Over uitgebreide tekstadvertenties

Belangrijk
  • Vanaf 30 juni 2022 kunt u geen uitgebreide tekstadvertenties meer maken of bewerken.
  • Uitgebreide tekstadvertenties worden nog steeds weergegeven en u kunt nog steeds rapporten over de prestaties bekijken.
  • U kunt uw uitgebreide tekstadvertenties ook nog altijd onderbreken, hervatten of zo nodig verwijderen.
  • We raden u ten zeerste aan over te stappen op responsieve zoekadvertenties.
  • Meer informatie over deze wijziging in uitgebreide tekstadvertenties
Onlangs hebben we wijzigingen aangebracht in uitgebreide tekstadvertenties, zodat u meer ruimte heeft om uw boodschap over te brengen aan klanten. U kunt nu:
  • een derde kop toevoegen,
  • een tweede beschrijving toevoegen,
  • tot wel negentig tekens gebruiken voor elke beschrijving.
Hier ziet u een voorbeeld van een uitgebreide tekstadvertentie met de optionele 3e kop en 2e beschrijving:
Uitgebreide verzekering | Voordelige bescherming | Krijg snel een gratis offerte
Advertentie www.example.com/insurance
Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op alle online offertes. Vergelijk verzekeringen eenvoudig met elkaar in slechts een paar seconden.

Als u aan de slag wilt gaan met de nieuwe optionele velden, kunt u proberen een 3e kop en een 2e beschrijving toe te voegen aan uw bestaande tekstadvertenties.

Als u als verkoper bijvoorbeeld 2 koppen met uw merknaam en uw officiële site gebruikt, kunt u een 3e kop toevoegen met verzendinformatie, informatie over speciale aanbiedingen of een call-to-action die klanten ertoe moet aanzetten om uw product of service te kopen.

Overzicht van uitgebreide tekstadvertenties

Uitgebreide tekstadvertenties zijn vergelijkbaar met de tekstadvertenties die u gewend bent. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen.

1. Uitgebreide tekstadvertenties bevatten 3 kopvelden. De eerste 2 kopvelden zijn verplicht en het 3e kopveld is optioneel. Dankzij het extra veld kunt u meer tekst in uw advertentie opnemen. U kunt maximaal 30 tekens per kop gebruiken. De koppen worden naast elkaar weergegeven, gescheiden door een verticale lijn ('|'). Afhankelijk van de grootte van het scherm van een potentiële klant, kan de tekst doorlopen naar een 2e regel. De 3e kop kan vaker worden weergegeven op mobiele apparaten met een breed scherm.
  2. Uitgebreide tekstadvertenties bevatten ook 2 beschrijvingsvelden met ruimte voor 90 tekens per veld, waardoor u meer controle heeft over de boodschap van uw advertentie.
  3. Het domein van de zichtbare URL wordt gebaseerd op het domein van uw uiteindelijke URL. Google Ads gebruikt het domein van uw uiteindelijke URL en geeft dit weer als de zichtbare URL van uw advertentie. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/wandelen/schoenen is, wordt de zichtbare URL van uw advertentie weergegeven als www.example.com.
  4. De zichtbare URL kan 2 optionele padvelden bevatten. U kunt de zichtbare URL combineren met maximaal 2 nieuwe optionele padvelden. Deze velden worden achter het domein van uw website toegevoegd aan de zichtbare URL. Hierdoor kunt u tekst toevoegen die potentiële klanten een beter idee geeft van waar ze terechtkomen wanneer ze op de URL klikken. De tekst die u in de padvelden opgeeft, hoeft niet per se een deel van de URL van uw website te zijn, maar moet wel zijn gerelateerd aan de content op uw landingspagina. Als uw uiteindelijke URL bijvoorbeeld www.example.com/outdoor/wandelen/schoenen is, wilt u mogelijk de woorden Wandelen en Schoenen in uw padtekst opnemen, zodat de zichtbare URL van uw advertentie www.example.com/Wandelen/Schoenen wordt.
  5. Uitgebreide tekstadvertenties zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Als u een uitgebreide tekstadvertentie maakt, wordt er voor zowel desktop als mobiel een voorbeeld van uw advertentie gegenereerd.

Uitgebreide tekstadvertenties zijn beschikbaar in zowel het zoeknetwerk van Google als het Google Display Netwerk. Ook werken advertentie-extensies (zowel automatische als handmatige) zonder problemen met uitgebreide tekstadvertenties. Meer informatie over hoe u effectieve tekstadvertenties schrijft

Veelgestelde vragen

Hoe werken uitgebreide tekstadvertenties op mobiel?
Uitgebreide tekstadvertenties zijn ontworpen om er op alle apparaten goed uit te zien, dus ook op mobiele apparaten. Als gevolg van deze flexibiliteit hebben uitgebreide tekstadvertenties geen instelling voor de apparaatvoorkeur. Als u meer controle wilt over hoe vaak uw advertentie wordt weergegeven op verschillende apparaten, probeert dan bodaanpassingen voor apparaten.
Zijn uitgebreide tekstadvertenties beschikbaar voor campagnes in het Display Netwerk?

