Datasegmenttien lisääminen kampanjoihin Google Ads Editorilla

Jotta voit saada kattavan ja kokonaisvaltaisen käsityksen yleisöistäsi ja jotta yleisöjen hallinnointi ja optimointi olisi entistä helpompaa, olemme tehneet Google Adsiin seuraavat parannukset:

• Uusi yleisöraportointi
    Nyt voit saada yhdestä paikasta tarkkoja raportteja yleisön demografisista tiedoista, segmenteistä ja poissulkemisista. Klikkaa Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon, avaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑välilehti ja klikkaa Yleisöt. Tällä raporttisivulla voit myös tehdä helposti muutoksia yleisöihin. Lue lisää yleisöraportoinnista.
  • Uusia termejä
    Käytämme uusia termejä yleisöraportissa ja kaikkialla Google Adsissa. Esimerkiksi "yleisötyyppejä" (joita ovat muun muassa omat, ostoaikeissa olevat ja asiasta kiinnostuneet yleisöt) kutsutaan nyt "yleisösegmenteiksi" ja "uudelleenmarkkinointia" "omaksi dataksi". Lue lisää yleisöihin liittyviin termeihin ja ilmaisuihin tehdyistä muutoksista.

Voit lisätä Google Ads Editorilla datasegmenttejä kampanjoihisi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten se tapahtuu.

Ohjeet

Datasegmenttien lisääminen kampanjoihin

1. Valitse puunäkymästä kampanja, johon haluat lisätä yleisöjä.
  2. Klikkaa tyyppiluettelosta Avainsanat ja kohdistaminen ja valitse Yleisöt.
  3. Klikkaa Lisää yleisö ja valitse Kampanjan yleisö.
  4. Valitse lisättävä yleisö ja klikkaa OK.
  5. Klikkaa muokkauspaneelin alareunasta Muokkaa kampanjan joustavaa tavoittavuutta.
  6. Valitse Yleisöt-osiosta Kohdistus tai Havainnointi.
Hyvä huomioida
Kun luot uuden Haku- tai Shopping-kampanjan, Yleisöt-osion oletusasetus on Havainnointi.

Datasegmenttien lisääminen mainosryhmiin

1. Valitse mainosryhmä, johon haluat lisätä yleisöjä.
  2. Klikkaa tyyppiluettelosta Avainsanat ja kohdistaminen ja valitse Yleisöt.
  3. Voit lisätä kerralla useita datasegmenttejä useisiin mainosryhmiin. Näet kaikki käytettävissä olevat mainosryhmät, kun katsot koko tiliäsi puunäkymässä. Luettelot lisätään mainosryhmiin käyttämällä +0 %:n hintatarjouksen muokkausta, jota voit muuttaa seuraamalla alla olevia ohjeita.
  4. Tärkeää: Jos olet lisäämässä datasegmenttejä tärkeimpään Hakukampanjaasi, jossa käytetään jo avainsanakohdistusta, valitse Yleisöt-osion kohdistusasetukseksi Havainnointi. Kohdistusasetusta voi muokata Mainosryhmät-välilehden Joustava tavoittavuus ‑muokkauspaneelista. Voit muuttaa usean mainosryhmän kohdistusasetusta kerralla valitsemalla mainosryhmät datanäkymästä.
  5. Kun valitset kohdistusasetukseksi Havainnointi, Google Ads voi kohdistaa mainokset kaikille käyttäjille avainsanojesi perusteella ja käyttää datasegmenteille asettamiasi hintatarjouksen muokkauksia.
  6. Jos luot Hakumainosten datasegmenteille toisen kampanjan, valitse kohdistusasetukseksi Kohdistus. Näin Google Ads voi kohdistaa tämän kampanjan mainokset vain datasegmenteissäsi oleville sivuston kävijöille.
    Hyvä huomioida
    Kun luot Haku- tai Shopping-kampanjaan uuden mainosryhmän, Yleisöt-osion oletusasetus on Havainnointi. Sijoittelujen, aiheiden, sukupuolen, iän ja perhetilanteen oletusasetus on Kohdistus.
  7. Ota muutokset käyttöön ja seuraa datasegmenttiesi tuloksia muuhun tiliisi verrattuna.
  8. Valinnainen: Kun olet seurannut datasegmenttiesi tuloksia, hintatarjouksen muokkauksia kannattaa muuttaa siten, että pääset tavoittelemaasi sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin (ROI). Google Ads Editorilla voit muuttaa datasegmenttien hintatarjouksen muokkauksia seuraavilla tavoilla:
    • Google Ads Editorin sisällä: Valitse ensin muutettavat datasegmenttien hintatarjouksen muokkaukset tai koko tilisi puunäkymästä. Valitse sitten Avainsanat ja kohdistaminen ‑välilehden Yleisöt-alavälilehti. Lajittelemalla ja suodattamalla löydät luettelot, joiden hintatarjouksia haluat muokata. Valitse sitten kaikki luettelot, joissa käytetään samaa hintatarjouksen muokkausta. Lisää uusi hintatarjouksen muokkaus (+50 % lisätään kirjoittamalla 50) ja lähetä muutokset.
    • Kopioimalla muokkaukset: Voit eksportoida luetteloasetukset Google Ads Editorilla, tehdä niihin muutoksia esimerkiksi Google Sheetsilla sekä lopuksi kopioida muutokset ja liittää ne Google Ads Editoriin. Kopioi muutokset näin:
      1. Klikkaa Avainsanat ja kohdistaminen ‑välilehteä.
      2. Valitse Yleisöt-alavälilehti.
      3. Eksportoi luettelon asetukset valitsemalla yläpalkista Tili > Vie > Vie nykyinen näkymä ja tallentamalla tiedosto.
      4. Voit muuttaa luettelon hintatarjouksen muokkaukset laskentataulukkosovelluksella, kuten Google Sheetsilla.
      5. Kopioi kaikki muutokset, mukaan lukien Kampanja-, Mainosryhmä- ja Hintatarjouksen muokkaaja ‑sarakkeet.
      6. Liitä muutokset Google Ads Editoriin ja ota ne käyttöön valitsemalla Avainsanat ja kohdistaminen ‑välilehden Yleisöt-alavälilehdeltä Tee useita muutoksia kerralla.
    • Importoimalla muokkaukset: Voit myös eksportoida luetteloasetukset, tehdä niihin muutoksia esimerkiksi Google Sheetsilla sekä lopuksi importoida muutokset ja ottaa ne käyttöön.
      1. Valitse ensin haluamasi kampanja tai koko tilisi puunäkymästä.
      2. Klikkaa Avainsanat ja kohdistaminen ‑välilehteä.
      3. Valitse Yleisöt-alavälilehti.
      4. Eksportoi luettelon asetukset valitsemalla yläpalkista Tili > Vie > Vie nykyinen näkymä ja tallentamalla tiedosto.
      5. Voit muuttaa luettelon hintatarjouksen muokkaukset laskentataulukkosovelluksella, kuten Google Sheetsilla.
      6. Tallenna kaikki muutokset CSV-tiedostona, mukaan lukien Kampanja-, Mainosryhmä- ja Hintatarjouksen muokkaaja ‑sarakkeet.
      7. Importoi muutokset Google Ads Editoriin ja ota ne käyttöön valitsemalla yläpalkista Tili > Tuo > Tiedostosta ja importoimalla tiedostosi.