Oproepextensies gebruiken

Als u uw telefoonnummer wilt weergeven bij uw advertenties, maakt u oproepextensies. Wanneer uw oproepextensies worden weergegeven, kunnen mensen op een knop tikken of klikken om uw bedrijf rechtstreeks te bellen. Ze kunnen ook op uw advertentie tikken of klikken om naar uw website te gaan. Al met al bieden oproepextensies u meer kansen om waardevolle conversies te krijgen en bij te houden.

Voordat u begint

Dit is een instructie-artikel over oproepextensies. Lees eventueel voordat u begint Over oproepextensies. Als u veel oproepextensies toevoegt, kunt u de instructies volgen in Oproepextensies bulksgewijs toevoegen en bewerken.

Aandachtspunten

Als u oproepextensies maakt op verschillende niveaus (account, campagne of advertentiegroep), worden de meest specifieke extensies gebruikt. Dus als u oproepextensies toevoegt aan een advertentiegroep, worden die extensies weergegeven in plaats van de oproepextensies op campagne- of accountniveau. Extensies op campagneniveau overschrijven op hun beurt die op accountniveau.

Targeting op locatie

Voor de beste combinatie van lokale targeting en breder bereik kunt u ook locatie-extensies gebruiken. Wanneer u zowel locatie-extensies als oproepextensies gebruikt, kunnen advertenties met specifieke bedrijfslocaties oproepen genereren naar telefoonnummers van deze locaties in plaats van naar de telefoonnummers van uw oproepextensies. U kunt dan gegevens van oproeprapportage over uw advertenties met locatie-extensies en advertenties met oproepextensies verzamelen om te zien welk type extensie beter presteert. Meer informatie over locatie-extensies.

Instructies

Oproepextensies maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Advertenties en extensies.
  3. Klik op Extensies en klik vervolgens op de plusknop .
  4. Selecteer Oproepextensies in de keuzelijst. De weergave 'Oproepextensie toevoegen' wordt vervolgens getoond.
  5. Selecteer of u de oproepextensie wilt toevoegen aan uw Account, Campagne of Advertentiegroep.
  6. Selecteer Nieuwe maken om een ​​nieuwe oproepextensie te maken of selecteer Bestaande gebruiken als u eerder een oproepextensie heeft gemaakt.
    • Als u een nieuwe extensie maakt, geeft u uw telefoonnummer op.
    • Als u een ​​bestaande extensie gebruikt, selecteert u uw nummer in de weergegeven lijst.

Optionele instellingen

• Selecteer of u oproeprapportage wilt inschakelen (aanbevolen).
  • Kies of u conversies wilt tellen (aanbevolen). Google Ads maakt automatisch het standaard oproepconversietype 'Telefoongesprekken via advertenties' (en 'Telefoongesprekken via AdWords Express-advertenties' als u een Google Ads-account gebruikt). U kunt uw eigen aangepaste conversietype maken door Conversies beheren te selecteren in het dropdownmenu. Meer informatie over oproepconversies bijhouden
    • Opmerking: Oproepconversies tellen kan van invloed zijn op uw biedingen als u gebruikmaakt van automatisch bieden.
  • Kies onder 'Apparaatvoorkeur' Mobiel als u uw oproepextensie voor mobiele apparaten wilt optimaliseren (hoewel deze nog steeds op desktops en tablets wordt weergegeven).
  • Kies onder Geavanceerde opties of u uw oproepextensie alleen op bepaalde dagen en uren wilt weergeven, bijvoorbeeld alleen wanneer uw bedrijf telefoontjes beantwoordt.

De prestaties van uw oproepextensies bekijken

Nadat u telefoonnummers heeft toegevoegd aan uw advertentie, kunt u zien hoe goed deze presteren voor uw bedrijf. Meer informatie over Gegevens van oproeprapportage analyseren.