Begränsa kostnaderna med månadsvis fakturering

När du har godkänts för månadsvis fakturering tilldelas du en kreditgräns. Utifrån detta belopp kan du räkna ut det maximala belopp du kan använda som daglig budget. Det här är ett bra sätt att fördela kampanjkostnaderna över en viss tidsperiod. Så här kan du använda kreditgränsen:

Exempel

Anta att du har ett Google Ads-konto med två kampanjer, och att du vill spendera totalt 100 000 kronor under en faktureringsperiod på 30 dagar. Bestäm först hur mycket du vill betala i respektive kampanj, så att dina 100 000 kronor räcker hela månaden. Anta att du vill lägga 75 000 kronor på kampanj 1 och 25 000 kronor på kampanj 2. Dividera varje belopp med 30 för att ta reda på din dagliga budget:

75 000/30 = 2 500 kronor

25 000/30 = 833,33 kronor

Enligt den här formeln får kampanj 1 en daglig budget på 2 500 kronor och kampanj 2 får en daglig budget på 833,33 kronor.

Tänk på att om du vill lägga 100 000 kronor per månad och har en faktureringsperiod på 30 dagar, måste kreditgränsen vara minst 200 000 kronor. Varför? Efter den första månaden har du förbrukat 100 000 kronor av kreditgränsen. När du väl har betalat fakturan (efter 30 dagar), kommer du att ha förbrukat ytterligare 100 000 kronor på Google för den andra månaden. Därför måste kreditgränsen vara minst 200 000 kronor.

Dina dagliga kampanjkostnader kan överstiga eller understiga din dagliga budget något, men du debiteras aldrig mer för en kampanj än din dagliga budget multiplicerat med antalet dagar i faktureringsperioden. Detta kallas överleverans.

Tänk på när du anger kampanjbudgetar att kreditgränsen måste täcka alla kostnader på kontot:

• Kostnader som dagligen tillkommer på dina konton och som ännu inte har fakturerats.
  • Kostnader som har fakturerats men som ännu inte har betalats.
  • Kostnader som tillkommer på kontot medan betalningen för föregående månad behandlas (minst några dagar).

Om du inte förbrukar din dagliga budget varje dag, kan det hända att dina månadskostnader blir lägre än väntat. Därför kan det vara klokt att regelbundet ta en titt på dina kostnader om du skulle behöva höja ditt bud.

Du kan se dina upplupna kostnader på sidan Kampanjer. Ange datumintervallet i övre hörnet på sidan till en lämplig period, och läs sedan av de upplupna kostnaderna i tabellens sista kolumn.