Opprett og endre elementer for nettstedslinker

Du kan legge til flere linker i annonsene dine ved å opprette nettstedslinker. Med nettstedslinker kan du sende brukerne til bestemte sider på nettstedet ditt, for eksempel en spesifikk produktside eller siden med åpningstider. I denne artikkelen forklarer vi hvordan nettstedslinker fungerer, og hvordan du bruker dem i kvalifiserte kampanjer.

Fordeler

• Enkel oppdatering: Du kan endre linkteksten og nettadressene når du ønsker det, slik at annonsene forblir oppdaterte og gjenspeiler rabatter og spesialtilbud. Du trenger ikke å lage nye annonser eller endre dem for å ta med nettstedslinker.
  • Se detaljerte data om klikk: Finn ut hvor mange som klikket på annonsen din når det ble vist nettstedslinker. Del opp statistikken etter annonse, kampanje eller annonsegruppe. Segmenter statistikken for å se antallet klikk den enkelte nettstedslinken fikk, sammenlignet med en annen del av annonsen (f.eks. overskriften, andre nettstedslinker eller et annet element).
  • Bruk konverteringssporing for landingssider: Konfigurer konverteringssporing for landingssidene folk blir sendt til når de klikker på nettstedslinkene nedenfor annonsen. Du bør optimalisere landingssidene dine for «lette» konverteringshendelser (f.eks. nettstedbesøk eller når noen legger produkter i handlekurven).
  • Rediger nettstedslinkene uten å miste data: Du kan redigere nettstedslinkene dine uten at resultatstatistikken tilbakestilles.
  • Planlegg med start- og sluttdatoer: Spesifiser på hvilke datoer, ukedager eller tidspunkter nettstedslinkene skal kunne vises.

Før du begynner

Nettstedslinker er kompatible med søke- og videokampanjer på YouTube og AdSense for søk. Merk deg disse anbefalte fremgangsmåtene når du konfigurerer nettstedslinker:

• Opprett nettstedslinker på kontonivå først: Hvis du legger til nettstedslinker på kontonivå først, er det enklere å oppnå optimal dekning for nettstedslinker tidligere, men påse at de er relevante for alle kampanjene og annonsegruppene.
  • Skriv korte linktekster: Jo kortere linktekstene er, desto flere linker er det plass til, så hold deg innenfor grensene. For de fleste språk er teksten i nettstedslinker begrenset til maksimalt 25 tegn, eller 12 tegn for språk med dobbel tegnbredde (f.eks. kinesisk, japansk og koreansk).
  • Lag linker som gjenspeiler nettstedet ditt: Se på navigasjonsradene på nettstedet ditt for å få enkle forslag til nettstedslinker.
  • Legg til beskrivelser: Ved å legge inn beskrivelser for hver link kan du gjøre annonsen din mer relevant for folk som ser på den. Du må også legge inn beskrivelser for å få tilgang til annonseformater som vises for at du skal oppnå bedre resultater. Beskrivelsene har ingen innvirkning på hvor mange linker som kan vises.
  • Sørg for at dynamiske nettstedslinker er aktivert: Hvis du aktiverer dynamiske nettstedslinker, får systemet flere muligheter til å vise elementer sammen med annonsene. Slike nettstedslinker forventes å forbedre annonseresultatene dine, og de kan vises ved siden av eller i stedet for manuelt opprettede nettstedslinker. Du kan fjerne et enkeltelement som er opprettet automatisk, eller sette det på pause, hvis du ikke vil at det skal vises sammen med annonsene lenger.
Merk: Hvis du ikke har tid til å skrive beskrivelser for nettstedslinkene dine, kan Google Ads generere dem automatisk. Dette forutsetter at du har valgt dynamiske nettstedslinker.

Slik fungerer nettstedslinker

Du kan legge til nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Du angir linkteksten (hva som vises til folk) og nettadressene (sidene folk klikker seg frem til).

