Om utökade textannonser

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera utökade textannonser.
  • Utökade textannonser fortsätter visas, och du kan fortfarande se rapporter om resultatet.
  • Du kan fortfarande pausa och återuppta utökade textannonser. Du kan även ta bort dem vid behov.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om denna ändring för utökade textannonser
Vi har nyligen gjort ändringar i utökade textannonser som innebär att du får mer utrymme att förmedla ditt budskap till kunderna. Nu kan du
  • lägga till en tredje rubrik
  • lägga till en andra beskrivning
  • använda upp till 90 tecken för varje beskrivning.
Här är ett exempel på en utökad textannons som visar den valfria tredje rubriken och den andra beskrivningen:
Heltäckande försäkring | Skydd till ett rimligt pris | Begär gratis offert
Annons www.example.com/insurance
Skaffa en prisvärd och pålitlig försäkring. 10 % rabatt på alla onlineofferter. Jämför enkelt försäkringar sida vid sida på bara några sekunder.

Nu kan du prova att använda de nya valfria fälten. Lägg bara till en tredje rubrik och en andra beskrivning i dina befintliga textannonser.

Om du till exempel är återförsäljare och använder två rubriker med ditt varumärke och din officiella webbplats kan du lägga till en tredje rubrik med fraktinformation, specialerbjudanden eller en uppmaning till kunder att köpa produkten eller tjänsten.

Översikt över utökade textannonser

Utökade textannonser liknar vanliga textannonser, men med några viktiga skillnader:

1. Utökade textannonser har tre rubrikfält. De två första rubrikfälten är obligatoriska, medan det tredje är valfritt. I det extra rubrikfältet kan du skriva ytterligare text som du vill visa i annonserna. Du kan använda upp till 30 tecken per rubrik. Rubrikerna visas bredvid varandra åtskilda av ett vertikalstreck ("|"). Beroende på skärmstorleken kan det hända att rubrikerna radbryts. Den tredje rubriken visas oftare på mobila enheter med breda skärmar.
  2. Utökade textannonser har dessutom två beskrivningsfält på 90 tecken vardera, vilket ger dig större kontroll över annonsens budskap.
  3. Domänen i visningsadressen baseras på domänen i den slutliga webbadressen. Google Ads använder domänen från den slutliga webbadressen och visar den som annonsens visningsadress. Om den slutliga webbadressen till exempel är www.example.com/utomhus/vandring/skor visas annonsens visningsadress som www.example.com.
  4. Visningsadressen kan ha två valfria Sökväg-fält. Du kan kombinera visningsadressen med upp till två nya valfria Sökväg-fält. Fälten läggs till i visningsadressen efter webbplatsens domän. Där kan du skriva text som ger mer information om vart användarna hamnar när de klickar på annonsen. Texten i sökvägsfälten behöver inte vara en del av webbadressen men bör ha koppling till innehållet på målsidan. Om den slutliga webbadressen är www.exempel.se/utomhus/vandring/skor vill du kanske att sökvägstexten ska vara ”Vandring” och ”Skor” så att annonsens visningsadress blir www.exempel.se/vandring/skor.
  5. Utökade textannonser är mobiloptimerade. Vi skapar automatiskt en förhandsgranskning av den utökade textannonsen så som den ser ut både på datorer och mobila enheter i samband med att du skapar den.

Utökade textannonser är tillgängliga i både Googles söknätverk och Googles Display-nätverk. Annonstillgångar (både automatiska och manuella) är dessutom helt kompatibla med utökade textannonser. Läs mer om hur du skriver effektiva textannonser.

Vanliga frågor

Hur fungerar utökade annonser på mobila enheter?
Utökade textannonser är utformade för att se bra ut på alla slags enheter, inräknat mobila enheter. Tack vare denna flexibilitet har utökade textannonser ingen inställning för enhetspreferenser. Om du vill ha större kontroll över hur ofta annonsen visas på olika enheter kan du prova budjusteringar för enhet.
Är utökade textannonser tillgängliga för kampanjer i Display-nätverket?

Även om du inte kan skapa utökade textannonser i dina displaykampanjer kan du kopiera en befintlig annons från en sökkampanj.

