Oproepextensies bulksgewijs bewerken

Oproepextensies geven uw telefoonnummer weer bij uw advertentie. Als u veel oproepextensies gebruikt, kunt u tijd besparen door ze bulksgewijs te bewerken en te uploaden. Voor meer informatie over oproepextensies leest u eerst Over oproepextensies. Als u instructies voor het toevoegen van een klein aantal oproepextensies nodig heeft, gaat u naar Oproepextensies gebruiken.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Oproepextensies bulksgewijs bewerken in uw account

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Advertentie-extensies en kies Weergeven: oproepextensies in het dropdownmenu boven de tabel met statistieken.
  3. Vink de selectievakjes aan naast alle extensies die u in één keer wilt bewerken.
  4. Klik op Bewerken naast + Extensie en breng uw wijzigingen aan.

Oproepextensies bulksgewijs bewerken met een spreadsheet

Download eerst de spreadsheet-template

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Spreadsheet-template downloaden.
  5. Selecteer de indeling voor uw rapport.
  6. Klik op Downloaden.

Breng vervolgens uw wijzigingen aan in de spreadsheet

Als u een oproepextensie wilt toevoegen, moet u het volgende opgeven:

• Telefoonnummer: Het nummer dat moet worden gebeld wanneer een klant op uw extensie klikt.
  • Landcode: Het land waarin uw telefoonnummer staat vermeld. Als uw telefoonnummer bijvoorbeeld staat vermeld in de Verenigde Staten, geeft u hier US op.
  • Doorschakelnummer gebruiken (optioneel): Als u een Google-doorschakelnummer bij uw advertentie wilt plaatsen om oproeprapportage in te schakelen. U kunt Ja of Nee opgeven. De standaardwaarde is Nee.

Upload de spreadsheet vervolgens om uw wijzigingen bulksgewijs toe te passen en op te slaan

1. Klik in uw AdWords-account op Campagnes.
  2. Ga naar het tabblad met het type items dat u wilt uploaden. Als u bijvoorbeeld wijzigingen in advertentiegroepen wilt uploaden, gaat u naar het tabblad Advertentiegroepen.
  3. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Spreadsheet uploaden.
  4. Selecteer uw spreadsheet in het dialoogvenster dat wordt geopend.
  5. Klik op Uploaden en voorbeeld weergeven.
  6. Wanneer uw bestand is geüpload, raden we u aan te klikken op Voorbeeld van wijzigingen bekijken om te controleren of de wijzigingen in uw spreadsheet correct worden weergegeven in uw account.
  7. Als de voorbeeldweergave van uw wijzigingen er goed uitziet, klikt u op Wijzigingen toepassen.