Begränsa kostnaderna med månadsvis fakturering

När du har godkänts för månadsvis fakturering tilldelas du en kreditgräns. Med detta belopp kan du beräkna det högsta belopp du kan använda som genomsnittlig daglig budget. Detta är ett bra sätt att fördela kampanjkostnaderna över en viss tidsperiod. Så här kan du använda kreditgränsen:

Exempel

Anta att du har ett Google Ads-konto med två kampanjer och att du vill spendera totalt 100 000 kronor under en faktureringsperiod på 30 dagar. Bestäm först hur mycket du vill betala i respektive kampanj, så att dina 100 000 kronor räcker hela månaden. Anta att du vill lägga 75 000 kronor på kampanj 1 och 25 000 kronor på kampanj 2. Dividera varje belopp med 30 för att ta reda på din genomsnittliga dagliga budget:

Det här diagrammet visar hur den genomsnittliga dagliga budgeten används i en Google Ads-kampanj.

Med denna formel tilldelar du kampanj 1 en genomsnittlig daglig budget på 2 500 kronor och kampanj 2 är en genomsnittlig daglig budget på 833,30 kronor.

Tänk på att om du vill lägga 100 000 kronor per månad och har en faktureringsperiod på 30 dagar, måste kreditgränsen vara minst 200 000 kronor. Varför? Efter den första månaden har du förbrukat 100 000 kronor av kreditgränsen. När du väl har betalat fakturan (efter 30 dagar), kommer du att ha förbrukat ytterligare 100 000 kronor på Google för den andra månaden. Därför måste kreditgränsen vara minst 200 000 kronor.

Dina dagliga kampanjkostnader kan överstiga eller understiga din genomsnittliga dagliga budget något, men du betalar inte mer än kampanjens månatliga utgiftsgräns, vilket är din genomsnittliga dagliga budget multiplicerat med det genomsnittliga antalet dagar i en månad (30,4). Läs mer om avgifter och din genomsnittliga dagliga budget.

Tänk på att när du anger kampanjbudgetar måste kreditgränsen täcka alla kostnader i ditt konto:

• kostnader som dagligen tillkommer i dina konton och som ännu inte har fakturerats
  • kostnader som har fakturerats men som ännu inte har betalats
  • kostnader som tillkommer i kontot medan betalningen för föregående månad behandlas (minst några dagar).

Om du inte förbrukar din genomsnittliga dagliga budget varje dag kan dina månatliga kostnader bli lägre än förväntat. Därför kan det vara klokt att regelbundet ta en titt på dina kostnader om du skulle behöva höja ditt bud.

Du kan se dina upplupna kostnader på sidan Kampanjer. Ange datumintervallet i övre hörnet på sidan till en lämplig period och läs sedan av de upplupna kostnaderna i tabellens sista kolumn.