Paikallisten tuotteiden käyttöönotto kampanjoissa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Step 8 of showing your local products on Google is setting up Google Ads for local inventory ads Tämä on paikallisvaraston aloitusoppaan vaihe 9b.

Kaikki nykyiset ajoneuvomainoksia sisältävät Älykkäät Shopping-kampanjat päivittyvät Maksimitulokset-kampanjoiksi syyskuuhun 2023 mennessä. Näin saat käyttöösi lisää mainosinventaaria ja mainosmuotoja, joilla voit tavoittaa uusia asiakkaita. Jos tilin kaikki kampanjat on päivitetty, tilillä ei voi enää luoda uusia Älykkäitä Shopping-kampanjoita. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjan luomisesta.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja optimoida Maksimitulokset- tai Shopping-kampanjan, jossa näkyy paikallisia tuotemainoksia, sekä seurata paikallisvaraston tuloksia.

Voit muuttaa paikallisten tuotemainosten asetuksia useilla tavoilla niiden tehokkuuden parantamiseksi. Lue lisää paikallisten tuotemainosten optimoinnista

Ennen kuin aloitat

Ohjeet

Paikallisten tuotemainosten käyttöönotto kampanjoissa

Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi ja valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:

Vaihtoehto 1: Maksimitulokset-kampanja

1. Klikkaa aiemmin luodun Maksimitulokset-kampanjan nimeä tai luo uusi Maksimitulokset-kampanjaLue lisää Maksimitulokset-kampanjan luomisesta.
  2. Jos tilillä on paikallisvarastosyöte, paikalliset tuotemainokset näkyvät oletuksena. Jos olet linkittänyt Kauppiaskeskus-syötteen Google Ads ‐tiliin, valitse Maksimitulokset-kampanjassa käytettävä Kauppiaskeskus-tili ja maa. Klikkaa sitten Tallenna.

Vaihtoehto 2: Shopping-kampanja

1. Klikkaa aiemmin luodun Shopping-kampanjan nimeä tai luo uusi Shopping-kampanja, jos sellaista ei vielä ole.
  2. Valitse Asetukset > Shopping-kampanjan asetukset > Lisäasetukset > Paikalliset tuotteet. Merkitse "Salli paikallisissa kaupoissa myytävien tuotteiden mainokset" ‑asetus valituksi ja valitse sitten Tallenna.

Paikallisten tuotteiden mainostaminen

Tuotteesi voivat näkyä mainoksissa eri tavoilla sen mukaan, minkätyyppisten tuotteiden tiedot olet lähettänyt Googlelle. Voit valita tietynlaisille tuotteille sopivan mainosmuodon Shopping-kampanjassasi.

Mainosmuodon valitseminen

Vain verkossa myytävät tuotteet Monikanavaiset tuotteet Vain paikalliset tuotteet
Kaupan lähellä oleva asiakas Shopping-mainos Paikallinen tuotemainos Paikallinen tuotemainos
Kaupasta kaukana oleva asiakas Shopping-mainos Shopping-mainos

Paikallisen kanavan tulosten seuranta

Jos mainostat fyysisessä toimipisteessä myytäviä tuotteita paikallisella tuotesyötteellä, voit tutkia paikallisen Shopping-kanavasi kampanja- tai mainosryhmätason tulosraportteja ryhmittelemällä raportit klikkaustyypin, kanavan tai kanavan yksinomaisuuden perusteella.

Ryhmittely klikkaustyypin mukaan

Ryhmittelemällä raportin klikkaustyypin mukaan näet dataa viidestä eri klikkaustyypistä.

Klikkaustyypit

Klikkaustyypin nimi Mitä se tarkoittaa
Shopping – Tuote – Verkko Verkkotuotteen mainoksen klikkaus
Shopping – Tuote – Paikallinen Paikallisen tuotemainoksen klikkaus
Shopping – PTM-kauppaklikkaukset – Paikalliset Paikallisen kauppamainoksen klikkaus
Shopping – Tuote – Monikanavainen paikallinen Kaksi linkkiä sisältävän mainoksen paikallisen osan klikkaus: toinen on paikallisen tuotteen linkki ja toinen verkossa myytävän tuotteen linkki
Shopping – Tuote – Monikanavainen verkko* Kaksi linkkiä sisältävän mainoksen verkko-osan klikkaus: toinen on paikallisen tuotteen linkki ja toinen verkossa myytävän tuotteen linkki

*Tätä klikkaustyyppiä ei enää näytetä. Tiedot näkyvät kuitenkin aiemmissa raporteissa.

Näin näet tulosdatan:

1. Valitse kampanja Google Adsista.
  2. Klikkaa Ryhmittele-kuvaketta Segmentti joko kampanjan tai mainosryhmän näkymästä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Klikkaustyyppi.

Voit myös ladata raportin, joka kuvaa yhtä tai useampaa ryhmittelyasetusta sen jälkeen, kun olet lisännyt niitä kampanjaasi. Tee näin:

1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta Lataa.
  2. Valitse Lisää vaihtoehtoja.
  3. Kirjoita Segmentit-kohtaan niiden segmenttien nimet, joista olet kiinnostunut.
  4. Merkitse Otsikko ja ajanjakso- sekä Yhteenveto-rivien ruudut valituiksi.
  5. Klikkaa Lataa.
Voit myös luoda oman raportin Raportit-välilehdellä. Lue lisää omien raporttien luomisesta

Kanavan ja kanavan yksinomaisuuden suodattimien käyttöönotto

Kun olet ottanut paikalliset tuotteet käyttöön Shopping-kampanjassasi, voit valita suodattimia tai jaotella tuotteet ryhmiin kanavan tai kanavan yksinomaisuuden perusteella.

• Kanava-vaihtoehto ryhmittelee tuotteet verkon tai paikallisen saatavuuden perusteella.
  • Kanavan yksinomaisuus ‑vaihtoehto ryhmittelee tuotteet jommankumman kanavan tai molempien kanavien saatavuuden perusteella.
  • Jos valitset "Kanava: paikalliset kaupat" ‑tuotesuodattimen ja "Kanavan yksinomaisuus: yksi kanava" ‑asetuksen, kampanjasi sisältää vain tuotteet, joita myydään paikallisissa kaupoissa, ei verkossa myytäviä tuotteita.
Vinkki: Voit jaotella tuotevarastosi ja asettaa erilliset hintatarjoukset kanavalle ja kanavan yksinomaisuudelle. Voit esimerkiksi jakaa tuoteryhmät useissa kanavissa saatavilla oleviin tuotteisiin (ns. monikanavatuotteisiin), joilla on tietty hintatarjous. Tämän jälkeen voit määrittää eri hintatarjoukset tuotteille, jotka näkyvät vain yhdessä kanavassa. Lue lisää kampanjan järjestämisestä tuoteryhmien avulla

Näin voit ryhmitellä tiedot kanavan tai kanavan yksinomaisuuden mukaan:

1. Valitse kampanja Google Adsista.
  2. Klikkaa kampanjan tai mainosryhmän näkymästä Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet).
  3. Valitse Shopping-valikosta joko Shopping – Kanava tai Shopping – Kanavan yksinomaisuus.

Voit myös luoda oman raportin Raportit-välilehdellä. Lue lisää omien raporttien luomisesta