegeven. De tweede en derde regel van het bericht, die optioneel zijn, scrollen elke acht seconden terwijl de animatie van de advertentie loopt.

• Minimaal één regel, maximaal drie regels.
  • Geen tekenlimiet, maar voor optimale zichtbaarheid gebruikt u minder dan 35 tekens per regel.

Afbeeldingsitems

Afbeeldingen worden zowel in de afbeeldingengalerij als in de miniaturen weergegeven. U kunt maximaal tien afbeeldingengalerijen samenstellen met een maximum van tien afbeeldingen per galerij.

Afbeeldingspecificaties

Bestandsindeling: png of jpg.

Bestandsgrootte: maximale bestandsgrootte van 200 KB.

Afbeeldingsformaat: maximaal 1024 x 1050.

Resolutie: 200+ PPI voor afbeeldingen met hoge resolutie (exporteer de afbeelding met twee keer de pixelbreedte en -hoogte voor afbeeldingen die zijn bedoeld voor weergave op apparaten met een Retina-display).

Beeldverhouding: geen verplichte beeldverhouding, maar 16:9 is geschikt voor een groot aantal schermformaten en weergavestanden.

Afbeeldingstekst

Beschrijvende bijschriften, tekst en calls-to-action (CTA) kunnen aan elke afbeelding worden toegevoegd. HREF-links voor afsluiten moeten voldoen aan het weergavedomeinbeleid.

Maximumlengte voor talen met single-byte-tekenset (SBCS) (zoals Engels, Frans en Nederlands)

• Titel: 40 tekens
  • Tekst: 100 tekens
  • CTA: 20 tekens

Maximumlengte voor talen met double-byte-tekenset (DBCS) (zoals Chinees, Japans en Koreaans)

• Titel: 25 tekens
  • Tekst: 75 tekens
  • CTA: 15 tekens

Video-items

U kunt video's aan uw advertentie toevoegen door te zoeken op YouTube, video's te uploaden vanaf uw computer of een keuze te maken uit uw recent gebruikte video's. Elke video heeft een eigen kaart nodig (beeldadvertentie, videokaart, productgalerijkaart).

Niet-YouTube-video's

• Videocodec: bij voorkeur H.264, MPEG-2 of MPEG-4.
  • Audiocodec: bij voorkeur MP3 of AAC.
  • Worden alleen geaccepteerd voor lightbox-advertenties die zijn gemaakt op basis van een Google Ads-template.

YouTube-video's

• Aanbevolen maximale lengte van vier minuten.
  • YouTube-annotaties en infokaarten zijn zichtbaar en bruikbaar in ondersteunde browsers.

Automatisch afspelen

Als ze video's bevatten, spelen lightbox-advertenties die zijn gemaakt op basis van een Google Ads-template de eerste video automatisch af (zonder geluid) wanneer een gebruiker op de advertentie klikt om deze uit te vouwen. Dit is echter alleen van toepassing op apparaten die het automatisch afspelen van video's ondersteunen (voornamelijk computers en sommige tablets). Op mobiele apparaten moet nog steeds op een video worden getikt om deze af te spelen. De eerste video wordt automatisch afgespeeld en extra video's worden automatisch afgespeeld wanneer ze worden geselecteerd. Als de gebruiker teruggaat naar een eerdere video, blijft die eerdere video onderbroken totdat erop wordt geklikt.

Automatisch voorbeeld

Lightbox-advertenties met video geven in een banner automatisch een voorbeeld weer en worden zonder geluid afgespeeld op geschikte apparaten (voornamelijk computers en sommige tablets).

Omslagafbeeldingen van video's (optioneel)

De omslagafbeelding is een alternatieve afbeelding in hoge resolutie die wordt weergegeven voordat de video wordt afgespeeld en die op de achtergrond wordt weergegeven terwijl de video wordt afgespeeld. Als u geen omslagafbeelding van de video uploadt, gebruikt de advertentie de standaardminiatuur van de video. Deze miniatuur heeft mogelijk een lage resolutie als de resolutie van de video niet hoog genoeg is. Omslagafbeeldingen van video's moeten een afspeelknop bevatten, zodat gebruikers weten dat deze kunnen worden afgespeeld.

• Png, jpg of gif.
  • Maximumgrootte van 200 KB.
  • 200+ PPI voor afbeeldingen met hoge resolutie.
    (Let op: Als u wilt dat uw afbeeldingen zo goed mogelijk worden weergegeven op apparaten met een Retina-scherm, uploadt u een afbeelding met twee keer de breedte en hoogte in pixels.)
  • 16:9 is geen verplichte beeldverhouding, maar wel geschikt voor een groot aantal schermformaten en weergavestanden.

Kaartitems

Deze functie is alleen beschikbaar als u een locatie-extensie aan de geselecteerde campagne heeft gekoppeld. De kaart wordt gecentreerd op uw startadres. Meestal is dit uw bedrijfslocatie. Meer informatie over het weergeven van lokale bedrijfsinformatie met locatie-extensies.

Productitems

Koppel uw Google Merchant Center-feed aan de engagement-campagne om uw marketingfeed op te nemen in uw lightbox-advertentie.

Stijlopties

Thema: Kies een donker of licht visueel thema.

Accentkleur: Gebruik de kleurkiezer of geef een hexadecimale kleurcode op om de accentkleur van merkelementen te selecteren.

Achtergrondkleur: Gebruik de kleurkiezer of geef een hexadecimale kleurcode op om de achtergrondkleur te selecteren.

Transparantie achtergrondvervaging: Selecteer een waarde tussen 0% en 100% voor de transparantie van de vervaging van de achtergrondkleur van het visuele thema. Hierbij is 0% volledig transparant en 100% volledig ondoorzichtig.

Naam van Google-lettertype: Kies op google.com/fonts een lettertype dat geschikt is voor voorbeelden op computers en op mobiele apparaten (met hun sterk verschillende schermgrootten). Houd er rekening mee dat niet alle lettertypen die beschikbaar zijn op google.com/fonts, kunnen worden gebruikt in de advertentiegalerij.

Opmerking

Als u informatie over DoubleClick Studio wilt bekijken, gaat u hier naartoe.