I enkelte tilfeller kan Google supplere nettstedslinkene dine med beskrivelser du har lagt inn om sidene. Du kan enten legge til disse opplysningene selv når du oppretter eller endrer nettstedslinker, eller så kan vi automatisk bruke kontoinformasjon som er knyttet til individuelle nettstedslinker, for eksempel fra ulike annonser i kontoen din. Hvis du viser tilleggsinformasjon sammen med nettstedslinkene, kan annonsene blir mer relevante for potensielle kunder.

Nettstedslinker som er opprettet på høyere nivåer i kontohierarkiet, er kvalifisert for visning sammen med nettstedslinker som er opprettet på lavere nivåer, når det forventes at du kan oppnå bedre resultater på denne måten. Hvis du for eksempel har nettstedslinker på kampanje- og kontonivå, kan nettstedslinkene på kontonivå vises sammen med de på kampanjenivå.

Elementer for nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå

• Hvis du har eksisterende elementer for nettstedslinker på kontonivå i Google Ads-kontoen din, kan de vises i alle kvalifiserte kampanjer.
  • Hvis du på lignende vis har eksisterende elementer for nettstedslinker på kampanjenivå, kan de vises i alle kvalifiserte annonsegrupper i den aktuelle kampanjen.
  • Annonsegrupper bruker som standard elementene for nettstedslinker som finnes i kampanjen og den overordnede kontoen.
  • Bare nettstedslinker som tilhører en bestemt del av konto-, kampanje- og annonsegruppehierarkiet, kan vises sammen. Nettstedslinker i én kampanje vises for eksempel ikke i andre kampanjer.
  • Hvis du ikke vil at et element for nettstedslinker på kontonivå skal vises i en kvalifisert kampanje, kan du fjerne det fra kontoen eller legge til andre elementer for nettstedslinker som du foretrekker, på kampanje- eller annonsegruppenivå i stedet.
Merk:
  • Nettstedslinker som er definert på alle nivåene i den samme delen av konto, kampanje- og annonsegruppehierarkiet, kan vises sammen.
  • Du bør opprette nettstedslinker på et nivå som er hensiktsmessig for alle de påfølgende delene av kontohierarkiet.
  • Hvis en nettstedslink for eksempel skal brukes i alle annonsegruppene i en hel konto, må nettstedslinken legges til på kontonivå.
  • Hvis en nettstedslink bare gjelder for et delsett av kampanjene, bør den bare legges til i de relevante kampanjene.
  • Google velger de beste nettstedslinkene som maksimerer annonseresultatene, ut fra det kvalifiserte utvalget av nettstedslinker.

Husk at elementer kan knyttes til en hvilken som helst kampanje eller annonsegruppe – eller kontoen i sin helhet. Dette betyr at ett enkelt element kan ha flere tilknytninger.

Tips: Du kan maksimere resultatene ved å oppgi minst 4 nettstedslinker med tilhørende beskrivelser for alle kampanjene og annonsegruppene med høy trafikk.

Kostnad

Nettstedslinker kan faktureres på ulike måter ut fra kampanjetypen eller kampanjemålet og -formatet. Les gjennom detaljene nedenfor for å forstå kostnadene forbundet med kampanjer og nettstedslinker.

Søkekampanjer

Det er koster ingenting å legge til nettstedslinker, og du blir bare belastet for klikk fra folk som har sett annonsen din. Kostnaden for et klikk på en nettstedslink er lik kostnaden for et klikk på overskriften i den samme annonsen. Du belastes med andre ord akkurat det samme beløpet uansett hvilken link i den samme annonsen noen klikker på – landingssiden eller en nettstedslink. Med nettstedslinker har kundene flere muligheter til å klikke på og i annonsen din, men du belastes aldri for mer enn to klikk per annonsevisning. Hvis en bruker imidlertid klikker på flere linker i rask rekkefølge mens hen ser på en annonse, behandles dette som et duplikatklikk eller ugyldig klikk, som du ikke blir belastet for.

Videokampanjer

Kampanjen faktureres i tråd med formatet og målet for kampanjen. Med en TrueView for Action- eller videohandlingskampanje belastes du basert på kostnaden per tusen visninger (CPM) når noen ser på annonsen din. Det innebærer at du betaler hver gang annonsen blir vist 1000 ganger. Hvis du legger til nettstedslinker i videokampanjene, kan det redusere kostnaden per handling (CPA).

