Sobre els recursos de preu

Els recursos de preu són un valor afegit per als anuncis de text de la Xarxa de Cerca, ja que us permeten mostrar millor la varietat de productes i serveis que oferiu i enviar els usuaris directament al contingut que els interessa del vostre lloc web. Això permet que els usuaris trobin allò que cerquen més ràpidament a través del vostre anunci.

Per exemple, suposem que teniu una perruqueria. Podeu afegir recursos de preu més genèrics per a "Tallat de cabells", "Coloració" i "Tractaments" en campanyes amb paraules clau més generals, o bé podeu afegir recursos a grups d'anuncis més segmentats. Així, el grup d'anuncis "Coloració" pot incloure recursos com ara "Coloració parcial", "Coloració total", "Coloració + condicionador" i "Bany de color". Els recursos us permeten donar als clients una idea de tot el que els podeu oferir.

En aquest article trobareu més informació sobre els avantatges dels recursos de preus.

Nota: com que els recursos de preu enllacen directament al vostre lloc web, és important que us assegureu que estigui optimitzat per a ordinadors i per a tots els dispositius mòbils. Obteniu informació sobre com podeu crear un lloc web eficaç per a mòbils.

Avantatges

Tot seguit us oferim alguns motius per afegir recursos de preu als anuncis:

• Destaqueu la vostra oferta. Els recursos de preu mostren allò que oferiu en un format interactiu pel qual es poden desplaçar els usuaris.
  • Creeu dreceres a les conversions. Quan un usuari toca un article específic al menú de preus, se'l dirigeix directament a la part del lloc web en què es mostra.
  • Incrementeu sense gaire esforç l'impacte de la publicitat. No cal crear anuncis de text nous ni editar els que ja teniu.
  • Actualitzeu-los fàcilment. Podeu canviar els noms i les descripcions dels articles sempre que vulgueu per mantenir els anuncis al dia respecte a les promocions i les ofertes especials. I encara un altre avantatge: podeu editar els recursos de preu sense haver-ne de restablir les estadístiques de rendiment.
  • Són flexibles i personalitzables. En funció dels anuncis amb els quals voleu que es publiquin els recursos de preus, podeu afegir-los a un compte, una campanya o un grup d'anuncis. També podeu especificar les dates, els dies de la setmana o les hores del dia en què voleu que es mostrin.

Com funcionen

Els recursos de preu es mostren a sota dels anuncis de text en dispositius mòbils i ordinadors, i us proporcionen més espai per explicar als usuaris els detalls de tot el que la vostra empresa ofereix. Es mostren com un conjunt de fins a vuit targetes que permeten als usuaris revisar les diferents opcions i preus. Des del menú de preus, els usuaris poden anar directament a l'article que els interessa del vostre lloc web.

Abans de començar

En el moment de configurar els recursos de preu, és important tenir en compte què cerquen els usuaris quan veuen l'anunci. Pregunteu-vos fins a quin punt les paraules clau de l'anunci són específiques i intenteu que els recursos ho siguin en la mateixa mesura. Per exemple, si les paraules clau estan pensades per a usuaris que cerquen "llençols de seda", és recomanable que el recurs els proporcioni la informació concreta que els interessa: quins tipus de llençols oferiu i quant val cadascun. Tingueu en compte que, molt probablement, els usuaris que cerquen llençols no volen trobar informació d'altres articles, com ara tovalloles o catifes. És possible que els recursos de preu no estiguin disponibles en determinats idiomes i monedes. Esbrineu quins són els idiomes i les monedes disponibles per als recursos de preu a la secció següent.

Idiomes i monedes disponibles

Actualment els recursos de preu estan disponibles en alemany, anglès, espanyol, francès, italià, japonès, neerlandès, polonès, portuguès, rus i suec.

Codi Moneda

ARS

Peso argentí

AUD

Dòlar australià

BOB

Bolivià

BRL

Real brasiler

CAD

Dòlar canadenc

CHF

Franc suïs

CLP

Peso xilè

COP

Peso colombià

EUR

Euro

GBP

Lliura esterlina

HKD

Dòlar de Hong Kong

INR

Rupia índia

JPY

Ien japonès

MXN

Peso mexicà

NZD

Dòlar neozelandès

PEN

Sol peruà

PHP

Peso filipí

PLN

Zloty polonès

RUB

Ruble rus

SEK

Corona sueca

SGD

Dòlar de Singapur

USD

Dòlar estatunidenc

VEF

Bolívar veneçolà

ZAR

Rand sud-africà

Alguns tipus de recursos tenen requisits que heu de complir per mostrar els anuncis. Consulteu la secció següent per obtenir més informació.

