Om vanliga storlekar för displayannonser

Om du inte har använt displayannonser tidigare kanske du inte känner till de vanligaste annonsstorlekarna. I den här artikeln visas exempel på annonsstorlekar du kan välja att använda.

Responsiva displayannonser

Responsiva displayannonser är standard annonstyp för Display-nätverket. De justeras automatiskt så att storleken, utseendet och formatet passar i tillgängliga annonsutrymmen.

För att skapa en sådan annons laddar du upp olika annonstillgångar som rubriker, logotyper, bilder och beskrivningar till ett enda annonsmaterial. (Du kan ladda upp flera tillgångar av varje typ.) Sedan renderar Google annonserna och visar dem i hela Display-nätverket. Annonserna optimeras också för att ge bästa resultat då de visas.

Med responsiva displayannonser är det Google som sköter testning och optimering av annonsmaterialet så att du kan fokusera på bättre annonsresultat. Läs mer om hur du skapar en responsiv displayannons.

Mobil: vanliga annonsmått

De här exemplen gäller avancerade mobila enheter.

300 × 250

320 × 50

320 × 100

250 × 250

200 × 200

Dator: vanliga annonsmått

De här exemplen gäller när annonserna visas på datorer, inte mobiler. Om du läser den här artikeln på mobilen, kanske exempelstorlekarna inte återges korrekt.