Avaluar i optimitzar les ofertes

Un cop els anuncis s'hagin publicat durant un temps, avalueu-ne el rendiment. A continuació trobareu algunes preguntes que hauríeu de fer-vos si el vostre objectiu és impulsar les vendes i el trànsit del lloc web:

• Quines paraules clau han generat més clics als vostres anuncis?
  • Des de quines ubicacions i amb quins dispositius fan les cerques els vostres clients?
  • Quins són els dies i les hores punta de les vendes de l'empresa?

Per respondre a aquestes preguntes, consulteu els informes del compte. Obteniu més informació sobre el rendiment dels comptes, de les campanyes i dels grups d'anuncis.

Avaluar els costos i els ingressos

Per tal que sigui més fàcil mesurar el rendiment d'una campanya, consulteu la freqüència amb què els usuaris que veuen els vostres anuncis hi fan clic. Per fer-ho, ordeneu les paraules clau per ràtio de clics d'entrada (CTR) i veureu quines han generat moltes impressions però pocs clics. Si el vostre objectiu és generar vendes, és possible que us interessi editar les ofertes per a aquestes paraules clau.

Consells

• Per saber si els clics estan generant vendes reals, us recomanem que configureu el seguiment de conversions al compte. Aquesta eina gratuïta us mostra què passa després que un usuari faci clic a l'anunci: si ha comprat el producte o si s'ha registrat al butlletí de notícies. Amb aquesta informació, podeu calcular el retorn de la inversió (ROI) real.

• No teniu temps d'avaluar les ofertes? Deixeu que Google se n'ocupi. Amb la maximització dels clics, definiu un pressupost diari mitjà i nosaltres us ajudarem a ajustar les ofertes de cost per clic a fi que rebeu el màxim nombre de clics possible sense superar el vostre pressupost. Si teniu objectius específics en ment, també podeu provar l'estratègia d'oferta automàtica perquè les ofertes s'ajustin en funció dels vostres objectius.

Ajustar les ofertes per augmentar el retorn de la inversió

Un cop hàgiu identificat quines paraules clau, ubicacions geogràfiques, hores i dispositius tenen més bons resultats, ajusteu les ofertes segons aquestes dades.

Aquí teniu algunes situacions en què us pot interessar canviar les ofertes:

• El cost per clic (CPC) mitjà és baix i el percentatge de conversions és elevat: per exemple, si una paraula clau té un CPC mitjà baix, però els clics generen conversions correctament, potser us interessa augmentar-ne l'oferta de CPC màxim.
  • El CPC mitjà és elevat i el percentatge de conversions és baix: si una paraula clau té un CPC mitjà elevat però els clics rarament generen conversions, proveu de reduir-ne l'oferta de CPC màxim. Aquesta estratègia podria millorar el ROI de les vostres paraules clau amb un rendiment baix i us permetria disposar d'una part del vostre pressupost per invertir-la en paraules clau més valuoses.
  • El tràfic és baix en unes hores concretes: penseu a augmentar les ofertes en ubicacions on el rendiment és més elevat. O bé si normalment teniu menys visites a la botiga física en hores determinades, augmenteu les ofertes per a aquest període de temps i publiqueu anuncis amb ofertes promocionals que atreguin més usuaris a la vostra empresa.

Tot seguit us indiquem un parell d'aspectes que convé tenir presents a l'hora de fer canvis a les ofertes:

• Augmenteu les ofertes de mica en mica: cada cop que ho feu, mireu els canvis als clics i a les conversions de les paraules clau abans de tornar a editar-les. El trànsit d'Internet canvia constantment, de manera que és important tornar a avaluar les ofertes periòdicament.
  • Milloreu el nivell de qualitat: podeu millorar la posició de l'anunci sense augmentar els costos. Com més alt sigui el nivell de qualitat de la paraula clau, menys pagareu per una posició de l'anunci determinada.

Eines per optimitzar les ofertes

A més de les estratègies d'ofertes automàtiques, Google ofereix altres eines que us poden ajudar a triar l'oferta més adequada per assolir els vostres objectius.

Un cop les campanyes s'hagin publicat durant unes quantes setmanes, les nostres eines tindran prou dades per fer-vos recomanacions més personalitzades:

• Simulador d'ofertes: trobeu la resposta a preguntes sobre casos hipotètics, com ara "Quantes impressions més obtindria si augmentés l'oferta 0,10 €?". Aquesta eina us permet ajustar les ofertes al nivell que us sigui més adequat. Obteniu més informació sobre el Simulador d'ofertes.
  • Estimacions d'oferta per a la primera pàgina: esbrineu quina oferta és probable que hàgiu de fer perquè els anuncis es mostrin a la part superior o a la primera pàgina dels resultats de la cerca de Google.
  • Pàgina Recomanacions: visiteu aquesta part del compte a fi de veure les recomanacions que teniu per millorar les ofertes de CPC, que us poden ajudar a obtenir més trànsit i millorar el rànquing d'anunci o el rendiment.

VES A LA PÀGINA RECOMANACIONS