Requisits per a cada tipus de recurs de preu

Marques

A les capçaleres hi ha de figurar el nom de les marques que oferiu. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Google for Work.
  • Exemple de descripció: correu electrònic professional, calendaris i emmagatzematge en línia.

Esdeveniments

El contingut de les capçaleres ha d'estar relacionat amb esdeveniments concrets; per exemple, pot ser la data o el lloc d'un esdeveniment, el tipus d'esdeveniment, un artista, etc. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: 19 de novembre o Festival de jazz a Girona.
  • Exemple de descripció: Festival de jazz a Girona o 19/11/16.

Ubicació

A les capçaleres hi han de figurar ubicacions que siguin rellevants per a l'empresa. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Barcelona.
  • Exemple de descripció: Districte financer, Port esportiu, Missió

Barris

A les capçaleres hi han de figurar zones o districtes d'una ciutat o d'una regió. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Ciutat Vella.
  • Exemple de descripció: pisos amb un o dos dormitoris.

Categories de producte

A les capçaleres hi han de figurar variacions d'una categoria de producte. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Sabatilles de tennis.
  • Exemple de descripció: Masculines, femenines o júnior.

Nivells de producte

A les capçaleres hi han de figurar nivells de producte o mides. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: De luxe.
  • Exemple de descripció: El nostre cistell de regals més gran.
  • Serveis

A les capçaleres hi han de figurar tipus de serveis. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Blanqueig dental.
  • Exemple de descripció: 30 minuts, sense cita prèvia.

Categories de servei

A les capçaleres hi han de figurar variacions d'una categoria de servei, és a dir, d'una categoria que inclogui diversos serveis. En cada capçalera, la descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Odontologia.
  • Exemple de descripció: Nens, empastaments, blanqueig.

Nivells de servei

A les capçaleres hi han de figurar nivells de servei. La descripció n'ha de proporcionar informació addicional.

• Exemple de capçalera: Hotel de tres estrelles.
  • Exemple de descripció: Minibar, Internet gratuït.

Instruccions

A les seccions següents es proporcionen instruccions pas a pas per crear, afegir i editar recursos de preu. Tingueu present que el compte de Google Ads té algunes limitacions. Si utilitzeu una gran quantitat de recursos o feeds, us recomanem que traieu o substituïu els elements que ja no necessiteu. Més informació sobre els límits dels comptes de Google Ads

Crear recursos de preu

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Anuncis i recursos i, tot seguit, al menú de subpàgines, feu clic a Recursos.
  3. Veureu una taula amb tots els vostres recursos. Feu clic a la icona de més  i, tot seguit, a Preu.
  4. Al menú desplegable "Afegeix a", trieu el nivell al qual voleu afegir el recurs.
  5. Indiqueu l'idioma, el tipus, la moneda i el qualificador de preus del recurs de preu.
  6. Introduïu la capçalera, el preu, la descripció i l'URL final de cada producte o servei que vulgueu destacar. Han de ser tres articles com a mínim, tot i que es recomana incloure'n almenys cinc.
    • No cal que utilitzeu un URL final diferent a cada fila si només en teniu un.
    • Els recursos tenen un límit de 25 caràcters tant a la capçalera com a la descripció. És possible que la capçalera o la descripció s'escurcin en el cas de les pantalles de mòbil més petites.
    • Per obtenir més informació sobre els requisits específics de cada tipus de recurs de preu, consulteu la secció següent d'aquest article.
    • Tingueu en compte que de vegades els recursos es poden mostrar sense una descripció.
    • És possible que el preu que proporcioneu es mostri arrodonit o truncat en dispositius mòbils. Per exemple, 12.345,67 € podria mostrar-se com a 12.400 €.
  7. Per desar el recurs de preu nou, feu clic a Desa.

Afegir recursos de preu

Tot seguit trobareu instruccions sobre com podeu afegir recursos de preu de manera massiva mitjançant un full de càlcul.

