Göra inbetalningar för konton med månadsvis fakturering

De flesta annonsörer med månadsvis fakturering kan göra inbetalningar via elektronisk överföring eller check, men alternativen kan variera i ditt land. Det kostar inget att använda månadsvis fakturering, och du tilldelas en kreditgräns när din ansökan godkänns. I denna artikel beskriver vi hur du gör en inbetalning och hur du ser till att den handläggs så snabbt och korrekt som möjligt.

Innan du börjar

• Ha fakturan till hands. Där hittar du tillgängliga betalningsalternativ. Bankuppgifterna står längst ned.
  • Tänk på att alltid ange relevant fakturanummer (inte din lokala skattefaktura) och ditt kreditnotenummer tillsammans med dina betalningar. Då går handläggningen av inbetalningen mycket snabbare. Om du inte tar med några uppgifter kan inbetalningen användas för att reglera de äldsta debiteringarna på ditt konto först. Tänk på att inkludera dokument om källskatt, om tillämpligt, och att ange vilken faktura de avser.
  • Om du har frågor om fakturanummer eller handläggning av inbetalningar kan du skicka e-post till adressen som står angiven på fakturan.

När ska du betala?

Inbetalningar omfattas av de användarvillkor som du godkände när du registrerade dig för månadsvis fakturering. I villkoren anges hur många dagar du har på dig att betala fakturan.

Betala via elektronisk överföring

1. Logga in på din internetbank och välj att göra en inbetalning.
  2. Ange nedanstående information i fältet Ytterligare information:
    • alla fakturanummer och eventuella kreditnotenummer
    • id för betalningsprofil
    • kundnamn
  3. Ange alla fakturanummer och eventuella kreditnotenummer enligt nedan i fältet Ytterligare information i formuläret för onlinebetalning:
    Exempel: 3400000001 / 3400000002 / 3500000003 / 3300000009
  4. Om alla fakturanummer inte får plats i formuläret kan du fortsätta med följande steg:
    • Skicka e-post till den e-postadress som står angiven på Google-fakturan eller till ekonomiavdelningen samma dag som du gör överföringen.
    • Skriv ”Remittance [företagets namn] [totalbelopp]”.
    • Uppge alla fakturanummer och eventuella kreditnotenummer tillsammans med motsvarande inbetalningsbelopp. Tänk på att inkludera dokument om källskatt, om tillämpligt, och att ange vilken faktura de avser.

Viktigt att tänka på

Beroende på din bank kan fältet Ytterligare information ha ett annat namn, som Meddelande, Beskrivning, Referens eller något annat.

Betala via check

1. Uppge alla fakturanummer och eventuella kreditnotenummer på checken.
  2. Om du betalar flera fakturor samtidigt och behöver mer utrymme kan du anteckna eller skriva ut alla faktura- och kreditnotenummer samt motsvarande belopp på ett separat ark och bifoga det med inbetalningen.
  3. Skicka checken till den adress som står angiven längst ned på fakturan från Google.

För checkbetalning utanför USA:

• Skicka e-post till den e-postadress som står angiven på fakturan från Google samma dag som du skickar checken.
  • Skriv ”Remittance [företagets namn] [totalbelopp]”.
  • Uppge alla fakturanummer och eventuella kreditnotenummer tillsammans med motsvarande inbetalningsbelopp.

Exempel:

Faktura/kreditnota Belopp
3400000001 1 000,00 kr
3400000002 2 001,00 kr
3500000003 3 002,00 kr
3300000009 -500,90 kr