Om pristillägg

Pristillägg kan göra dina textannonser i söknätverket mer effektiva eftersom du får mer plats att beskriva dina tjänster och ditt produktsortiment och kan länka kunderna direkt till det som intresserar dem på din webbplats.

Pristillägg visas under textannonsen på mobila enheter och datorer, och ger dig större utrymme till beskrivningen av ditt företag. Tilläggen visas som en uppsättning av upp till åtta kort som användarna kan visa över för att få se olika alternativ och priser. Via prismenyn kan användarna gå direkt till produkterna som intresserar dem på din webbplats.

I den här artikeln beskriver vi fördelarna med att använda pristillägg. Du hittar detaljerade anvisningar i Använda pristillägg.

Innan du börjar

Pristillägg kan visas både på datorer och på mobila enheter.

Pristilläggen länkar direkt till din webbplats, så det är viktigt att den är optimerad för datorer och alla mobila enheter. Läs om hur du skapar en effektiv mobil webbplats.

Tillgängliga språk och valutor

Pristillägg finns för närvarande tillgängliga på engelska, franska, italienska, japanska, nederländska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska och tyska.

Kod Valuta

ARS

argentinsk peso

AUD

australisk dollar

BOB

boliviano

BRL

brasiliansk real

CAD

kanadensisk dollar

CHF

schweizisk franc

CLP

chilensk peso

COP

colombiansk peso

EUR

euro

GBP

brittiskt pund

HKD

hongkongdollar

INR

indisk rupie

JPY

japansk yen

MXN

mexikansk peso

NZD

nyzeeländsk dollar

PEN

peruansk sol

PHP

filippinsk peso

PLN

polsk złoty

RUB

rysk rubel

SEK

svensk krona

SGD

singaporiansk dollar

USD

amerikansk dollar

VEF

venezuelansk bolívar

ZAR

sydafrikansk rand

Exempel

Anta att du har en frisersalong. Du kan lägga till generella pristillägg för ”Frisyr”, ”Färgning” och ”Behandlingar” i dina kampanjer med mer allmänna sökord. Eller så kan du lägga till tillägg i annonsgrupper som är mer snävt inriktade. Annonsgruppen Färgning skulle kunna innehålla tillägg som ”Slingor”, ”Färgning helhår”, ”Färgning + behandling” och ”Halvpermanent glans”. Med tillägg kan du ge kunderna en känsla för omfattningen och bredden på dina tjänster och produkter.

Vad du kan göra med pristillägg

Några skäl för att lägga till pristillägg i dina annonser:

• Visa upp dina produkter. Med pristillägg visas dina produkter eller tjänster i ett interaktivt format som användarna kan rulla i.
  • Skapa genvägar till konverteringar. När kunderna väljer en produkt på prismenyn kommer de direkt till produktsidan på din webbplats.
  • Öka ditt genomslag – med minimal ansträngning. Du behöver inte skapa nya textannonser eller redigera dina gamla.

Varför de är enkla men effektiva

Pristillägg är enkla att använda:

• Lätta att uppdatera. Du kan ändra produktnamn och beskrivningar när som helst så att de alltid är aktuella i samband med reakampanjer och specialerbjudanden. Du kan dessutom redigera pristilläggen utan att resultatstatistiken nollställs.
  • Flexibla och anpassningsbara. Du kan lägga till pristillägg i ett konto, en kampanj eller en annonsgrupp beroende på vilka annonser du vill att de ska visas med. Du kan också ange vilka datum, veckodagar eller klockslag som pristilläggen ska kunna visas.

Så fungerar faktureringen

Kostnaden för ett klick på ett pristillägg motsvarar kostnaden för ett klick på rubriken eller visningsadressen i annonsen där tillägget visas. Klick på pristillägg debiteras när någon klickar på ett av pristilläggsobjekten. Klick på rullgardinsmenyn på mobiler för att expandera karusellen debiteras dock inte.

Pristillägg ger kunderna fler möjligheter att klicka, men du betalar inte för fler än två klick per visning. Om någon klickar snabbt på flera olika länkar medan annonsen visas hanteras detta som ett dubbelt eller ogiltigt klick som du inte betalar för.