Prijsextensies bulksgewijs toevoegen of bewerken

Dit artikel is alleen van toepassing op de vorige versie van AdWords. Bepaal welke AdWords-versie u gebruikt.

Met prijsextensies kunt u een aantal van uw producten of services onder de aandacht brengen met uw advertentie. Als u veel prijsextensies gebruikt, kunt u tijd besparen door ze bulksgewijs toe te voegen en te uploaden.

Voordat u begint

Begin met Over prijsextensies voor meer informatie over prijsextensies. Voor instructies voor het toevoegen van een paar prijsextensies gaat u naar Prijsextensies gebruiken. In dit artikel wordt beschreven hoe u via een spreadsheet prijsextensies bulksgewijs kunt toevoegen en hoe u via het menu Bewerken in uw AdWords-account bulkwijzigingen kunt aanbrengen.

U kunt prijsextensies ook bulksgewijs uploaden voor andere talen. Bekijk de vertaalde namen en betreffende codes om prijsextensies bulksgewijs toe te voegen (in andere talen dan het Engels).

Prijsextensies bulksgewijs toevoegen met een spreadsheet

Deel 1. Download de spreadsheet-template

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Advertentie-extensies.
  4. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Spreadsheet-template downloaden.
  5. Selecteer de indeling voor uw rapport.
  6. Klik op Downloaden.

Deel 2. Breng in de spreadsheet de gewenste wijzigingen aan

Als u een prijsextensie wilt toevoegen, geeft u het volgende op:

Action (Actie) (optioneel). Geef een van de volgende op (in het Engels):

• Add (Toevoegen)
  • Remove (Verwijderen)

Campaign (Campagne) (verplicht). Geef de naam van uw campagne op in het veld 'Campaign' (Campagne) om uw prijsextensies aan deze campagne te koppelen. Als u uw prijsextensie aan meerdere campagnes wilt koppelen, maakt u meerdere rijen met dezelfde content met uitzondering van de naam van de campagne (geef niet meerdere campagnenamen in één rij op).

Ad group (Advertentiegroep) (optioneel). Geef de naam van uw advertentiegroep op in het veld 'Ad group' (Advertentiegroep) om uw prijsextensies aan deze advertentiegroep te koppelen. Houd er rekening mee dat er een campagnenaam is vereist als u ervoor kiest uw prijsextensie aan een advertentiegroep te koppelen. De advertentiegroep moet deel uitmaken van de campagne die u kiest. Als u uw prijsextensie aan meerdere advertentiegroepen wilt koppelen, maakt u meerdere rijen met dezelfde content met uitzondering van de naam van de advertentiegroep (geef niet meerdere advertentiegroepnamen in één rij op).

Language (Taal) (verplicht). Zorg ervoor dat de kolom 'Language' (Taal) in uw spreadsheet is ingesteld op een kolom van het type 'value'. Geef 'en' op voor Engels.

Type (verplicht). Geef een van de volgende typen prijsextensies op:

• Brands (Merken)
  • Events (Evenementen)
  • Locations (Locaties)
  • Neighborhoods (Buurten)
  • Product categories (Productcategorieën)
  • Product tiers (Productniveaus)
  • Service categories (Servicecategorieën)
  • Service tiers (Serviceniveaus)
  • Services

Price qualifier (Prijsbepaler) (optioneel). Laat deze optie leeg als u geen prijsbepaler wilt weergeven. Voer anders een van de volgende waarden in:

• From (Van)
  • Up to (Tot)
  • Average (Gemiddeld)

Tracking template (Trackingtemplate) (optioneel). Laat deze optie leeg als u geen trackingtemplate wilt weergeven. Voeg de URL van uw trackingtemplate in.

Specifieke informatie voor elk prijsextensie-item dat u wilt laten zien (vereist). Geef de volgende informatie op:

• Koptekst van item
  • Uiteindelijke URL van item
  • Beschrijving van item
  • Itemprijs: Voer een getal in met twee cijfers na het decimaalteken + de ISO 4217-valutacode (bijvoorbeeld 34,99 EUR). Gebruik het juiste decimaalteken voor de geselecteerde taal.

Uiteindelijke mobiele URL (optioneel).

Item unit (Itemeenheid) (optioneel). Laat deze optie leeg als u geen prijseenheid wilt weergeven. Voer anders een van de volgende waarden in:

• per hour (per uur)
  • per day (per dag)
  • per night (per nacht)
  • per week
  • per month (per maand)
  • per year (per jaar)

Bekijk Wijzigingen aanbrengen met bulkuploads voor informatie over andere optionele kolommen om planning en perioden op te geven. Houd er rekening mee dat apparaatvoorkeur niet beschikbaar is voor prijsextensies.

Deel 3. Upload de spreadsheet om uw wijzigingen toe te passen en op te slaan

1. Klik in uw AdWords-account op Campagnes.
  2. Ga naar het tabblad met het type items dat u wilt uploaden. Als u bijvoorbeeld wijzigingen in advertentiegroepen wilt uploaden, gaat u naar het tabblad Advertentiegroepen.
  3. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Spreadsheet uploaden.
  4. Selecteer uw spreadsheet in het dialoogvenster dat wordt geopend.
  5. Klik op Uploaden en voorbeeld weergeven.
  6. Wanneer uw bestand is geüpload, raden we u aan te klikken op Voorbeeld van wijzigingen bekijken om te controleren of de wijzigingen in uw spreadsheet correct worden weergegeven in uw account.

Als de voorbeeldweergave van uw wijzigingen er goed uitziet, klikt u op Wijzigingen toepassen.

Prijsextensies bulksgewijs bewerken in uw account

U kunt alle handmatige extensies bulksgewijs bewerken, behalve locatie-extensies en annotaties die automatisch worden weergegeven voor uw advertentie (zoals annotaties met betrekking tot verkopersbeoordelingen). Volg deze instructies:

1. Klik op het tabblad Advertentie-extensies en kies in het dropdown-menu Weergeven boven de tabel met statistieken de extensie die u bulksgewijs wilt bewerken.
  2. Vink de selectievakjes aan naast alle extensies die u in één keer wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken naast + Extensie en breng uw wijzigingen aan.

Praktische tips

Houd er rekening mee dat er bepaalde limieten van toepassing zijn op uw AdWords-account. Als u veel extensies of feeds gebruikt, volgt u de praktische tip om items die niet meer van toepassing zijn, te verwijderen of te vervangen. Ga naar Informatie over limieten voor uw Google Ads-account voor meer informatie.