Slik vises nettstedslinker

Nettstedslinker blir vist på ulike måter, avhengig av enhet, plassering og andre faktorer. Nettstedslinker er kompatible med søkekampanjer og videokampanjer på YouTube.

Søkekampanjer

• Nettstedslinker vises i annonser øverst og nederst i Google-søkeresultatene.
  • Du må ha minst to nettstedslinker på datamaskiner og minst to nettstedslinker på mobil for at nettstedslinkene skal vises i annonsen. Antallet nettstedslinker som kan vises, avhenger av hvor folk ser annonsen:
    • På datamaskiner: Opptil seks nettstedslinker kan vises i annonsen din. Nettstedslinker kan vises under hverandre eller side om side og fylle opp én eller to linjer i annonsen din.
    • På mobilenheter: Opptil åtte nettstedslinker kan vises i annonsen din. Disse nettstedslinkene vises side om side, i karusellformat, på én enkelt linje. Brukerne kan sveipe til venstre eller høyre i karusellen for å bla gjennom de ulike nettstedslinkene. Hvis annonsen din vises på topplasseringen, er nettstedslinkene dine kvalifisert for visning på en fremtredende rad, med bare én nettstedslink på hver linje.

Eksempel: nettstedslinker i en søkeannonse (på datamaskin)

An illustrated example of sitelinks in a search ad.

Videokampanjer

• Nettstedslinker vises nedenfor kvalifiserte annonser som spilles av før, underveis i eller etter en annen video på YouTube. Nettstedslinker vises bare nedenfor kvalifiserte annonser på mobilenheter.
  • Du må ha minst to nettstedslinker for at nettstedslinkene skal vises i annonsen.
  • Opptil fire nettstedslinker kan vises i annonsen. Brukere kan bla gjennom og velge nettstedslinkene mens de ser på annonsen.
  • Du kan legge til nettstedslinker i ikke-oppførte videoer.
Merk: Nettstedslinker vises ikke i videokampanjer som kjøres hos Google-videopartnere.

Eksempel: nettstedslinker i en videoannonse på YouTube (mobil)

Tips: I både søke- og videokampanjer må du følge tipsene nedenfor for å maksimere mulighetene til å vise over fire elementer for nettstedslinker sammen med tekstannonsene. Finn ut mer om kravene til elementer for nettstedslinker.
  • Bruk unik tekst til nettstedslinker: Elementer for nettstedslinker med samme eller lignende tekst vises ikke sammen med den aktuelle annonsen. Hvis du har to elementer for nettstedslinker med samme eller lignende tekst, vises bare ett av dem.
  • Sjekk planen: Sørg for at kjøringen av elementene for nettstedslinker er planlagt på de samme tidspunktene som annonsene skal kjøres.
  • Legg til nye elementer for nettstedslinker: Hvis elementene for nettstedslinkene ikke får så mange visninger som forventet, kan du prøve å legge til flere elementer.

Veiledning

Gjennomgå veiledningene nedenfor for å legge til, redigere, planlegge kjøring av eller feilsøke nettstedslinker i Google Ads.

Legg til elementer for nettstedslinker

Slik legger du til nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og klikk på Elementer i rullegardinmenyen.
  3. Det skal nå vises en tabell med alle elementene dine. Klikk på plussknappen og så på Nettstedslink.
  4. Velg på hvilket nivå (konto, kampanje eller annonsegruppe) du vil legge til nettstedslinken, fra «Legg til i»-rullegardinmenyen.
  5. Velg elementet under «Element».
    • For å opprette en ny nettstedslink, velg Opprett ny.
    • For å bruke en eksisterende nettstedslink, velg Bruk eksisterende, og velg nettstedslinkene du vil legge til.
  6. Fyll ut «Tekstlinje», «Nettadresse» og «Tekst til nettstedslink».
    • Merk: Du velger selv om du vil oppgi tilleggstekst om linken i beskrivelsesfeltene, men vi anbefaler sterkt at du gjør det. Når du fyller ut begge tekstlinjene, kan disse opplysningene vises i nettstedslinken.
  7. Gjenta trinn 6 etter behov. Merk deg at du kan klikke på Legg til nettstedslink for å legge til flere nettstedslinker før du lagrer.
  8. Klikk på Lagre.

