Sivustolinkkilaajennusten lisääminen

Voit lisätä mainoksiisi sivustolinkkilaajennuksia, jotka vievät käyttäjät tietyille sivustosi sivuille (kuten oikealle tuotesivulle tai kaupan aukioloaikoihin). Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä sivustolinkkilaajennuksia kelvollisiin kampanjoihin.

Ennen kuin aloitat

• Sivustolinkkilaajennukset ovat yhteensopivia Hakukampanjoiden ja YouTube-videokampanjoiden kanssa.
  • Kun lisäät sivustolinkkilaajennuksia, ota huomioon seuraavat parhaat käytännöt:
    • Pidä linkkiteksti lyhyenä: Lyhyet linkit mahdollistavat useiden linkkien näkymisen, joten muista noudattaa merkkirajoituksia. Sivustolinkin tekstin enimmäispituus on useimmissa kielissä 25 merkkiä. Kaksinkertaista merkkileveyttä käyttävissä kielissä (kuten kiinassa, japanissa ja koreassa) enimmäispituus on 12 merkkiä.
    • Luo linkkejä, jotka kuvastavat sivustoasi: Sivustosi siirtymispalkista saat helposti sivustolinkki-ideoita.
    • Lisää kuvauksia: Linkkien kuvaukset tekevät mainoksistasi hyödyllisempiä niitä katsoville käyttäjille. Kuvaukset eivät vähennä näkyvien linkkien määrää.
Huom. Jos sinulla ei ole aikaa kirjoittaa sivustolinkkien kuvauksia, Google Ads voi luoda ne automaattisesti. Tämä edellyttää, että olet ottanut käyttöön dynaamiset sivustolinkkilaajennukset.

Tilitason sivustolinkkilaajennukset

• Jos Google Ads ‑tililläsi on tilitason sivustolinkkilaajennuksia, ne näkyvät kaikissa kelvollisissa Hakukampanjoissa. Tilitason sivustolinkkilaajennukset eivät ole käytettävissä Videokampanjoissa.
  • Google Adsin kampanja- ja mainosryhmätason sivustolinkkilaajennukset ohittavat aina tilitason sivustolinkkilaajennukset.
  • Jos et halua tilitason sivustolinkkilaajennuksen näkyvän kelvollisessa kampanjassa, voit poistaa laajennuksen tililtä tai valita sen sijaan kampanja- tai mainosryhmätason sivustolinkkilaajennuksen.

Kampanja- ja mainosryhmätason sivustolinkkilaajennukset

• Mainosryhmässä käytetään oletuksena sen kampanjan sivustolinkkilaajennuksia, johon mainosryhmä kuuluu.
  • Jos luot sivustolinkkilaajennuksia mainosryhmälle, ne ohittavat kampanjatason sivustolinkkilaajennukset. Voit myös valita, että mainosryhmässä ei näytetä sivustolinkkilaajennuksia.
  • Voit palata käyttämään kampanjatason sivustolinkkilaajennuksia poistamalla mainosryhmätason sivustolinkkilaajennukset.

Ohjeet

Sivustolinkkilaajennusten lisääminen

1. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Klikkaa sinistä pluspainiketta  ja valitse sitten + Sivustolinkkilaajennus.
  3. Valitse avattavasta Lisää‑valikosta taso, jolle haluat lisätä sivustolinkin: Tili, Kampanja tai Mainosryhmä.
  4. Voit käyttää aiemmin luotua sivustolinkkiä klikkaamalla Käytä nykyistä ja valitsemalla lisättävät sivustolinkit.
  5. Jos haluat luoda uuden sivustolinkin, klikkaa Luo uusi.
  6. Lisää sivustolinkin teksti ja URL‑osoite.
  7. Lisää linkkiä kuvaava lisäteksti kuvauskenttiin (kuvauksen lisääminen on valinnaista mutta suositeltavaa). Kun täytät molemmat kuvausrivit, sivustolinkkisi saattaa olla kelvollinen näkymään kyseisten tietojen kanssa.
  8. Tallenna kampanjasi sivustolinkkiasetus klikkaamalla Tallenna.

