Lightbox-mainosten tekniset tiedot

Lightbox-mainoksia käyttämällä voit luoda tyylikkäitä, vuorovaikutteisia mainoksia Google Display ‑verkostoon. Tässä artikkelissa kerrotaan mallin perusteella luotujen lightbox-mainosten teknisistä tiedoista.

Toimi näin

Lisätietoja näistä mainoksista on artikkelissa Tietoja lightbox-mainoksista. Tarkempi kuvaus lightbox-mainosten käytön aloittamisesta on puolestaan artikkelissa Lightbox-mainoksen luominen.

Perussisältö

Kun lightbox-mainoksia luodaan Google Ads ‑mallien pohjalta, mainosten perusmääritykset ovat seuraavat:

Toimintakehotuspainike

Tämä on laajennetussa tilassa olevan toimintakehotuspainikkeen kuvaus. Google Ads luo painikkeen tekstin automaattisesti, ellei mainoksessa käytetä omia kutsuja. Niitä käsitellään tarkemmin jäljempänä.

Toimintakehotuksen lopullinen URL

Kun käyttäjä klikkaa toimintakehotuspainikkeen kuvaa, hänet ohjataan tähän URL-osoitteeseen. Tämän URL-osoitteen on vastattava näkyvän URL-osoitteen verkkotunnusta. URL-osoite on yhteensopiva päivitettyjen URL-osoitteiden ja seurantamallien kanssa. Lue lisätietoja päivitetyistä URL-osoitteista.

Muokattujen kutsujen kuvat (valinnainen)

Näissä muokatuissa kutsuissa voi käyttää kaikkia IAB:n (Interactive Advertising Bureau) hyväksymiä tiedostokokoja. Sisällön on oltava kooltaan 728 x 90, 160 x 600 tai 300 x 250. Huomaa, että myös kokoa 320 x 50 käytetään usein.
  • Staattiset bannerit (Flashia ja HTML5:tä ei tueta)
  • Vähimmäisresoluutio 72 pikseliä tuumalla
  • Enimmäiskoko 200 kt

Yksilöityihin kutsuihin on sisällytettävä joko toimintakehotuksen teksti tai laajennuskuvake  (muunnelmat tai korvaukset eivät ole sallittuja).

Tekstin toimintakehotuksiin on lisättävä Laajenna viemällä hiiri kohteen päälle ‑vaihtoehto (tietokoneet) ja Laajenna napauttamalla ‑vaihtoehto (mobiililaitteet). Mainoksen otsikon toimintakehotus on laajennetussa tilassa olevan toimintakehotuspainikkeen kuvaus. Toimintakehotuksen sallittu enimmäispituus on 20 merkkiä (tai 10 merkkiä kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä, kuten kiinan, japanin ja korean kielissä).

Muokatut otsikon kuvat

Muokatun otsikon kuvan avulla voit esitellä tuoteluokkaasi, brändiäsi tai yritystäsi. Sallittuja kuvakokoja ovat 350 x 75, 900 x 125 ja 1 200 x 150. Kaikki koot ovat valinnaisia.

Lopullinen URL

Lopullinen URL-osoite on aloitussivusi verkko-osoite, johon ihmiset siirtyvät klikattuaan mainostasi. URL-osoite on yhteensopiva päivitettyjen URL-osoitteiden ja seurantamallien kanssa (tämä koskee myös muokattuja parametreja). Lue lisää päivitetyistä URL-osoitteista.

Logo

Logosi on mainoksen otsikossa näytettävä kuva, jota käytetään sekä kutsutilassa että laajennetussa tilassa. Parhaat mahdolliset tulokset saat käyttämällä läpinäkyvää kuvaa, kuten läpinäkyvää PNG-tiedostoa. Varmista hyvä kontrasti käyttämällä kuvissa puolittain läpinäkyvää mustaa tai valkoista taustaa, jonka peittävyys on 80 %.

• PNG tai JPG
  • Tiedoston enimmäiskoko 200 kt
  • Pienin sallittu koko 50 x 50 pikseliä

Logon klikkaus-URL

Kun käyttäjä klikkaa laajennettua logokuvaa, hänet ohjataan tähän URL-osoitteeseen. Tämän URL-osoitteen on vastattava näkyvän URL-osoitteen verkkotunnusta. Logon klikkaus-URL-osoite on yhteensopiva päivitettyjen URL-osoitteiden ja seurantamallien kanssa. Lue lisätietoja päivitetyistä URL-osoitteista.

Viesti

Tämä on kuvaus, jota käytetään kutsutilassa ja laajennetussa tilassa. Mainoksen esikatselulla voit tutkia sitä, miten viesti vaihtuu ja miltä se näyttää erilaisilla laitteilla. Viestin toista ja kolmatta riviä, jotka ovat valinnaisia, vieritetään näytöllä mainoksen animoinnin aikana kahdeksan sekunnin välein.

• Vähimmäispituus on yksi rivi ja enimmäispituus kolme riviä.
  • Merkkirajoitusta ei ole, mutta paras näkyvyys voidaan varmistaa lisäämällä yhdelle riville enintään 35 merkkiä.

Kuvasisältö

Kuvat näkyvät sekä kuvagalleriassa että pikkukuvissa. Voit luoda jopa 10 kuvagalleriaa, ja kussakin galleriassa voi olla enintään 10 kuvaa.