Tips: Du oppnår best resultater ved å opprette minst fire nettstedslinker på kontonivå og forsikre deg om at de er relevante for alle kampanjene og annonsegruppene. Du må ha minst to nettstedslinker på mobilenheter.

Rediger elementer for nettstedslinker

Slik redigerer du nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og klikk på Elementer i rullegardinmenyen.
  3. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Velg Tilknytninger fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  4. Velg Nettstedslink i listen ovenfor verktøyraden i tabellen.
  5. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av nettstedslinken du vil oppdatere. Klikk på Rediger.
  6. Gjør endringene i nettstedslinken. Husk at endringene du gjør her, også implementeres i alle andre kontoer, kampanjer og annonsegrupper som også bruker denne nettstedslinken.
  7. Klikk på Lagre.

Planlegg kjøring av elementer for nettstedslinker

Slik planlegger du kjøring av nettstedslinker på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå:
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og klikk på Elementer i rullegardinmenyen.
  3. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Velg Tilknytninger fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av nettstedslinken du vil oppdatere. Klikk på Rediger.
  5. Klikk på Avanserte alternativer for å åpne rullegardinmenyen.
  6. Angi start- og sluttdatoen for elementets visningsperiode.
  7. Velg dagene og klokkeslettene du vil vise elementet, under «Planlegging for elementer». Klikk på Legg til tidsplanen for å legge til flere dager og klokkeslett.
  8. Klikk på Lagre.

Sett elementer for nettstedslinker på pause eller fjern dem

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og klikk på Elementer i rullegardinmenyen.
  3. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Velg Tilknytninger fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
    • Slik kan du sette flere elementer for nettstedslinker på pause eller fjerne dem:
      1. Velg elementene ved å klikke i avmerkingsboksen.
      2. Klikk på Sett på pause eller Fjern på den blå raden øverst.
    • Slik kan du sette enkeltelementer på pause eller fjerne dem:
      1. Velg det aktuelle elementet ved å klikke på rullegardinmenyen ved siden av den fargede indikatoren.
      2. Velg Sett på pause eller Fjern.

Feilsøk problemer med elementer for nettstedslinker

Merk: Visse Google Ads-krav (f.eks. bruk av tredjepartsadresser eller dupliserte nettadresser) må innfris for at nettstedslinker skal vises. I tillegg er det ikke sikkert at nettstedslinker vises hvis Google anslår at det fører til dårligere resultater. Finn ut mer om kravene til elementer for nettstedslinker.

Bekreft nivået elementer for nettstedslinker skal legges til på

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte at elementer for nettstedslinker er angitt på det rette nivået:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og klikk på Elementer i rullegardinmenyen.
  3. Nå vises en tabell med elementene dine. Velg Tilknytning fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  4. Se nivået nettstedslinken er tilknyttet på, og klikk på blyantikonet for å endre nivået etter behov.
  5. Du kan gå tilbake til å bruke nettstedslinker på kampanjenivå ved å fjerne nettstedslinkene på annonsegruppenivå. Merk av i avmerkingsboksen til venstre nettstedslinken, og klikk på Fjern på den blå raden. Nå kommer nettstedslinkene på kampanjenivå til å bli vist igjen.

Du kan spare tid ved å redigere og laste opp flere nettstedslinker samtidig. Følg fremgangsmåten nedenfor for å redigere flere elementer samtidig.

Fjern elementer for nettstedslinker

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Elementer.
  3. Nå vises en tabell med alle elementene dine. Velg Tilknytninger fra Tabellvisning-rullegardinmenyen.
  4. Velg Nettstedslink i listen ovenfor verktøyraden i tabellen.
  5. Merk av for alle nettstedslinkene du vil redigere.
  6. Klikk på Fjern på den blå raden ovenfor tabellen.
  7. Klikk på Bruk.

Linker til relatert innhold