Luo vähintään kaksi sivustolinkkiä. Sivustolinkit eivät voi näkyä mainostesi yhteydessä, ennen kuin olet luonut vähintään kaksi sivustolinkkiä ja liittänyt ne sille tilille tai siihen kampanjaan tai mainosryhmään, johon mainos kuuluu.

Sivustolinkkilaajennusten muokkaaminen

Voit muokata sivustolinkkejä tili‑, kampanja‑ tai mainosryhmätasolla seuraavasti:

1. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset. Valitse sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Näet luettelon kaikista luomistasi laajennuksista.
  3. Klikkaa laajennustyyppiä, valitse avattavasta valikosta Sivustolinkkilaajennus ja klikkaa Käytä.
  4. Etsi muokattava sivustolinkki ja klikkaa sen vieressä olevaa kynäkuvaketta.
  5. Tee muutokset sivustolinkkiin.
  6. Huomaa, että kaikki tekemäsi muutokset tulevat voimaan myös kaikissa mainosryhmissä, kampanjoissa ja tileillä, jotka jakavat kyseisen sivustolinkin.
  7. Kun muokkaus on valmis, klikkaa Tallenna.

Sivustolinkkilaajennusten ajoittaminen

1. Valitse muokattavan sivustolinkin sisältävä kampanja.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja klikkaa sitten sivun yläosasta Laajennukset.
  3. Klikkaa ajoitettavaa laajennusta.
  4. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta.
  5. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset‑valikkoa.
  6. Lisää alkamis‑ ja päättymispäivä, jos haluat laajennuksen näkyvän vain tiettynä ajanjaksona.
  7. Valitse "Laajennuksen aikataulu" ‑kohdasta ne päivät ja kellonajat, jolloin haluat laajennuksesi näkyvän. Jos haluat valita lisää päiviä ja kellonaikoja, klikkaa Lisää.
  8. Klikkaa Tallenna.

Laiteasetusten määrittäminen sivustolinkkilaajennuksille

Voit optimoida sivustolinkkilaajennuksen näkymään mobiililaitteilla seuraavasti:

1. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
  2. Etsi kampanja, joka sisältää optimoitavan sivustolinkin, ja klikkaa sen viereistä kynäkuvaketta.
  3. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta.
  4. Klikkaa avattavaa Lisäasetukset‑valikkoa.
  5. Optimoi sivustolinkkilaajennus mobiililaitteille valitsemalla Mobiili‑kohdan valintaruutu.
  6. Klikkaa Tallenna.

Miksi sivustolinkit eivät näy?

Jos luot alemman tason sivustolinkin, se ohittaa aina ylemmän tason sivustolinkkilaajennukset. Jos esimerkiksi luot sivustolinkin mainosryhmälle, se näkyy aina oletuksena kampanjatason sivustolinkkien sijaan. Kun luot uuden sivustolinkin, muista aina varmistaa, että se on yhdistetty oikealle tasolle, jotta se näkyy mainosten yhteydessä. Voit myös valita, että mainosryhmässä ei näytetä sivustolinkkejä.

Varmista näiden ohjeiden avulla, että sivustolinkkilaajennus on yhdistetty oikealle tasolle:

1. Klikkaa vasemmalta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sivun yläosasta Laajennukset.
    • Varmista oikean yläkulman avattavasta valikosta, että katsot "Yhteysnäkymää" etkä "Laajennusnäkymää".
  2. Suodata laajennukset laajennustyypin mukaan. Valitse Sivustolinkkilaajennus.
  3. Katso, mille tasolle sivustolinkkilaajennus on yhdistetty. Jos sivustolinkkilaajennus on yhdistetty esimerkiksi tilitasolle ja sinulla on myös alemman tason sivustolinkkilaajennuksia, tämä tilitason laajennus ei todennäköisesti näy.
  4. Voit palata käyttämään kampanjatason sivustolinkkilaajennuksia poistamalla mainosryhmätason sivustolinkit. Valitse poistettavan sivustolinkkilaajennuksen vasemmalla puolella oleva ruutu ja klikkaa sinisestä palkista Poista. Kampanjatason sivustolinkit otetaan jälleen käyttöön.