Maksun suorittaminen kuukausilaskutustileillä

Useimmat kuukausilaskutusta käyttävät mainostajat voivat suorittaa maksuja pankkisiirtona tai sekillä. Vaihtoehdot saattavat kuitenkin vaihdella maasi mukaan. Kuukausilaskutuksen ja hakemuksesi yhteydessä sinulle hyväksytyn luottorajan käyttäminen on maksutonta. Tässä artikkelissa käydään läpi maksun suorittamisen vaiheet ja annetaan vinkkejä, joiden avulla voit varmistaa, että maksusi käsitellään mahdollisimman nopeasti ja tarkasti.

Huomioitavaa ennen aloitusta

• Pidä laskusi käsillä. Laskusta näet käytettävissäsi olevat maksuvaihtoehdot, ja pankkitiedot on annettu laskun alaosassa.
  • Muista aina lisätä maksun tietoihin asianmukaisen Google-laskun numero (ei paikallisen verolaskun numeroa) ja hyvityslaskun numero. Tämä voi nopeuttaa maksun suorittamista tilillesi huomattavasti. Jos maksuun ei lisätä tietoja, sillä saatetaan kattaa ensin tilin vanhimpia veloituksia. Muista lisätä mahdolliset ennakonpidätysasiakirjat ja ilmoita, mihin laskuun ne liittyvät.
  • Jos sinulla on kysyttävää laskun numerosta tai maksun käsittelystä, lähetä sähköpostia laskussa annettuun osoitteeseen.

Maksun suorittaminen

Maksut suoritetaan kuukausilaskutuksen käyttöönotossa hyväksyttyjen käyttöehtojen mukaisesti. Nämä ehdot sisältävät myös maksuajan eli niiden päivien määrän, joiden kuluessa lasku täytyy maksaa.

Pankkisiirrolla maksaminen

1. Kirjaudu verkkopankkiisi maksun suorittamista varten.
  2. Lisää lisätietokenttään seuraavat tiedot:
    • kaikki laskujen numerot ja mahdolliset hyvityslaskujen numerot
    • maksuprofiilin tunnus
    • asiakkaan nimi.
  3. Lisää sähköisen maksulomakkeen lisätietokenttään kaikki laskujen numerot ja mahdolliset hyvityslaskujen numerot tähän tapaan:
    Esimerkki: 3400000001 / 3400000002 / 3500000003 / 3300000009
  4. Jos sähköiseen maksulomakkeeseen ei voi lisätä kaikkia laskujen numeroita, toimi seuraavasti:
    • Lähetä pankkisiirron lähettämispäivänä sähköpostiviesti Google-laskussa näkyvään sähköpostiosoitteeseen tai kokoelmaedustajallesi.
    • Kirjoita aiheriville "Remittance [yrityksesi nimi] [maksun kokonaissumma]".
    • Kirjoita viestikenttään kaikki laskujen numerot ja mahdolliset hyvityslaskujen numerot sekä niitä vastaavat maksusummat. Muista lisätä mahdolliset ennakonpidätysasiakirjat ja ilmoita, mihin laskuun ne liittyvät.

Muistettavaa

Pankista riippuen lisätietokentän nimenä voi olla esimerkiksi Ilmoitus, Kuvaus tai Viite.

Maksu sekillä

1. Kirjoita sekkiin laskujen numerot ja mahdolliset hyvityslaskujen numerot.
  2. Jos maksat useita laskuja eikä sekissä oleva tila riitä, kirjoita tai tulosta kaikki laskujen numerot ja hyvityslaskujen numerot sekä niitä vastaavat summat erilliselle arkille ja lähetä arkki maksusi mukana.
  3. Lähetä itse sekki Google-laskun alareunassa näkyvään osoitteeseen.

Yhdysvaltain ulkopoliset sekkimaksut

• Lähetä sekin lähettämispäivänä sähköpostiviesti Google-laskussa näkyvään sähköpostiosoitteeseen.
  • Kirjoita aiheriville teksti Maksusuoritus [yrityksesi nimi] [maksun kokonaissumma].
  • Lisää viestin tekstiosaan kaikki laskujen numerot ja mahdolliset hyvityslaskujen numerot sekä niitä vastaavat maksusummat.

Esimerkki:

Lasku/hyvityslasku Summa