Bruk prisutvidelser

Med prisutvidelser kan du vise detaljert informasjon om det bedriften din tilbyr, slik at brukerne kan finne det de ønsker raskere gjennom annonsen din. Ettersom hver enkelt prisutvidelsesoppføring har en egen link, kan folk trykke seg direkte fra utvidelsen din til det de er interessert i på nettstedet ditt.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter prisutvidelser. Du finner bakgrunnsinformasjon i artikkelen Om prisutvidelser. Du finner informasjon om hvordan du legger til mange prisutvidelser i artikkelen Legg til eller endre flere prisutvidelser samtidig.

Før du begynner

Når du konfigurerer prisutvidelsen, er det viktig å tenke over hva folk sannsynligvis søker etter når de ser annonsen din. Tenk på hvor spesifikke søkeordene for annonsenes dine er, og prøv å være like spesifikk når du velger ordlyden i utvidelsen. Hvis for eksempel søkeordene dine er målrettet mot folk som søker etter «silkesengetøy», bør utvidelsen inneholde den spesifikke informasjonen målgruppen ønsker, for eksempel utvalget av sengetøy de kan kjøpe, og prisen på de ulike typene. Husk at folk som søker etter sengetøy, sannsynlig ikke ønsker å se informasjon om håndklær eller pledd.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Avgjør om du vil legge til prisutvidelsen på konto-, kampanje- eller annonsegruppenivå. Hvis du legger den til på kampanje- eller annonsegruppenivå, må du velge kampanjen eller annonsegruppen du ønsker å legge til utvidelsen i.
  3. Klikk på Annonseutvidelser.
  4. Klikk på Se.
  5. Klikk på + Utvidelse.
  6. Klikk på + Ny prisutvidelse.
  7. Angi språk, type, valuta og priskvalifikator for denne prisutvidelsen.
  8. For rad 3–8 fyller du ut feltene som beskriver produktene eller tjenestene dine, de ulike prisene og en endelig nettadresse. Vi anbefaler at du oppretter minst fem rader.

1. Du trenger ikke å bruke forskjellige endelige nettadresser for hver rad hvis du bare har én tilgjengelig.
    2. Utvidelser kan ha overskrifter på opptil 25 tegn og beskrivelser på opptil 25 tegn. Beskrivelsene eller overskriftene kan bli avkortet på smale mobilskjermer.
    3. I den neste delen av denne artikkelen finner du mer informasjon om kravene som er spesifikke for de ulike typene prisutvidelser.
    4. Vær oppmerksom på at utvidelsen din også noen ganger kan bli vist uten beskrivelse.
    5. Prisen du har angitt, kan bli avkortet eller avrundet for visning på mobil. For eksempel kan NOK 123 456,78 bli vist som NOK 124K.
  9. Klikk på Lagre for å lagre den nye prisutvidelsen din.

Kravene til de ulike prisutvidelsestypene

Merkevarer

Alle overskrifter skal være merkevarer du faktisk tilbyr, og de kan ikke inneholde noe annet enn merkevarenavn. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den aktuelle merkevaren.

• Eksempel på overskrift: Google for Work
  • Eksempel på beskrivelse: E-post, kalendere og nettlagring på profesjonelt vis

Arrangementer

Alle overskrifter skal omhandle et bestemt arrangement (f.eks. arrangementets dato, sted, type eller artistliste). Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om det aktuelle arrangementet.

• Eksempel på overskrift: 19. november eller Countrymusikk-festival i Austin
  • Eksempel på beskrivelse: Countrymusikk-festival i Austin eller 19.11.2016

Beliggenhet

Alle overskrifter skal være beliggenheter som er relevante for bedriften din. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den aktuelle beliggenheten.

• Eksempel på overskrift: San Francisco
  • Eksempel på beskrivelse: Daglige flyvninger til L.A., Chicago

Lokalområder

Alle overskrifter skal være distrikter eller underregioner i en by eller region. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om det aktuelle lokalområdet.

• Eksempel på overskrift: Hayes Valley
  • Eksempel på beskrivelse: 2- og 3-romsleiligheter

Produktkategorier

Alle overskrifter skal være varianter av en produktkategori. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om akkurat denne produktkategorien.

• Eksempel på overskrift: For kvinner
  • Eksempel på beskrivelse: Høyhælte sko, mokasiner, støvletter, joggesko

Produktnivåer

Alle overskrifter skal være nivåer eller størrelser. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om det aktuelle nivået.

• Eksempel på overskrift: Deluxe-utgave
  • Eksempel på beskrivelse: Den største gavekurven vår

Tjenester

Alle overskrifter skal være tjenestetyper. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den bestemte tjenesten.

• Eksempel på overskrift: Tannbleking
  • Eksempel på beskrivelse: Unnagjort på 30 minutter ved booket time

Tjenestekategorier

Alle overskrifter skal være varianter av en tjenestekategori, som er en kategori som omfatter flere bestemte tjenester. Hver overskrift bør ha en tilhørende beskrivelse der du oppgir ytterligere informasjon om den bestemte tjenestekategorien.

• Eksempel på overskrift: Tannlegetjenester
  • Eksempel på beskrivelse: Barn, fyllinger, bleking

Tjenestenivåer

Alle overskrifter skal være tjenestenivåer. I beskrivelsen skal du oppgi ytterligere informasjon om hvert tjenestenivå.

• Eksempel på overskrift: 3-stjerners hotell
  • Eksempel på beskrivelse: Minibar, gratis Internett