1. Baixeu la plantilla de full de càlcul

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Anuncis i recursos.
  3. Al menú de subpàgines, feu clic a Recursos i, tot seguit, a la icona de visualització de taula que hi ha a l'extrem superior dret.
  4. Veureu una taula amb tots els vostres recursos. Seleccioneu Associació al menú desplegable "Visualització de taula".
  5. A l'extrem superior dret, feu clic a la icona de tres punts .
  6. Feu clic a Penja.
  7. A la finestra que s'obre, feu clic a Mostra les plantilles per seleccionar el format de full de càlcul que voleu baixar.

2. Feu canvis al full de càlcul

Podeu afegir els noms de les campanyes i els grups d'anuncis on vulgueu afegir el recurs.

Campaign (Campanya) (obligatori): introduïu el nom de la campanya al camp "Campaign" per associar-hi els recursos de preu. Per associar un recurs de preu a més d'una campanya, creeu diverses files que incloguin el mateix contingut tret del nom de la campanya (no proporcioneu més d'un nom de campanya en una fila).

Ad Group (Grup d'anuncis) (opcional): introduïu el nom del grup d'anuncis al camp "Ad group" per associar-hi els recursos de preu. Tingueu present que cal indicar un nom de campanya si voleu associar el recurs de preu a un grup d'anuncis, i que el grup d'anuncis ha de formar part de la campanya que trieu. Per associar el recurs de preu a més d'un grup d'anuncis, creeu diverses files que incloguin el mateix contingut tret del nom del grup d'anuncis (no proporcioneu més d'un nom de grup d'anuncis en una fila).

Language (Idioma) (obligatori): assegureu-vos que la columna "Language" del full de càlcul estigui definida com a columna de tipus "value". En el cas del català, heu d'introduir "ca".

Type (Tipus) (obligatori): introduïu un dels tipus de recurs de preu següents:

• Marques
  • Esdeveniments
  • Ubicacions
  • Barris
  • Categories de producte
  • Nivells de producte
  • Categories de servei
  • Nivells de servei
  • Serveis

Price qualifier (Qualificador de preus) (opcional): deixeu aquesta opció en blanc si no voleu mostrar cap qualificador de preus. En cas contrari, introduïu un dels valors següents:

• De
  • Fins a
  • Mitjana

Tracking template (Plantilla de seguiment) (opcional): deixeu aquesta opció en blanc si no voleu mostrar cap plantilla de seguiment. En cas contrari, introduïu l'URL de la plantilla de seguiment.

Informació específica de cada element de recurs de preu que voleu mostrar (obligatori). Introduïu el següent:

• Item header (Capçalera de l'element)
  • Item final URL (URL final de l'element)
  • Item description (Descripció de l'element)
  • Item price (Preu de l'element): introduïu un número amb dues xifres decimals i el codi de moneda ISO 4217 (per exemple, 34,99 EUR). Si en l'idioma que heu seleccionat s'utilitzen comes en lloc de punts per separar els decimals, feu servir una coma (per exemple, 34,99 EUR).

Final mobile URL (URL final per a mòbils) (opcional)

Item units (Unitats de l'element) (opcional): deixeu aquesta opció en blanc si no voleu mostrar cap unitat de preu. En cas contrari, introduïu un dels valors següents:

• Per hora
  • Per dia
  • Per nit
  • Per setmana
  • Per mes
  • Per any

Per obtenir informació sobre altres columnes opcionals que podeu fer servir per especificar programacions i intervals de dates, llegiu l'article Fer canvis amb pujades massives. Tingueu en compte que l'opció d'especificar la preferència de dispositiu no està disponible per als recursos de preu.

Nota: si voleu afegir el recurs al nivell de campanya, deixeu en blanc la columna de grup d'anuncis. Si el voleu afegir al nivell de compte, deixeu en blanc les columnes de campanya i de grup d'anuncis.

3. Pengeu el full de càlcul per aplicar i desar els canvis

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Al menú de pàgines de l'esquerra, feu clic a Anuncis i recursos.
  3. Al menú de subpàgines, feu clic a Recursos i, tot seguit, a la icona de visualització de taula que hi ha a l'extrem superior dret.
  4. Veureu una taula amb tots els vostres recursos. A l'extrem superior dret, feu clic a la icona de tres punts .
  5. Feu clic a Penja.
  6. Al quadre de diàleg que s'obre, feu clic a Mostra les plantilles per seleccionar el format de full de càlcul que voleu baixar.
  7. Seleccioneu la font al menú desplegable. Feu clic a Previsualitza els canvis per comprovar que els canvis que heu fet al full de càlcul es reflecteixen amb exactitud al compte.
  8. Si en previsualitzar els canvis tot sembla correcte, feu clic a Aplica.