U kunt in uw display-campagnes geen uitgebreide tekstadvertenties maken, maar u kunt wel bestaande uitgebreide tekstadvertenties kopiëren vanuit uw campagnes in het zoeknetwerk.

Kijk ook eens naar het gebruik van responsieve advertenties in plaats van uitgebreide tekstadvertenties voor uw campagnes in het Display Netwerk. Responsieve advertenties kunnen als verschillende indelingen worden weergegeven, onder andere als tekstadvertenties, om u te helpen mensen beter te bereiken via apps en sites in het Google Display Netwerk. Meer informatie

Wat zijn de tekenlimieten voor de velden van uitgebreide tekstadvertenties?
Elk kopveld van een uitgebreide tekstadvertenties ondersteunt maximaal 30 tekens. De beschrijvingsvelden ondersteunen elk 90 tekens en de padvelden hebben elk ruimte voor maximaal 15 tekens. Elk teken in een double-byte-taal, zoals het Koreaans, Japans of Chinees, telt voor 2 in plaats van 1 wat betreft deze limieten. Meer informatie
Wat gebeurt er met mijn zichtbare URL als mijn uiteindelijke URL een subdomein heeft?

Als uw uiteindelijke URL een subdomein heeft, wordt het in de meeste scenario's toegevoegd aan uw zichtbare URL. In uitzonderlijke scenario's wordt uw subdomein mogelijk niet aan uw zichtbare URL toegevoegd. Als uw subdomein gebruikmaakt van een handelsmerk, mag de zichtbare URL bijvoorbeeld niet uw subdomein bevatten.

Wordt de hele tekst van mijn uitgebreide tekstadvertentie getoond als mijn advertentie wordt weergegeven?

Meestal wordt bij de weergave van uw advertentie alle advertentietekst weergegeven die u in de velden 'Kop 1', 'Kop 2' en 'Beschrijving 1' heeft opgegeven. De velden voor de 3e kop en de 2e beschrijving zijn optioneel. Deze velden kunnen worden weergegeven als er voldoende ruimte is, maar ze worden niet gegarandeerd weergegeven. In sommige gevallen wordt uw tekst ingekort door Google Ads, gewoonlijk met een beletselteken ('...'). Bijvoorbeeld:

• Als u bel-extensies gebruikt, kan de knop Bellen de plaats van een deel van uw advertentietekst innemen.
  • Als in uw advertentietekst vaak bredere tekens (zoals 'm') worden gebruikt in plaats van smallere tekens (zoals 'i'), kan de koptekst breder zijn dan de daarvoor beschikbare ruimte in sommige browserformaten. Bij de meeste Latijnse talen kunt u dit voorkomen door het aantal tekens voor de gecombineerde kop te beperken tot 33 tekens in totaal.
  • Als uw uitgebreide tekstadvertenties worden weergegeven in het Google Display Netwerk, wordt de inhoud van Kop 2 in bepaalde advertentie-indelingen mogelijk niet weergegeven.

Als u tekst heeft die u in elke advertentie wilt weergeven (bijvoorbeeld een juridische disclaimer), moet u die informatie opnemen in het veld Kop 1, Kop 2 of Beschrijving 1.

Wat is het verschil tussen de zichtbare URL, de uiteindelijke URL, de URL van de landingspagina en padvelden?

Uw uiteindelijke URL (of de URL van de landingspagina) komt overeen met de pagina waarop de gebruiker terechtkomt na een klik op uw advertentie. Uw zichtbare URL is de URL in het groen in uw advertentie, onder de kop en boven de beschrijving. De URL bestaat uit het domein van uw uiteindelijke URL plus eventuele tekst die u heeft toegevoegd in de padvelden van de advertentie.

Kan ik uitgebreide tekstadvertenties bulksgewijs maken en bewerken?

U kunt meerdere tekstadvertenties tegelijk bewerken met bulkbewerkingen. U kunt ook meerdere advertenties selecteren en deze onderbreken, aanzetten of verwijderen via het menu Bewerken.

Bulkupload via spreadsheet is ook beschikbaar voor uitgebreide tekstadvertenties. Aan de slag

Google Ads Editor gebruiken

U kunt ook bulksgewijs uitgebreide tekstadvertenties maken en bewerken met behulp van Google Ads Editor. Meer informatie

Hoe kan ik een fout herstellen als ik uitgebreide tekstadvertenties maak of bewerk?

Als u een foutmelding ziet wanneer u probeert uw advertentie op te slaan, betekent dit meestal dat de tekst in de advertentie moet worden gewijzigd, zodat die voldoet aan een of meerdere aspecten van het beleid van Google Ads. Hieronder volgen enkele tips:

• Houd u aan de tekenlimieten voor elk veld.
  • Controleer of leestekens en symbolen op de juiste manier zijn gebruikt.
  • Zorg ervoor dat de grammatica en spelling van uw advertentietekst correct zijn.

Meer informatie over het redactionele beleid van Google Ads