Legg til eller endre flere prisutvidelser samtidig

Denne artikkelen gjelder bare den forrige utgaven av AdWords. Finn ut hvilken utgave av AdWords du bruker.

Ved hjelp av prisutvidelser kan du vise flere av produktene eller tjenestene dine i samme annonse. Hvis du bruker mange slike prisutvidelser, kan du spare tid ved å legge til og laste dem opp samtidig.

Før du begynner

Du finner mer generell informasjon i artikkelen Om prisutvidelser. Hvis du bare vil legge til noen få prisutvidelser, går du til Bruk prisutvidelser. I denne artikkelen beskriver vi hvordan du bruker et regneark for å legge til flere prisutvidelser samtidig, og hvordan du bruker Rediger-menyen i AdWords-kontoen for å gjøre flere endringer på én gang.

Du kan også laste opp flere prisutvidelser samtidig for andre språk. Se de oversatte navnene og de aktuelle kodene for å legge til prisutvidelser (på andre språk enn engelsk).

Slik legger du til flere prisutvidelser samtidig ved hjelp av et regneark

Del 1: Last ned regnearkmalen

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på Annonseutvidelser-fanen.
  4. Velg Last ned en regnearkmal på Rediger-menyen.
  5. Velg format for rapporten.
  6. Klikk på Last ned.

Del 2: Gjør endringene dine i regnearket

For å legge til en prisutvidelse må du spesifisere følgende:

Handling (valgfritt). Angi et av følgende alternativer (på engelsk):

• Add (legg til)
  • Remove (fjern)

Kampanje (påkrevd). Skriv inn navnet på kampanjen din under Kampanje-feltet for å knytte prisutvidelsene dine til denne kampanjen. For å knytte prisutvidelsen din til flere kampanjer må du opprette flere rader med samme innhold unntatt navnet på kampanjen (ikke oppgi flere kampanjenavn i én rad).

Annonsegruppe (valgfritt). Skriv inn navnet på annonsegruppen under Annonsegruppe-feltet for å knytte prisutvidelsene dine til denne annonsegruppen. Merk deg at et kampanjenavn er påkrevd hvis du velger å knytte prisutvidelsen din til en annonsegruppe. Annonsegruppen må være en del av kampanjen du velger. For å knytte prisutvidelsen din til flere annonsegrupper må du opprette flere rader med samme innhold, bortsett fra navnet på annonsegruppen (ikke oppgi navnet på flere annonsegrupper i én rad).

Språk (påkrevd). Sørg for at du velger «verdi» som kolonnetype for Språk-kolonnen i regnearket. Skriv «no» for norsk.

Type (påkrevd). Angi en av følgende typer prisutvidelser:

• merkevarer
  • aktiviteter
  • steder
  • lokalområder
  • produktkategorier
  • produktnivåer
  • tjenestekategorier
  • tjenestenivåer
  • tjenester

Priskvalifikator (valgfritt). La dette alternativet være tomt hvis du ikke vil vise noen priskvalifikator. Ellers angir du et av følgende alternativer:

• fra
  • opptil
  • gjennomsnittlig

Sporingsmal (valgfritt). La dette alternativet være tomt hvis du ikke vil vise noen sporingsmal. Legg inn nettadressen for sporingsmalen.

Spesifikk informasjon om alle varene du vil vise frem ved hjelp av prisutvidelsen (obligatorisk). Angi følgende:

• en overskrift for varen
  • endelig nettadresse for varen
  • en beskrivelse av varen
  • pris for varen – Angi et tall med to desimaler og valutakoden (f.eks. NOK 349,90). Hvis punktum brukes som desimaltegn i stedet for komma på språket du har valgt, må du bruke punktum i stedet (f.eks. USD 34.99).

Endelig nettadresse for mobil (valgfritt).

Vareenhet (valgfritt). La dette alternativet være tomt hvis du ikke vil vise noen prisenhet. Ellers angir du et av følgende alternativer:

• per time
  • per dag
  • per natt
  • per uke
  • per måned
  • per år

Du finner nærmere informasjon om flere valgfrie kolonner for spesifisering av planlegging og datoperioder, i artikkelen Gjør endringer med masseopplastinger. Husk at enhetsinnstillinger ikke er tilgjengelige for prisutvidelser.

Del 3. Last opp regnearket for å bruke og lagre endringene dine

1. Klikk på Kampanjer i AdWords-kontoen din.
  2. Gå til fanen som inneholder den typen elementer du ønsker å laste opp. Hvis du for eksempel ønsker å laste opp endringer til annonsegrupper, går du til Annonsegrupper-fanen.
  3. Velg Last opp regneark på Rediger-menyen.
  4. Velg det aktuelle regnearket i dialogboksen som åpnes.
  5. Klikk på Last opp og se en forhåndsvisning.
  6. Når filen din er lastet opp, anbefaler vi at du klikker på Forhåndsvis endringene, slik at du er sikker på at endringene i regnearket gjenspeiles nøyaktig i kontoen din.

Hvis forhåndsvisningen ser OK ut, klikker du på Bruk endringer.

Slik masseredigerer du flere prisutvidelser i kontoen din samtidig

Du kan masseredigere alle manuelle utvidelser unntatt adressetillegg og annoteringer som vises automatisk for annonsen din (f.eks. annoteringer om selgerrangeringer). Slik gjør du det:

1. Klikk på Annonseutvidelser-fanen, og velg deretter utvidelsen du vil utføre en masseendring for, i Vis-rullegardinmenyen over statistikktabellen.
  2. Merk av i rutene ved siden av alle utvidelsene du ønsker å redigere samtidig.
  3. Klikk på Endre ved siden av + Utvidelse, og gjør de ønskede endringene.

Anbefalte fremgangsmåter

Husk at AdWords-kontoen din har noen begrensninger. Hvis du bruker mange utvidelser eller feeder, bør du fjerne eller erstatte elementer som ikke lenger er aktuelle. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om grensene i Google Ads-kontoen din.