Ideoita negatiivisiin avainsanoihin hakutermiraportista

Hakutermiraportista voit saada ideoita termeistä, jotka sopivat negatiivisiksi avainsanoiksi. Raportissa näytetään todelliset termit, joilla hakuja on tehty paljon ja joilla mainoksesi on näytetty. Raporttia selatessasi saatat löytää hakutermejä, jotka tavalla tai toisella liittyvät myymiisi tuotteisiin mutta eivät kuitenkaan täysin vastaa niitä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit löytää sopivia negatiivisia avainsanoja hakutermiraportin avulla ja kohdistaa mainonnan näin entistä tarkemmin tuotteestasi tai palvelustasi kiinnostuneille asiakkaille.

Huom. Hakutermiraportista Hakukampanjaan lisättävät negatiiviset avainsanat lisätään oletuksena negatiivisina tarkan vastaavuuden avainsanoina. Jos haluat muuttaa vastaavuustyyppiä, käytä asianmukaisia symboleja.

Ennen kuin aloitat

Muista, että negatiivisten avainsanojen vastaavuustyypit toimivat eri tavoin kuin positiivisten avainsanojen eivätkä kata muunnelmia. Jos negatiiviset avainsanat eivät ole sinulle ennestään tuttuja, tutustu ensin artikkeliin Tietoja negatiivisista avainsanoista.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalta sivuvalikosta Avainsanat.
  3. Klikkaa yläreunasta Hakutermit, niin näet kaikkien avainsanojen hakutermit. Jos haluat katsoa vain tiettyjen avainsanojen hakutermejä, valitse kyseisten avainsanojen vieressä olevat valintaruudut. Valitse taulukon yläpuolella olevasta valikosta Hakutermit.

4. Valitse niiden hakutermien valintaruudut, jotka haluat lisätä negatiivisiksi avainsanoiksi, ja klikkaa Lisää negatiiviseksi avainsanaksi

Täältä voit lisätä negatiivisia avainsanoja mainosryhmään tai kampanjaan, aiemmin luotuun negatiivisten avainsanojen luetteloon tai uuteen negatiivisten avainsanojen luetteloon.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen mainosryhmään tai kampanjaan

1. Valitse Mainosryhmä tai Kampanja. Jokainen negatiivinen avainsana lisätään mainosryhmään tai kampanjaan, joka liittyy vastaaviin hakutermeihin.
  2. Valitse Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen olemassa olevaan negatiivisten avainsanojen luetteloon

1. Valitse Negatiivisten avainsanojen luettelot.
  2. Valitse olemassa oleva negatiivisten avainsanojen luettelo pudotusvalikosta.
  3. Valinnainen: käytä negatiivisten avainsanojen luetteloa kaikkiin vastaaviin hakutermeihin liittyviin kampanjoihin valitsemalla Lisää kampanjoihin.
  4. Valitse Tallenna.

Negatiivisten avainsanojen lisääminen uuteen negatiivisten avainsanojen luetteloon

1. Valitse Negatiivisten avainsanojen luettelot.
  2. Valitse Tallenna uutena luettelona ja ota negatiiviset avainsanat käyttöön. Luetteloa sovelletaan kaikkiin vastaaviin hakutermeihin liittyviin kampanjoihin.
  3. Valitse Tallenna.

Muistettavaa

Varmista, että negatiiviset avainsanat eivät ole päällekkäisiä positiivisten avainsanojesi kanssa, jotta mainosten näyttäminen ei esty.