També podeu penjar els recursos de preu de manera massiva en altres idiomes. Consulteu la secció "Afegeix recursos de preu de manera massiva (en idiomes diferents de l'anglès)" per veure tots els valors d'idioma i els codis de moneda que s'han d'utilitzar, juntament amb els noms traduïts dels tipus de recursos, dels qualificadors de preus i de les unitats de preu.

Afegir recursos de preu de manera massiva (en idiomes diferents de l'anglès)

Idioma

Introduïu un dels codis d'idioma següents a la columna "Language" del vostre full de càlcul:

Valor Idioma

en

Anglès

es

Espanyol

es-419

Espanyol (Amèrica llatina)

fr

Francès

it

Italià

ja

Japonès

nl

Neerlandès

pl

Polonès

pt-br

Portuguès (Brasil)

pt-pt

Portuguès (Portugal)

ru

Rus

de

Alemany

sv

Suec

Tipus de recurs de preu

Introduïu el tipus de recurs de preu en el vostre idioma:

en de fr es

Brands

Marken

Marques

Marcas

Events

Veranstaltungen

Événements

Eventos

Locations

Standorte

Lieux

Ubicaciones geográficas

Neighborhoods

Stadtteile

Quartiers

Barrios

Product categories

Produktkategorien

Catégories de produits

Categorías de producto

Product tiers

Produktvarianten

Niveaux de produits

Gamas de producto

Service categories

Dienstleistungskategorien

Catégories de services

Categorías de servicio

Service tiers

Dienstleistungsvarianten

Niveaux de services

Gamas de servicio

Services

Dienstleistungen

Services

Servicios

es-419 it ja pt-br

Marcas

Brand

ブランド

Marcas

Eventos

Eventi

イベント

Eventos

Lugares

Località

地域

Locais

Barrios

Quartieri

周辺地域

Vizinhanças

Categorías de producto

Categorie di prodotti

商品のカテゴリ

Categorias de produto

Niveles de producto

Livelli di prodotto

商品のバリエーション

Níveis de produto

Categorías de servicio

Categorie di servizi

サービスのカテゴリ

Categorias de serviço

Niveles de servicio

Livelli di servizio

サービスのバリエーション

Níveis de serviço

Servicios

Servizi

サービス

Serviços

pt-pt nl ru pl sv

Marcas

Merken

Бренды

Marki

Varumärken

Eventos

Evenementen

События

Wydarzenia

Händelser

Localizações

Locaties

Места

Lokalizacje

Platser

Vizinhanças

Buurten

Районы

Okolice

Områden

Categorias de produto

Productcategorieën

Категории товаров

Kategorie produktów

Produktkategorier

Níveis de produto

Productniveaus

Виды товаров

Typy produktów

Produktnivåer

Categorias de serviços

Servicecategorieën

Категории услуг

Kategorie usług

Tjänstekategorier

Níveis de serviços

Serviceniveaus

Виды услуг

Typy usług

Tjänstenivåer

Serviços

Services

Услуги

Usługi

Tjänster

Qualificador de preus

Deixeu aquesta opció en blanc si no voleu mostrar cap qualificador de preus. En cas contrari, utilitzeu el qualificador adient en el vostre idioma.

Idioma Qualificador "From" Qualificador "Up to" Qualificador de mitjana "avg"

en

From

up to

Average

de

Ab

Bis

Durchschnitt

fr

Dès

Max

Prix moyen

es

Desde

Hasta

Media

es-419

Desde

Hasta

Promedio

it

Da

Fino a

In media

ja

最低

最高

平均

pt-br

A partir de

Até

Em média

pt-pt

Desde

Até

Em média

nl

Vanaf

Tot

Gemiddeld

ru

От

До

В среднем

pl

Od

Do

Średnio

sv

Från

Till

I genomsnitt

Codis de moneda

Utilitzeu un dels codis de moneda següents a la columna "Item price". Introduïu un nombre amb dues xifres decimals i el codi de moneda (p. ex., 34.99 EUR). Si en l'idioma que heu seleccionat s'utilitzen comes en lloc de punts per separar els decimals, feu servir una coma (per exemple, 34,99 EUR).