Du kan även överväga att använda responsiva annonser i stället för utökade textannonser för dina kampanjer i Display-nätverket. Responsiva annonser kan visas som flera olika format – inklusive textannonser – så att du bättre kan nå ut till människor via olika appar och webbplatser i Googles Display-nätverk. Läs mer

Vilka teckenbegränsningar gäller för fälten i utökade textannonser?
Rubrikfälten i utökade textannonser rymmer 30 tecken vardera. Beskrivningsfälten kan innehålla 90 tecken vardera, och sökvägsfälten kan innehålla upp till 15 tecken vardera. I dubbelbyte-språk, som koreanska, japanska och kinesiska, räknas varje tecken som två. Läs mer om krav på textannonser
Vad händer med min visningsadress om den slutliga webbadressen inbegriper en underdomän?

Om den slutliga webbadressen innehåller en underdomän läggs den vanligtvis till i visningsadressen. I vissa fall kan underdomänen inte läggas till i visningsadressen. Om underdomänen till exempel innehåller en varumärkesskyddad term kan det hända att visningsadressen utesluter underdomänen.

Syns all text i min utökade textannons när annonsen visas?

Vanligtvis syns all annonstext som du har angett i fälten för rubrik 1, rubrik 2 och beskrivning 1 när annonsen visas. Fälten för den tredje rubriken och den andra beskrivningen är valfria fält som kan visas när det finns tillräckligt med utrymme, men det finns inga garantier för att de alltid visas. I vissa situationer måste texten förkortas av Google Ads, vanligtvis med en ellips (”…”). Exempel:

• Om du använder samtalstillgångar kan knappen Ring ersätta en del av annonstexten.
  • Om annonstexten innehåller många breda tecken (som ”m”) i stället för kortare tecken (som ”i”) blir texten i annonsrubriken bredare än det tillgängliga utrymmet på vissa enheter. På de flesta språk med latinskt alfabet kan du undvika detta genom att använda högst 33 tecken totalt i rubriken.
  • Om dina utökade textannonser visas i Googles Display-nätverk kan det hända att rubrik 2 inte visas i alla annonsformat.

Om du har text som behöver visas i varje annons (till exempel en juridisk ansvarsfriskrivning) måste du ta med den informationen i något av fälten för rubrik 1, rubrik 2 eller beskrivning 1.

Fungerar automatiserade längre annonsrubriker med utökade textannonser?

Med automatiserade längre annonsrubriker flyttas visningsadressen och delar av annonsbeskrivningen automatiskt till rubriken. De avgränsas med ett tankstreck (–) när de är relevanta och när utrymmet tillåter det. Läs mer om automatiserade tillgångar och hur du tar bort dem.

Med utökade textannonser kan du ange flera rubriker avgränsade med en vertikal linje |. För närvarande stöds inte automatiserade längre annonsrubriker.

Vad är skillnaden mellan visningsadress, slutlig webbadress, målsidesadress och sökvägsfält?

Din slutliga webbadress (eller målsidesadressen) är sidan dit användarna kommer när de klickar på dina annonser. Visningsadressen är den webbadress som visas i grönt under annonsen, nedanför rubriken och ovanför beskrivningen. Den består av domänen från din slutliga webbadress och eventuellt innehåll som du har lagt till i annonsens sökvägsfält.

Kan jag skapa och redigera flera utökade textannonser samtidigt?

Du kan redigera flera textannonser samtidigt med massredigering. Du kan även markera flera annonser och pausa, aktivera eller ta bort dem via menyn Redigera.

Massuppladdning via kalkylark är även tillgängligt för utökade textannonser. Läs mer om massuppladdning

Använda Google Ads Editor

Du kan också skapa och redigera flera utökade textannonser samtidigt med Google Ads Editor. Läs mer om Google Ads Editor

Hur åtgärdar jag fel när jag skapar eller redigerar utökade textannonser?

Om du får ett felmeddelande när du försöker spara annonsen betyder det oftast att texten i annonsen behöver ändras så att den uppfyller en eller flera av våra Google Ads-policyer. Några tips:

• Överskrid inte teckenbegränsningen för respektive fält.
  • Kontrollera att skiljetecken och specialtecken används korrekt.
  • Se till att annonstexten har korrekt grammatik och stavning.

Läs mer om riktlinjerna för annonstext i Google Ads