Kulujen hallinta kuukausilaskutuksessa

Kun sinut on hyväksytty kuukausilaskutukseen, sinulle määritetään luottoraja. Tämän summan perusteella voit laskea enimmäissumman, jota voit käyttää keskimääräisenä päiväbudjettinasi. Se on hyvä tapa jakaa kampanjan kulut tietylle ajanjaksolle. Toimi seuraavasti:

Esimerkki

Oletetaan, että sinulla on Google Ads ‑tili, jossa on kaksi kampanjaa. Haluat käyttää yhteensä 10 000 euroa kuukauden 30 päivän aikana. Päätä ensin kunkin kampanjan kulut, jotta varmistat, että 10 000 euroa riittää koko kuukaudeksi. Oletetaan, että haluat käyttää 7 500 euroa kampanjaan 1 ja 2 500 euroa kampanjaan 2. Saat keskimääräisen päiväbudjetin selville jakamalla kummankin summan luvulla 30:

Tästä kaaviosta näkyy, miten keskimääräistä päiväbudjettia käytetään Google Ads ‐kampanjassa.

Asetat siis kampanjan 1 keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 250 € ja kampanjan 2 keskimääräiseksi päiväbudjetiksi 83,33 €.

Muista, että jos haluat käyttää 10 000 euroa kuukaudessa ja laskun maksamiseen on 30 päivää, luottorajan on oltava ainakin 20 000 euroa. Miksi? Ensimmäisen kuukauden jälkeen olet käyttänyt luottorajasta 10 000 euroa. Siihen mennessä kun olet maksanut laskun (eli 30 päivän jälkeen), olet kuluttanut toiset 10 000 euroa Googlessa toisesta kuukaudesta. Tästä syystä luottorajan on oltava vähintään 20 000 euroa.

Kampanjasi kulut voivat olla päivittäin joko hieman enemmän tai vähemmän kuin keskimääräinen päiväbudjettisi, mutta maksat kuitenkin enintään kampanjasi kuukausittaisen käyttörajan mukaisen summan. Kuukausittainen käyttöraja saadaan kertomalla keskimääräinen päiväbudjetti keskimääräisellä kuukauden päivien määrällä (30,4). Lue lisää veloituksista ja keskimääräisestä päiväbudjetista.

Kun asetat kampanjabudjetteja, muista, että luottorajan on katettava tilin kaikki kulut, kuten

• tiliisi kertyvät kustannukset jokaiselta päivältä, jota ei ole vielä laskutettu
  • kustannukset, jotka on laskutettu mutta joita ei ole vielä maksettu
  • tiliisi kertyvät kustannukset, kun edellisen kuukauden maksua käsitellään (vähintään useita päiviä).

Jos et kuluta keskimääräistä päiväbudjettiasi joka päivä, kuukausittaiset kulut voivat olla alhaisemmat kuin odotit. Siksi sinun kannattaa tarkistaa kulusi säännöllisesti, jos vaikka haluaisit korottaa hintatarjoustasi.

Voit tarkastella kertyneitä kuluja Kampanjat-välilehdellä. Aseta haluamasi kauden ajanjakso ja etsi sitten taulukon viimeisestä sarakkeesta kunkin kampanjan kertyneet kulut.