Codi Moneda

ARS

Peso argentí

AUD

Dòlar australià

BOB

Bolivià

BRL

Real brasiler

CAD

Dòlar canadenc

CHF

Franc suïs

CLP

Peso xilè

COP

Peso colombià

EUR

Euro

GBP

Lliura esterlina

HKD

Dòlar de Hong Kong

INR

Rupia índia

JPY

Ien japonès

MXN

Peso mexicà

NZD

Dòlar neozelandès

PEN

Sol peruà

PHP

Peso filipí

PLN

Zloty polonès

RUB

Ruble rus

SEK

Corona sueca

SGD

Dòlar de Singapur

USD

Dòlar estatunidenc

VEF

Bolívar veneçolà

ZAR

Rand sud-africà

Unitat de preu

Deixeu aquesta opció en blanc si no voleu mostrar cap unitat de preu. En cas contrari, introduïu les unitats de preu que vulgueu en el vostre idioma:

Idioma "Per hour" "Per day" "Per night" "Per week" "Per month" "Per year"

en

Per Hour

Per Day

Per night

Per Week

Per Month

Per Year

de

Pro Stunde

Pro Tag

Pro Nacht

Pro Woche

Pro Monat

Pro Jahr

fr

par heure

par jour

par nuit

par semaine

par mois

par an

es

A la hora

Al día

A la noche

A la semana

Al mes

Al año

es-419

Por hora

Por día

A la noche

Por semana

Por mes

Por año

it

All'ora

Al giorno

Per notte

Alla settimana

Al mese

All'anno

ja

1 時間

1 日

一泊

1 週間

1 か月

1 年

pt-br

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

pt-pt

Por hora

Por dia

Por noite

Por semana

Por mês

Por ano

nl

Per uur

Per dag

Per nacht

Per week

Per maand

Per jaar

ru

в час

в день

в ночь

в неделю

в месяц

в год

pl

za godzinę

dziennie

co noc

tygodniowo

miesięcznie

rocznie

sv

Per timme

Per dag

Per natt

Per vecka

Per månad

Per

Editar els recursos de preus

1. Inicieu la sessió al compte de Google Ads.
  2. Feu clic a la icona d'eines Google Ads | eines [Icona] que hi ha a l'extrem superior dret del compte.
  3. A "Configuració", feu clic a Dades de l'empresa i, tot seguit, al Feed de recursos de preu que vulgueu editar.
  4. Feu clic a la icona de columnes Una foto de la icona de columnes de Google Ads i trieu Modifica les columnes.
  5. Desplegueu l'opció Atributs i marqueu "Identificador d'element". Això és necessari per fer canvis.
  6. Feu clic a Aplica.
  7. Baixeu l'informe.
  8. Consulteu els passos següents, que corresponen a la secció "Editar les dades amb un full de càlcul" de l'article Mantenir les dades d'una empresa actualitzades.
  9. Afegiu una columna "Action" (Acció) addicional a aquest informe. Els valors d'aquesta columna han de ser "Defineix" per actualitzar un element i "Treu" per treure'l.
  10. Traieu les columnes com ara "Item status" (Estat de l'element), "Status" (Estat), "Clicks" (Clics), "Impr." (Impressions) i "Cost" del full de càlcul.
  11. Quan hàgiu acabat de fer canvis als recursos que vulgueu, pengeu el full de càlcul fent clic a la icona de tres punts.

Com funciona la facturació

El cost d'un clic en un recurs de preu és igual que el d'un clic al títol o a l'URL visible del mateix anunci. Els clics als recursos de preus es cobren quan algú fa clic en qualsevol dels elements de preu. Ara bé, no es cobren aquells que es fan al menú desplegable per a mòbils que permet ampliar el carrusel.

Amb els recursos de preu, els usuaris tenen més oportunitats de fer clic, però no se us cobren més de dos clics per impressió. A més, si algú fa clic ràpidament en més d'un enllaç mentre veu un anunci, es considera un clic duplicat o no vàlid i només se us cobra el primer clic.

Enllaç relacionat