Ideoita negatiivisiin avainsanoihin hakutermiraportista

Hakutermiraportista voit saada ideoita termeistä, jotka sopivat negatiivisiksi avainsanoiksi. Raportista näet todelliset termit, joilla hakuja on tehty paljon ja jotka ovat saaneet mainoksesi näkymään. Raporttia selatessasi saatat löytää hakutermejä, jotka tavalla tai toisella liittyvät myymiisi tuotteisiin mutta eivät kuitenkaan täysin vastaa niitä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit löytää sopivia negatiivisia avainsanoja hakutermiraportin avulla ja kohdistaa mainonnan näin entistä tarkemmin tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneille asiakkaille.

Huom. Hakutermiraportista Hakukampanjaan lisättävät negatiiviset avainsanat lisätään oletuksena negatiivisina tarkan vastaavuuden avainsanoina. Jos haluat muuttaa vastaavuustyyppiä, käytä asianmukaisia symboleja.

Ennen kuin aloitat

Muista, että negatiivisten avainsanojen vastaavuustyypit toimivat eri tavoin kuin positiivisten avainsanojen eivätkä kata muunnelmia. Jos negatiiviset avainsanat eivät ole sinulle ennestään tuttuja, voit tutustua artikkeliin Negatiiviset avainsanat ja perehtyä avainsanojen vastaavuusvaihtoehtoihin.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Vinkit ja raportit ‐valikkoa.
  3. Valitse Hakutermit.
  4. Jos haluat nähdä kaikkien avainsanojen hakutermit, klikkaa yläreunasta Hakutermit. Jos haluat nähdä vain tietyn avainsanaryhmän hakutermit, merkitse kyseisten avainsanojen vieressä olevat ruudut valituiksi. Valitse taulukon yläpuolella olevasta valikosta Hakutermit.

5. Valitse niiden hakutermien valintaruudut, jotka haluat lisätä negatiivisiksi avainsanoiksi, ja klikkaa Lisää negatiiviseksi avainsanaksi.

Täältä voit lisätä negatiivisia avainsanoja mainosryhmään tai kampanjaan, olemassa olevaan negatiivisten avainsanojen luetteloon tai uuteen negatiivisten avainsanojen luetteloon.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen mainosryhmään tai kampanjaan

1. Valitse Mainosryhmä tai Kampanja. Jokainen negatiivinen avainsana lisätään mainosryhmään tai kampanjaan, joka liittyy vastaaviin hakutermeihin.
  2. Valitse Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen olemassa olevaan negatiivisten avainsanojen luetteloon

1. Valitse Negatiivisten avainsanojen luettelot.
  2. Valitse olemassa oleva negatiivisten avainsanojen luettelo pudotusvalikosta.
  3. Valinnainen: käytä negatiivisten avainsanojen luetteloa kaikkiin vastaaviin hakutermeihin liittyviin kampanjoihin valitsemalla Lisää kampanjoihin.
  4. Valitse Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen uuteen negatiivisten avainsanojen luetteloon

1. Valitse Negatiivisten avainsanojen luettelot.
  2. Valitse Tallenna uutena luettelona ja ota negatiiviset avainsanat käyttöön. Luetteloa sovelletaan kaikkiin vastaaviin hakutermeihin liittyviin kampanjoihin.
  3. Valitse Tallenna.

Huom. Negatiiviset avainsanat voivat olla tarkan tai laajan vastaavuuden tai lausekevastaavuuden avainsanoja. Varmista, että käytät vastaavuustyyppiä, joka ei estä mainoksiasi näkymästä käyttäjille, jotka tekevät hakuja avainsanoillasi.