Konfigurer Google Analytics for den lokale butikkfronten din

Når brukere klikker på annonsene dine for varer i butikk, blir de viderekoblet til «Lokal butikkfront»-siden din. På denne siden – som Google er vert for – kan du fremheve produkter du har i en butikk i nærheten av brukeren. Her fremheves også informasjon om bedriften din, for eksempel merkevarelogoen din og butikkens adresse og åpningstider.

Bruk Google Analytics for å få oversikt over hva brukerne gjør på Lokalt-butikkfronten din. Med Analytics kan du måle atferd på nettet som for eksempel antall sidevisninger, klikk for å få en veibeskrivelse og klikk for å ringe butikken.

Konfigurer Google Analytics

Nedenfor forteller vi hvordan du kommer i gang med Google Analytics. Når du har fullført denne fremgangsmåten, er du klar til å motta data om den lokale butikkfronten din.

Merk: Google Analytics for lokale butikkfronter er foreløpig ikke tilgjengelig for kostnadsfrie lokale produktoppføringer.

Trinn 1: Velg konfigurasjon for Google Analytics

Du har to alternativer:

Uavhengig av hvilket alternativ du valgte i det første trinnet, må du velge innstillingene nedenfor for Google-området den lokale butikkfronten skal ligge på:

• «Kontonavn» og «Navn på nettsted»: Oppgi et enkelt, beskrivende navn i begge feltene (f.eks. «Lokal butikkfront på Google» for begge).
  • Nettadresse: Skriv inn det aktuelle Google-domenet for landet ditt (f.eks. «google.no» for norske kontoer).
  • Bransjekategori: Velg Shopping i rullegardinmenyen.
  • Tidssone for rapportering: Velg de aktuelle alternativene, og klikk på Hent sporings-ID.

Trinn 2: Opprett området for den lokale butikkfronten på Google

Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere et område for den lokale butikkfronten på Google:

1. Velg Administrator-fanen.
  2. Velg kontoen du vil legge til området i, på rullegardinmenyen i «Konto»-kolonnen. Hvis du har flere kontoer, kan du bruke søkefeltet for å finne den rette.
  3. Velg Opprett et nytt område på rullegardinmenyen i «Område»-kolonnen. Hvis du ikke har redigeringstilgang til kontoen, vises ikke «Opprett et nytt område» som et av alternativene. Kontroller at du har valgt riktig konto i «Konto»-kolonnen.

Trinn 3: Send inn den nye sporings-ID-en (UA-xxxxxx-xx eller G-xxxxxxxxxx) for å få den aktivert

Når du har opprettet den nye sporings-ID-en, kan du fylle ut skjemaet for Google Analytics for lokale butikkfronter for å registrere kontoen din. Google sender deg en bekreftelse når registreringen er fullført.

Trinn 4: Konfigurer rapporteringsoversikten

1. Klikk på Oversikter, under «Rapportering»-innstillingen, og klikk så på + Nytt oversiktspanel​STRONG.
  2. Klikk på Importér fra galleriet, søk etter «lokal butikkfront», og klikk så på Importér.
  3. Ignorer standardinnstillingen «Alle nettstedsdata», og klikk på Opprett.

For å slå på innsamling av data som skal brukes til remarketing, gå til Administrator-innstillingen, og klikk på Sporingsinfo i «Område»-kolonnen. Finn ut mer om remarketingmålgrupper i Google Analytics.

Analyser rapportene dine

I Google Analytics-rapportene dine finner du informasjon om hvordan folk bruker Lokalt-butikkfronten din. Dette kan hjelpe deg med å oppnå bedre kontakt med den lokale målgruppen.

Kombinerte datapunkter

Fra Google Analytics-rapportene kan du hente ut statistikk om de som bruker den lokale butikkfronten din, gjennom strategisk bruk av kombinerte datapunkter.

Her er tre scenarioer der du kan bruke kombinerte datapunkter:

Datapunkter Statistikk Tiltak
Geografi + hendelser Posisjonsdata kombinert med «klikk for veibeskrivelse»- og «klikk for å ringe»-hendelser Anslå antallet butikkbesøk og kartlegge lokale kjøpevaner
Hendelser + enhet Enheten som brukes for å besøke nettstedet ditt (f.eks. mobil kontra datamaskin) Juster budene på enhetstyper i Google Ads for å få annonsene for varene i butikken vist i bedre plasseringer
Klokkeslett + hendelser Data for hver enkelt time kombinert med klikkhendelser og økter Juster budgivningen i tråd med handletrender på ulike tidspunkt dagen gjennom

Linker til relatert innhold