Hitta dina budstrategirapporter

Budstrategirapporterna ger dig en översiktsbild över viktiga mätvärden som är relevanta för de olika typerna av budstrategier.

I den här artikeln beskriver vi hur du hittar rapporterna för dina portfölj- och standardbudstrategier. Läs mer om budstrategirapporter.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hitta budstrategirapporterna (för standard- och portföljstrategier)

Använd den här metoden när du vill se budstrategirapporten för en enskild kampanj- eller portföljbudstrategi.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Klicka på länken i kolumnen Typ av budstrategi för att se budstrategirapporten.
  5. Om du använder en standardbudstrategi (på kampanjnivå) för kampanjen ser du en rapport på kampanjnivå. Om kampanjen ingår i en portfölj visas budstrategirapporten för hela portföljbudstrategin.
Tips! Om kolumnen Typ av budstrategi inte visas kan du lägga till den som en kolumn i kampanj-, annonsgrupps- eller sökordstabellen.

Så här kan du aktivera kolumnen Typ av budstrategi om du inte ser den:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads ovanför tabellen.
  5. Klicka på Ändra kolumner.
  6. Välj rullgardinsmenyn Attribut under Ändra kolumner för kampanjer.
  7. Välj Typ av budstrategi under kategorin Attribut.

Hitta budstrategirapporterna (endast för portföljbudstrategier)

Det är bäst att använda den här metoden när du vill se de olika portföljbudstrategierna i ditt konto.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Klicka på namnet på portföljbudstrategin för att öppna rapporten.
Obs! Budstrategirapporten på kontonivå är också tillgänglig för MCC-konton.

Hitta rapporten om budstrategier för konto

Använd rapporten om budstrategier för konto när du vill se det övergripande resultatet av alla budstrategier i ditt Google Ads-konto som inte ingår i en portföljbudstrategi. Rapporten innehåller alla kampanjtyper utom appkampanjer.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Klicka på fliken Kontostrategier.

Obs! I budstrategirapporten för kontot ingår följande kampanjer:

• Endast kampanjer som inte ingår i en portföljbudstrategi.
  • Den samlade rapporteringen av kampanjer med mål-CPA innefattar alla kampanjer som använder budstrategin Maximera konverteringar med en mål-CPA eller en kampanj som använder budstrategin Mål-CPA.
  • Den samlade rapporteringen för kampanjer med mål-ROAS innehåller alla kampanjer som använder budstrategin Maximera konverteringsvärde med en mål-ROAS eller som använder budgivning med Mål-ROAS.
  • Genomsnittlig mål-CPA och mål-ROAS stöds för närvarande inte för display- eller Discovery-kampanjer eller för kampanjer med Besök i butik eller Butiksförsäljning. Om ditt konto innehåller dessa kampanjtyper ser du inget samlat mål för hela kontot.
  • Appkampanjer med tCPA stöds för närvarande inte.

Hitta budstrategirapporten på kampanjnivå

Obs! Gäller endast kampanjer med budstrategin Maximera konverteringsvärde med eller utan mål-ROAS.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer och öppna tabellen Kampanjer.
  4. Lägg till kolumnen Typ av budstrategi om den inte redan finns.
  5. Leta reda på den relevanta kampanjen och håll muspekaren över den markerade budstrategitypen (till exempel Maximera konverteringsvärde (tROAS) eller Maximera konverteringsvärde).
  6. Klicka för att se budstrategirapporten för kampanjen.