Sivustolinkkilaajennusten käyttäminen

Voit lisätä enemmän linkkejä mainoksiisi luomalla sivustolinkkilaajennuksia. Sivustolinkkilaajennukset voivat ohjata käyttäjät sivustosi tietyille sivuille, kuten kaupan aukioloajat tai jonkin tietyn tuotteen sisältävälle sivulle. Kun käyttäjä klikkaa tai napauttaa linkkiä, hän päätyy suoraan sivulle, joka sisältää hänen haluamansa tiedot. Sivustolinkit voivat tuoda lisää tärkeitä klikkauksia ja luoda uutta liiketoimintaa.

Lue alla olevista ohjeista, miten voit lisätä sivustolinkkilaajennuksia.

Huomioitavaa ennen aloitusta

Käytettävissä olevat kampanjatyypit: Sivustolinkkilaajennukset ovat yhteensopivia hakuverkoston kampanjoiden kanssa.

Vinkkejä: Kun määrität sivustolinkkilaajennuksia, ota huomioon seuraavat parhaat käytännöt:

• Kirjoita lyhyt linkkiteksti. Lyhyet linkit mahdollistavat useiden linkkien näyttämisen, joten muista noudattaa merkkirajoja.*
  • Luo sivustosi mukaisia linkkejä. Saat sivustolinkki-ideoita helposti katselemalla verkkosivustosi siirtymispalkkeja.
  • Lisää kuvauksia. Linkin kuvaukset tekevät mainoksestasi entistä hyödyllisemmän sitä katsoville käyttäjille. Kuvaukset eivät vähennä näytettävien linkkien määrää.
Jos sinulla ei ole aikaa kirjoittaa sivustolinkkien kuvauksia, Google Ads voi luoda ne automaattisesti. Tämä edellyttää, että olet ottanut käyttöön dynaamiset sivustolinkkilaajennukset.
*Sivustolinkin tekstin enimmäispituus on useimmissa kielissä 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten kiinassa, japanissa ja koreassa) enimmäispituus on 12 merkkiä.

Sivustolinkit mainosryhmätasolla

Ennen kuin luot sivustolinkkilaajennuksia mainosryhmätasolla, ota huomioon seuraavat asiat:

• Mainosryhmä käyttää oletuksena sen kampanjan sivustolinkkilaajennuksia, johon mainosryhmä kuuluu.
  • Jos luot sivustolinkkejä mainosryhmälle, ne ohittavat kampanjatason sivustolinkit. Voit myös valita, että mainosryhmässä ei näytetä sivustolinkkejä.
  • Voit palata käyttämään kampanjatason sivustolinkkilaajennuksia poistamalla mainosryhmätason sivustolinkit.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Näin voit lisätä sivustolinkkilaajennuksia

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, johon haluat lisätä sivustolinkkejä, tai lisää sivustolinkkejä tilitasolla pysymällä Kaikki kampanjat ‑tasolla.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset-välilehteä.
  3. Valitse Näytä-kohdasta Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Valitse + Laajennus.
  5. Kaikki kyseisellä tilillä olevat sivustolinkit tulevat näkyviin.
    • Voit käyttää aiemmin luotua sivustolinkkiä klikkaamalla sitä.
    • Voit luoda uuden sivustolinkin klikkaamalla Uusi.
  6. Kirjoita sivustolinkin teksti ja URL‑osoite.
  7. Kirjoita linkkiä kuvaava lisäteksti kuvauskenttiin (kuvauksen lisääminen on valinnaista mutta suositeltavaa).
  8. Tietosi voidaan näyttää sivustolinkin alapuolella.
  9. Tallenna kampanjasi sivustolinkkiasetus klikkaamalla Tallenna.
  10. Valitse kampanjan sivustolinkkilaajennusikkunan alaosassa olevan Näytä tämä laajennus kohteessa ‑kohdan vierestä laitteet, joissa haluat kampanjan sivustolinkkien näkyvän. Voit näyttää sivustolinkit kaikissa laitteissa (oletusasetus) tai määrittää asetukseksi Vain mobiililaitteet tai Vain pöytäkoneet ja tabletit.
  11. Klikkaa Tallenna.
Luo vähintään 2–4 sivustolinkkiä. Sivustolinkkejä ei voida näyttää mainostesi yhteydessä, ennen kuin olet luonut vähintään kaksi sivustolinkkiä ja liittänyt ne tiliisi tai siihen kampanjaan tai mainosryhmään, johon mainos kuuluu.

Näin voit muokata sivustolinkkilaajennuksia

Voit muokata sivustolinkkejä tili-, kampanja- tai mainosryhmätasolla seuraavasti:

1. Valitse kampanja tai mainosryhmä, joka sisältää muokattavan sivustolinkin, tai muokkaa tilitason sivustolinkkiä pysymällä Kaikki kampanjat ‑tasolla.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset‑välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennus.
  4. Klikkaa muokattavaa sivustolinkkiä.
  5. Näet kaikki kyseisen tason sivustolinkit. Etsi muokattava sivustolinkki ja klikkaa sen vieressä olevaa kynäkuvaketta.
  6. Tee haluamasi muutokset sivustolinkkiin. Kuvauskenttä on valinnainen. Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi saattaa olla kelvollinen näkymään kyseisten tietojen kanssa.
  7. Kun muokkaus on valmis, klikkaa Tallenna.
  8. Sivustolinkkiä muokataan kaikissa mainosryhmissä, kampanjoissa tai tilitason laajennuksissa, joissa kyseinen sivustolinkki on käytössä.

Sivustolinkin ajoittaminen

1. Valitse muokattavan sivustolinkin sisältävä kampanja.
  2. Klikkaa Mainoslaajennukset‑välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Näytä: Sivustolinkkilaajennukset.
  4. Siirry Sivustolinkkilaajennukset‑osioon ja klikkaa Muokkaa.
  5. Näkyviin tulee luettelo kaikista kyseisen kampanjan laajennuksista.
  6. Vie hiiri ajoitettavan sivustolinkin päälle. Klikkaa kynäkuvakkeen vieressä olevaa alanuolta ja valitse Muokkaa.
    • Muista, että tekemäsi muutokset vaikuttavat kaikkiin kampanjoihin tai mainosryhmiin, joissa käytetään kyseistä sivustolinkkiä. Jos haluat muutoksen koskevan vain tätä kampanjaa, valitse Kopioi ja muokkaa.
  7. Valitse näkyviin tulevassa lomakkeessa Aloitus- ja lopetuspäivät, ajoitus ‑kohta.
  8. Klikkaa alkamis- ja päättymispäivän kenttiä ja valitse päivät, jolloin haluat aloittaa ja lopettaa sivustolinkin näyttämisen.
  9. Määritä Ajoitus-osiossa viikonpäivät ja kellonajat, jolloin haluat sivustolinkin näkyvän. Kaikki ajat ovat tilisi aikavyöhykkeen aikoja.
  10. Klikkaa Tallenna.