Kuvien tekniset tiedot:

Tiedostomuoto: PNG tai JPG

Tiedostokoko: Tiedoston enimmäiskoko 200 kt

Kuvan mitat: Enintään 1 024 x 1 050

Resoluutio: Vähintään 200 pikseliä tuumalla korkearesoluutioisille kuville (jos kuvan on tarkoitus näkyä retinanäytöillä, se voidaan viedä kaksinkertaisella pikselileveydellä ja ‑korkeudella)

Kuvasuhde: Ei pakollista kuvasuhdetta (kuvasuhde 16:9 soveltuu useiden eri näyttökokojen ja ‑suuntien kanssa käytettäväksi)

Kuvateksti

Jokaiseen kuvaan voidaan lisätä kuvailevia kuvatekstejä sekä tekstiä ja toimintakehotuksia. HREF-poistumislinkkien on oltava näytettäviä verkkotunnuksia koskevien käytäntöjen mukaisia.

Enimmäispituudet yksitavuista merkistöä (SBCS) tukevissa kielissä (kuten englannissa, ranskassa ja espanjassa)

• Otsikko: 40 merkkiä
  • Teksti: 100 merkkiä
  • Toimintakehotus: 20 merkkiä

Enimmäispituudet kaksitavuista merkistöä (DBCS) tukevissa kielissä (kuten kiinassa, japanissa ja koreassa)

• Otsikko: 25 merkkiä
  • Teksti: 75 merkkiä
  • Toimintakehotus: 15 merkkiä

Videosisältö

Voit lisätä videoita mainokseesi hakemalla niitä YouTubesta, lataamalla niitä tietokoneeltasi tai valitsemalla niitä äskettäin käytetyistä videoista. Jokaisella videolla on oltava oma sisältökortti (kuvamainos, videokortti tai tuotegalleriakortti).

Muut kuin YouTube-videot

• Videon pakkausmuoto: H.264, MPEG-2 tai MPEG-4 (suositus)
  • Äänen pakkausmuoto: MP3 tai AAC (suositus)
  • Sallittuja vain Google Ads ‑mallien pohjalta tehdyissä lightbox-mainoksissa

YouTube-videot

• Videoiden enimmäiskestosuositus on neljä minuuttia.
  • YouTube-merkinnät ja tietokortit näkyvät ja ovat käytettävissä tuetuissa selaimissa.

Automaattinen toisto

Jos Google Ads ‑malleihin perustuvat lightbox-mainokset sisältävät videoita, ensimmäisen videon toisto alkaa automaattisesti (ilman ääntä), kun mainos laajennetaan videoiden automaattista toistoa tukevalla laitteella (pääasiassa pöytäkoneilla ja joillakin tableteilla). Sen sijaan mobiililaitteissa videot toistetaan vasta, kun laajennettua mainosta klikataan. Ensimmäinen video toistetaan automaattisesti ja muut videot toistetaan automaattisesti valittaessa. Jos käyttäjä siirtyy takaisin edeltävään videoon, sen toistaminen alkaa vasta videota klikattaessa.

Automaattinen esikatselu

Videoita sisältävien lightbox-mainosten esikatselu näkyy banneritilassa automaattisesti, ja videot toistetaan yhteensopivissa laitteissa ilman ääntä (tämä koskee pääasiassa tietokoneita ja joitakin tabletteja).

Videoiden kansikuvat (valinnainen)

Videon kansikuva on vaihtoehtoinen korkeatarkkuuksinen kuva, joka näytetään ennen videon toistoa ja taustalla videon toiston aikana. Jos et määritä videon kansikuvaa, mainoksessa käytetään videon oletuspikkukuvaa. Kyseisen kuvan resoluutio voi olla alhainen riippuen lähetetyn videon resoluutiosta. Videoiden kansikuvissa on oltava toistopainike, jotta käyttäjät näkevät niiden olevan toistettavissa.

• PNG, JPG tai GIF
  • Enimmäiskoko 200 kt
  • Koon on oltava vähintään 200 kuvapistettä tuumalla korkearesoluutioisille kuville.
    (Huom. Jotta kuvat näkyisivät hyvin retinanäytöillä, lähetä kuva, jonka kuvapisteleveys ja ‑korkeus ovat kaksi kertaa suuremmat kuin normaalilla kuvalla.
  • Ei pakollista kuvasuhdetta (kuvasuhde 16:9 soveltuu useiden eri näyttökokojen ja ‑suuntien kanssa käytettäväksi)

Karttasisältö

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain, jos valittuun kampanjaan on liitetty sijaintilaajennus. Kartta keskitetään aloitussijaintiisi, joka on tavallisesti yrityksesi sijainti. Lue lisätietoja paikallisten yritystietojen näyttämisestä sijaintilaajennusten avulla.

Tuotesisältö

Linkitä Google Kauppiasportaali ‑syötteesi aktivointikampanjaasi, niin markkinointisyötteesi sisällytetään lightbox-mainokseesi.

Tyylivaihtoehdot

Teema: Voit valita tumman tai vaalean visuaalisen teeman.

Korostusväri: Voit valita brändielementtien korostusvärin käyttämällä värivalitsinta tai syöttämällä värin heksadesimaalikoodin.

Taustaväri: Voit valita taustavärin käyttämällä värivalitsinta tai syöttämällä värin heksadesimaalikoodin.

Taustan häivytyksen peittävyys: Valitse visuaalisen teeman taustan häivytyksen peittävyysarvoksi 0–100 prosenttia. Arvo 0 prosenttia on täysin läpinäkyvä ja arvo 100 prosenttia puolestaan täysin läpinäkymätön.

Google-fontin nimi: Valitse osoitteesta google.com/fonts fontti, joka näyttää hyvältä sekä tietokoneiden että mobiililaitteiden esikatselussa. Huomaa, etteivät kaikki osoitteen google.com/fonts fontit ole käytettävissä Mainosgalleriassa.

Huomioitavaa

DoubleClick Studioon liittyviä tietoja on täällä.