Om budgivning i appkampanjer

I appkampanjer kan du optimera din inriktning och budgivning för specifika kampanjmål, som att få fler appanvändare eller få fler åtgärder i appen från nya användare. I den här artikeln beskriver vi de olika alternativen för optimering och budgivning och hur du kan ställa in buden utifrån dina mål.

Innan du börjar

Om det är första gången du använder en appkampanj bör du börja med att läsa om appkampanjer. När du är redo att skapa din kampanj kan du följa anvisningarna i Skapa en appkampanj

Så fungerar det

När du skapar en appkampanj kan du välja att optimera kampanjen utifrån vilken typ av användare som är mest värdefull för dig. Innan du kan optimera för åtgärder i appen måste du ställa in åtgärderna som konverteringshändelser i Google Ads eller använda Firebase. Läs mer om konverteringsspårning i mobilappar.

Det enklaste sättet att spåra alla dina appkonverteringar är att använda Google Analytics för Firebase för apprapporteringen. När du har länkat Firebase och Google Ads kan du lägga bud på händelser i appen som du har ställt in som konverteringar. Läs mer om hur du spårar mobilappskonverteringar med Firebase.

Budstrategi och budget

Nu ska vi titta på hur du kan planera din kampanjstrategi kring budgivningsbudgeten.

Fokusera på att få fler installationer

För kampanjer som är inriktade på appinstallationer anger du ett bud för appinstallationer, eller målkostnad per installation (mål-CPI). På så sätt kan du välja hur mycket du är villig att betala för att få en ny användare av din app. I andra delar av Google Ads kallas detta målkostnad per åtgärd (mål-CPA). Det fungerar på samma sätt, men en åtgärd i en appkampanj motsvarar en installation eller första öppning av din app.

När du anger ditt bud meddelar du Google Ads det genomsnittliga belopp du vill spendera varje gång någon installerar din app. Tänk på att din budget används för att få så många installationer som möjligt till beloppet du har angett. Om du till exempel anger en daglig budget på 1 000 kronor och din målkostnad per installation är 20 kronor siktar du på omkring 50 installationer per dag från dina annonser.

Fokusera på att öka antalet utvalda åtgärder i appen

För kampanjer som är inriktade på åtgärder i appen anger du ett bud för apphändelser, eller målkostnad per åtgärd (mål-CPA). På så sätt kan du välja hur mycket du är villig att betala för en ny användare av din app som är mer benägen att slutföra händelsen du har valt.

När du anger ditt bud meddelar du Google Ads det genomsnittliga belopp du vill spendera varje gång någon installerar din app och utför den specifika åtgärden i appen. Tänk på att din budget används för att få så många installationer som möjligt till beloppet du har angett. Om du till exempel anger en daglig budget på 3 000 kronor och din målkostnad per installation är 100 kronor siktar du på omkring 30 installationer per dag från dina annonser.

Fokusera på att få avkastning på annonsutgift

För kampanjer som är inriktade på avkastning på annonsutgift anger du en målavkastning som en procentandel av värdet per utgift. På så sätt kan du välja vilket belopp du vill få i avkastning för det belopp du spenderar.

När du anger din mål-ROAS meddelar du Google Ads det genomsnittliga värde du vill få i avkastning för det belopp du spenderar. Tänk på att din budget används för att få så högt värde som möjligt till beloppet du har angett. Om du till exempel anger en daglig budget på 3 000 kronor och din mål-ROAS är 20 % siktar du på en avkastning på cirka 600 kronor från dina annonser.

Bestämma en budstrategi för åtgärder i appen

När det är dags att välja en budstrategi ska du utgå från ett budgetviktat genomsnitt för dina befintliga bud. I detta avsnitt beskriver vi hur du får fram det genomsnittet.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Rapporter.
  3. Klicka på + Rapport och välj Tabell.
  4. Skriv ”Konvertering” i sökfältet och dra sedan in Kostnad/alla konv. till mitten av sidan.
  5. Klicka på filterikonen Filter, skriv ”Konvertering” i sökfältet, välj Namn på konverteringsåtgärd och klicka på Använd.
  6. Leta reda på åtgärden som gäller din kampanjoptimeringsstrategi och leta sedan upp den i kolumnen Kostnad/alla konv. för att se ditt genomsnitt.

Använda widgeten Vägledning för budgivning

Widgeten Vägledning för budgivning hjälper dig att välja rätt bud för att uppnå målen med dina appkampanjer.

Läs mer om widgeten Vägledning för budgivning.