Ideeën voor uitsluitingszoekwoorden opdoen met het rapport Zoektermen

Met het rapport Zoektermen kunt u ideeën opdoen voor termen die u als uitsluitingszoekwoorden kunt toevoegen. In het rapport Zoektermen worden daadwerkelijke termen weergegeven waarnaar een groot aantal mensen heeft gezocht en waardoor uw advertentie werd geactiveerd.Als u het rapport doorneemt, vindt u mogelijk ook zoektermen die wel betrekking hebben op wat u verkoopt, maar die niet exact naar uw aanbod verwijzen.

In dit artikel leest u hoe u in het rapport Zoektermen ideeën opdoet voor uitsluitingszoekwoorden, zodat u klanten die in uw product of dienst geïnteresseerd zijn, beter kunt targeten.

Opmerking: Standaard worden uitsluitingszoekwoorden die aan een campagne in het zoeknetwerk worden toegevoegd vanuit het rapport Zoektermen, als exact uitsluitingszoekwoord toegevoegd. Gebruik de juiste symbolen om het zoektype te wijzigen.

Voordat u begint

Uitsluitingszoekwoorden werken anders dan hun positieve tegenhangers en komen niet overeen met varianten. Als u geen ervaring heeft met uitsluitingszoekwoorden, leest u meer informatie over uitsluitingszoekwoorden.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Zoekwoorden.
  3. Als u zoektermen voor alle zoekwoorden wilt bekijken, klikt u bovenaan op Zoektermen. Als u alleen zoektermen voor een specifieke groep zoekwoorden wilt bekijken, vinkt u de selectievakjes aan naast de zoekwoorden waarvoor u zoektermen wilt zien. Klik vervolgens op Zoektermen in het menu dat boven de tabel wordt weergegeven.

4. Vink het selectievakje aan naast de zoektermen die u als uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen. Klik vervolgens op Toevoegen als uitsluitingszoekwoord.

Hier kunt u uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een advertentiegroep of campagne, aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden of aan een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een advertentiegroep of campagne

1. Selecteer Advertentiegroep of Campagne. Elk uitsluitingszoekwoord wordt toegevoegd aan de advertentiegroep of de campagne die is gekoppeld aan de overeenkomende zoektermen.
  2. Klik op Opslaan.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  2. Kies in het dropdownmenu een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  3. Optioneel: Pas de lijst met uitsluitingszoekwoorden toe op alle campagnes die zijn gekoppeld aan de bijbehorende zoektermen door het selectievakje Toevoegen aan campagnes aan te vinken.
  4. Klik op Opslaan.

Uitsluitingszoekwoorden toevoegen aan een nieuwe lijst met uitsluitingszoekwoorden

1. Selecteer Lijst met uitsluitingszoekwoorden.
  2. Selecteer Opslaan als nieuwe lijst en uitsluitingszoekwoorden toepassen. De lijst wordt toegepast op alle campagnes die zijn gekoppeld aan de bijbehorende zoektermen.
  3. Klik op Opslaan.

Aandachtspunt

Zorg ervoor dat uw uitsluitingszoekwoorden niet overlappen met de zoekwoorden die u wilt weergeven. Dit leidt ertoe dat uw advertentie niet zichtbaar is.