Over prijsextensies

Als u prijsextensies gebruikt, heeft u een extra mogelijkheid om uw producten en services onder de aandacht te brengen en kunt u gebruikers via een link rechtstreeks doorsturen naar wat hen op uw site interesseert. Zo krijgen uw tekstadvertenties in het zoeknetwerk meerwaarde.

Prijsextensies worden onder uw tekstadvertentie getoond op desktops en mobiele apparaten. Ze bieden u meer ruimte om mensen uit te leggen wat uw bedrijf aanbiedt. Ze bestaan uit een set van maximaal 8 kaarten, waarop verschillende opties en prijzen worden getoond. Vanuit dit prijsmenu gaan gebruikers rechtstreeks naar het item op uw site waarin ze zijn geïnteresseerd.

In dit artikel worden de voordelen van het gebruik van prijsextensies uitgelegd. Ga voor instructies naar Prijsextensies gebruiken.

Voordat u begint

Prijsextensies kunnen zowel op computers als op mobiele apparaten worden getoond.

Prijsextensies linken rechtstreeks naar uw site. Daarom is het belangrijk dat uw site is geoptimaliseerd voor computers en alle mobiele apparaten. Lees meer informatie over hoe u een effectieve mobiele site opzet.

Voor geüpgradede prijsextensies worden apparaatvoorkeuren, startdatum, einddatum en advertentieplanningen beëindigd om nieuwe functies mogelijk te maken. Lees meer informatie over de upgrade van extensies.

Beschikbare talen en valuta's

Prijsextensies zijn momenteel beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Spaans en Zweeds.

Code Valuta

ARS

Argentijnse peso

AUD

Australische dollar

BOB

Boliviano

BRL

Braziliaanse real

CAD

Canadese dollar

CHF

Zwitserse frank

CLP

Chileense peso

COP

Colombiaanse peso

EUR

Euro

GBP

Pond sterling

HKD

Hongkongse dollar

INR

Indiase roepie

JPY

Japanse yen

MXN

Mexicaanse peso

NZD

Nieuw-Zeelandse dollar

PEN

Peruaanse sol

PHP

Filipijnse peso

PLN

Poolse zloty

RUB

Russische roebel

SEK

Zweedse kroon

SGD

Singaporese dollar

USD

Amerikaanse dollar

VEF

Venezolaanse bolivar

ZAR

Zuid-Afrikaanse rand

Voorbeeld

Stel u bent eigenaar van een kapsalon. U kunt dan algemenere prijsextensies toevoegen voor Knippen, Kleuren en Behandelingen aan campagnes met hoofdzakelijk algemene zoekwoorden. Maar u kunt ook advertentie-extensies toevoegen aan meer getargete advertentiegroepen. Uw advertentiegroep Kleuren kan extensies bevatten zoals Kleuraccenten, Kleuren, en Kleuren en verzorgen. Met extensies geeft u mensen een idee van wat uw bedrijf allemaal aanbiedt.

Wat prijsextensies doen

Hier volgen enkele redenen om prijsextensies aan uw advertenties toe te voegen:

• De aandacht vestigen op uw aanbod. Prijsextensies zijn een showcase van uw bedrijfsaanbod in een interactieve indeling waar gebruikers doorheen kunnen scrollen.
  • Snelkoppelingen maken naar conversies. Wanneer mensen op een specifiek item in uw prijsmenu klikken of tikken, gaan ze rechtstreeks naar dat item op uw site.
  • Uw impact verhogen, met minimale inspanning. U hoeft geen nieuwe tekstadvertenties te maken of uw oude tekstadvertenties te bewerken.

Waarom ze gemakkelijk maar toch krachtig zijn

Prijsextensies zijn gemakkelijk te gebruiken:

• Gemakkelijk bij te werken. Verander uw itemnamen en -beschrijvingen wanneer u maar wilt om ze up-to-date te houden voor kortingsacties en speciale aanbiedingen. En het goede nieuws is dat u prijsextensies kunt bewerken zonder hun prestatiestatistieken opnieuw in te stellen.
  • Flexibel en aanpasbaar. Afhankelijk van de advertenties waarbij u prijsextensies wilt weergeven, kunt u ze toevoegen aan een account, een campagne of een advertentiegroep. U kunt ook de datums, dagen van de week of tijden van de dag opgeven waarop uw prijsextensies mogen worden weergegeven.

Hoe facturering werkt

De kosten van een klik op een prijsextensie zijn gelijk aan de kosten van een klik op de titel of de zichtbare URL van de advertentie waarbij de extensie wordt getoond. Prijsextensies worden in rekening gebracht wanneer een persoon op een van de prijsextensies klikt. Klikken op het mobiele dropdownmenu om de carrousel uit te vouwen worden niet in rekening gebracht.

Prijsextensies geven gebruikers meer mogelijkheden om te klikken, maar er worden u niet meer dan 2 klikken per vertoning in rekening gebracht. En als iemand snel op meer dan één link klikt tijdens een advertentieweergave, kunnen deze klikken worden behandeld als een dubbele of ongeldige klik. De tweede klik wordt u dan niet in rekening gebracht.