Om budgivning i appkampagner

I appkampagner kan du optimere din målretning og budgivning i henhold til konkrete kampagnemål, hvad enten det er at øge antallet af appbrugere, få nye brugere til at foretage flere handlinger i appen eller endda opnå et mål for annonceafkast. I denne artikel får du en beskrivelse af de forskellige tilgængelige muligheder med hensyn til optimering og budgivning samt en vejledning i, hvordan du angiver bud ud fra dine konkrete mål.

Før du begynder

Hvis det er første gang, du bruger en appkampagne, er det bedst at starte med at læse om appkampagner. Når du er klar til at oprette din kampagne, kan du følge vejledningen i Opret en appkampagne.

Sådan fungerer det

Når du opretter din appkampagne, kan du vælge at optimere din kampagne ud fra den type bruger, der er mest værdifuld for dig. Før du kan optimere til handlinger i appen, skal du dog konfigurere disse handlinger som konverteringshændelser i Google Ads eller ved brug af Firebase. Få flere oplysninger om sporing af mobilappkonverteringer.

Den nemmeste metode til at spore alle dine appkonverteringer er at bruge Google Analytics til Firebase til din apprapportering. Når du har knyttet Firebase til Google Ads, kan du angive bud for de hændelser i appen, som du har konfigureret som konverteringer. Få flere oplysninger om sporing af mobilappkonverteringer med Firebase.

Budstrategier for appkampagner

Lad os se på, hvordan du kan planlægge din kampagnestrategi ud fra bestemte budgivningstyper.

Alle budstrategier for appkampagner er strategier af typen "Mål", som har til formål at levere den valgte effektivitet i løbet af konverteringsperioden for hændelsen i appen. På en given dag kan auktionsudsving forårsage en effektivitet, der ligger over eller under dit mål, men kampagnen vil forsøge efterhånden at levere den valgte effektivitet. Få flere oplysninger om optimering af konverteringsperioder for appkampagner.

Fokuser på at opnå flere installationer (kampagner med fokus på målpris pr. installation og kampagner af typen "Maksimér antal konverteringer")

For kampagner med fokus på appinstallationer kan du vælge at angive et bud eller ikke angive et bud. Hvis afkrydsningsfeltet ud for et bud er markeret, kaldes dette en kampagne med fokus på målpris pr. installation (CPI, cost per install). En sådan giver dig mulighed for at vælge, hvor meget du er villig til at betale for at anskaffe en ny appbruger.

Når du angiver et bud, fortæller du Google Ads, det gennemsnitlige beløb du vil bruge, hver gang nogen installerer din app. Husk, at dit budget bruges til at få så mange installationer som muligt til det angivne beløb. Hvis dit gennemsnitlige daglige budget er 1.000 DKK, og din målpris pr. installation er 20 DKK, går du efter at opnå ca. 50 installationer pr. dag via dine annoncer.

Hvis afkrydsningsfeltet Pris pr. installation under kampagneindstillingerne ikke er markeret, kaldes dette en kampagne af typen Maksimér antal konverteringer. Denne kampagnetype angiver automatisk de rette bud for dig, så du opnår det størst mulige antal installationer for din kampagnes budget.

Bemærk! For kampagner af typen "Maksimér antal konverteringer" med små budgetter kan det optimale bud pr. konvertering være højere end dit budget. Kampagner af typen "Maksimér antal konverteringer" med små budgetter er muligvis ikke i stand til at opnå nogen konverteringer. Få flere oplysninger om budgivning til maksimering af antal konverteringer.

Fokuser på at opnå udvalgte handlinger i appen (kampagner med fokus på målpris pr. handling)

For kampagner med fokus på handlinger i appen angiver du en målpris pr. handling for at opnå hændelser i appen. Det kaldes målpris pr. handling (Target CPA, target cost-per-action). Det giver dig mulighed for at vælge, hvor meget du er villig til at betale for en ny bruger til din app, som med større sandsynlighed vil gennemføre den hændelse i appen, som du har valgt.

Når du angiver dit bud, oplyser du Google Ads om det gennemsnitlige beløb, du er villig til at betale, hver gang en person installerer din app og gennemfører den specifikke handling i appen. Husk! Dit budget bruges med henblik på at opnå så mange installationer som muligt til det angivne beløb. Hvis dit gennemsnitlige daglige budget er 3.000 DKK, og din målpris pr. handling er 100 DKK, går du efter at opnå ca. 30 handlinger pr. dag via dine annoncer.

Fokus på at opnå forhåndsregistreringer

I kampagner med fokus på forhåndsregistreringer angiver du et bud for forhåndsregistreringer af din app eller dit spil. Dette kaldes målpris pr. forhåndsregistrering. Det giver dig mulighed for at vælge, hvor meget du er villig til at betale for at få en ny bruger til at forhåndsregistrere sig til din app eller dit spil.

Når du angiver et bud, fortæller du Google Ads, hvilket beløb du i gennemsnit vil bruge, hver gang nogen forhåndsregistrerer sig til din app. Denne kampagnetype bruger budstrategien Mål-CPA til at hjælpe dig med at få flest mulige konverteringer til en pris pr. forhåndsregistrering, der svarer til eller ligger under dit mål.

Fastlæg din budstrategi for handlinger i appen

Når du skal vælge en budstrategi, skal du bruge et budgetvægtet gennemsnit af dine allerede angivne bud på handlinger i appen som udgangspunkt. I dette afsnit forklares det, hvordan du finder dette gennemsnit.

Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Indsigt og rapporter på sektionsmenuen.
  3. Klik på Værktøj til rapportredigering.
  4. Klik på plusknappen , og vælg derefter Tabel.
  5. Indtast "Konvertering" i søgefeltet, og træk derefter Pris ift. alle konv. ind midt på siden.
  6. Klik på filterikonet Filter, skriv "Konvertering" i søgefeltet, vælg Navn på konverteringshandling, og klik derefter på Anvend.
  7. Find den handling, der er relateret til din kampagneoptimeringsstrategi, og find derefter gennemsnittet i kolonnen "Pris ift. alle konv." for den pågældende handling.

Brug widgeten Budvejledning

Widgeten Budvejledning er designet til at hjælpe dig med at angive de rigtige bud for at nå dine mål for appkampagner.

Få flere oplysninger om budgivningsværktøjer til appkampagner

Fokuser på at opnå et bestemt annonceafkast (mål for annonceafkast)

Apple implementerer snart nye privatlivspolitikker for iOS 14-brugere. Disse kan have betydning for din iOS-kampagnes effektivitet i Google Ads. Mål-ROAS er kun tilgængelig for Android-appkampagner og kræver optimering af hændelser i appen fra Google Analytics til SDK'et for Firebase, der også overfører en dynamisk omsætning.
Bemærk! Mål-ROAS er i øjeblikket tilgængelig i en betaversion for appkampagner, og denne funktion kræver optimering af hændelser i appen fra Google Analytics til SDK'et for Firebase, der også overfører en dynamisk omsætningsværdi.

Denne budstrategi anbefales, hvis du vil have bestemt annonceafkast af dine appkampagner.

For kampagner, der fokuserer på at opnå et afkast på annonceudgifterne, fastsætter du et mål for annonceafkast som en procentdel af værdi pr. udgift. På den måde kan du vælge, hvor meget værdi du vil have tilbage for hver krone, du bruger.

Når du angiver dit mål-ROAS, fortæller du Google Ads den gennemsnitlige værdi, du vil have tilbage for hver brugt krone. Husk! Dit budget bruges med henblik på at opnå så meget værdi som muligt for det angivne beløb. Hvis du angiver dit gennemsnitlige daglige budget til 3.000 DKK, og mål-ROAS er 20 %, går du efter at få en værdi på omkring 600 DKK ud af dine annoncer i den periode, der er knyttet din hændelse i appen.

Afhængigt af din kampagnes daglige budget er det vigtigt at bemærke, at mål-ROAS må afvejes i forhold til kampagnens størrelse. Et højere ROAS-mål indsnævrer puljen af potentielle installationer, mens et lavere ROAS-mål typisk giver kampagnen større muligheder for at skalere.

Her er et eksempel på, hvilke fordele der kan opnås med mål-ROAS.

Angivelse af anbefalet indledende ROAS, hvis du i øjeblikket bruger kampagner med fokus på målpris pr. handling

Hvis du tidligere har kørt kampagner med fokus på målpris pr. handling (tCPA, target cost-per-action), anbefaler vi, at du bruger dit historiske annonceafkast (ROAS, Return on Advertising Spend) til at beregne dit indledende mål-ROAS-mål.

Når du opretter din mål-ROAS-kampagne, anbefaler vi, at du følger nedenstående trin for at angive et indledende mål-ROAS, som afspejler den historiske effektivitet for din kampagne med fokus på målpris pr. handling. Dette understøtter korrekt initialisering af kampagnen.

1. Du skal først identificere konverteringsperioden for hændelser i appen med budmulighed.
  2. Derefter skal du identificere din sammenlignelige* kampagnes effektivitet i løbet af denne periode (tag f.eks. i en periode på 30 dage kun metrics, der er over 30 dage gamle, med i betragtning).
    • *Den kampagne, der promoverer det samme app-id, ved hjælp af den samme hændelse med budmulighed med de samme indstillinger for målretning efter lokation/sprog.
  3. Det gør du ved at aktivere kolonnen "Konv.værdi / pris".
  4. Vi anbefaler at starte med et mål-ROAS, der svarer til det opnåede ROAS (konv.værdi / pris) for den sammenlignelige kampagne.
    Bemærk! Dette sidste trin til forståelse af dit indledende mål-ROAS-mål er muligvis ikke relevant for alle kampagner.
    • Sørg for at tage inflationsraten for dit mål med i betragtning (hvis det er relevant) ved fastsættelse af dit indledende ROAS-mål:
      • I den historiske mål-CPA-kampagne: Hvis din mål-CPA konsekvent er højere end din kampagnes faktiske pris pr. handling, er det en god idé at anvende en tilsvarende modifikator for dit potentielle mål-ROAS-bud.
      • Hvis din kampagnes faktiske pris pr. handling f.eks. er 30 DKK, og din mål-CPA er angivet til 60 DKK, skal du anvende en modifikator på 50 % på dit vurderede ROAS for at angive et relevant indledende mål-ROAS-bud.

Når din kampagne har nået en vis mængde brugere som grundlag, kan du vælge at justere dit mål-ROAS-mål. Mål-ROAS forsøger at nå det ønskede ROAS-mål i løbet af konverteringsperioden for hændelsen i appen.

Tip!
Hvis du vil mindske behovet for at foretage manuelle budændringer i dine appkampagner, kan du bruge automatiske regler til at foretage ændringer automatisk. Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer automatiske regler for appkampagner.