Ideeën voor uitsluitingszoekwoorden ontvangen via het rapport Zoektermen

Naast de uitsluitingszoekwoorden die u zelf bedenkt, vindt u in het rapport Zoektermen meer ideeën voor termen die u als uitsluitingszoekwoord kunt toevoegen. In het rapport worden termen weergegeven die mensen daadwerkelijk hebben gebruikt en die uw advertentie hebben geactiveerd en tot een klik hebben geleid. Als u het rapport doorneemt, vindt u mogelijk zoektermen die wel betrekking hebben op wat u verkoopt, maar die niet exact naar uw aanbod verwijzen.

In dit artikel leest u hoe u in het zoektermenrapport ideeën opdoet voor uitsluitingszoekwoorden, zodat u klanten die in uw product of service geïnteresseerd zijn, beter kunt targeten.

Standaard worden uitsluitingszoekwoorden die aan een campagne in het zoeknetwerk worden toegevoegd vanuit het rapport Zoektermen, toegevoegd als exact zoekwoord. Gebruik de juiste symbolen om het zoektype te wijzigen.

Voordat u begint

Als u geen ervaring heeft met uitsluitingszoekwoorden, leest u meer informatie over uitsluitingszoekwoorden.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Vink het selectievakje aan naast de zoekwoorden waarvoor u het rapport Zoektermen wilt uitvoeren en klik vervolgens op de knop Zoektermen boven de tabel.
  4. U wordt naar de pagina Zoektermen gebracht, waar de details voor de door u geselecteerde zoekwoorden worden weergegeven. Als u de details van alle zoekwoorden in uw rapport wilt weergeven, klikt u op de link 'Alles tonen'. See search terms
  5. Vink het selectievakje aan naast de zoekwoorden die u als uitsluitingszoekwoord wilt toevoegen en klik vervolgens op de knop Toevoegen als uitsluitingszoekwoord. Standaard worden uitsluitingszoekwoorden die aan een campagne in het zoeknetwerk worden toegevoegd vanuit het rapport Zoektermen, toegevoegd als exact zoekwoord. Gebruik de juiste symbolen om het zoektype te wijzigen.

Houd rekening met het volgende:

Gebruik geen uitsluitingszoekwoorden die overlappen met uw gewone zoekwoorden. Dit leidt er namelijk toe dat uw advertentie niet wordt weergegeven.

6. Voeg de uitsluitingszoekwoorden toe op advertentiegroepniveau of op campagneniveau.
  7. Voeg de uitsluitingszoekwoorden toe aan een bestaande lijst met uitsluitingszoekwoorden of maak een nieuwe lijst.
  8. Klik op Opslaan.