Om (nyligen förenklade) displaykampanjer

Displaykampanjer visar annonser som når målgrupper som tittar på innehåll på YouTube, i Gmail och i Googles Display-nätverk med miljontals webbplatser och appar. Displaykampanjer ger flexibilitet, styrning och smarta inställningar baserat på Googles AI som hjälper dig att förbättra kampanjresultatet. Du kan använda en kombination av manuella inställningar och AI-funktioner som bygger på Googles avancerade maskininlärning för budgivning, annonsmaterial och inriktning.

När du skapar en ny displaykampanj omfattar standardinställningarna och förslagen AI-funktioner som bidrar till att förbättra kampanjresultatet:

• Budgivning: Du får rekommendationer om Smart Bidding-strategier utifrån dina annonseringsmål, men du kan välja att inte använda de föreslagna budstrategierna och i stället välja budstrategier manuellt.
  • Annonsmaterial: Dina displayannonser är responsiva som standard (om du inte använder uppladdade displayannonser). Det innebär att du kan ladda upp olika tillgångar till Google Ads och att Googles AI-modell avgör den optimala kombinationen av tillgångar samt optimerar tillgångarnas storlek, utseende och format så att de ryms i tillgängliga annonsutrymmen med det annonsformat som sannolikt ger bäst resultat.
  • Inriktning: Med Optimerad inriktning används information som sökord på din målsida för att nå nya och relevanta målgrupper som sannolikt leder till konverteringar. Optimerad inriktning används som standardinriktningsmetod för displaykampanjer. Om du föredrar att inte använda optimerad inriktning kan du välja en annan typ av inriktning.

Nya uppdateringar för displaykampanjer

• För att göra det enklare att skapa och hantera kampanjer finns nu funktioner för smarta displaykampanjer tillgängliga i alla displaykampanjer.

Kommande ändringar (från och med den 1 augusti 2022)

• Om du har en aktiv, pausad eller borttagen smart displaykampanj migrerar vi den till en displaykampanj och behåller dina inställningar.
  • Displaykampanjer är därefter den enda typen av displaykampanj. Dina migrerade smarta displaykampanjer blir displaykampanjer.
  • Vad behöver du göra? Inget. Smarta displaykampanjer i ditt konto migreras automatiskt utan att du behöver göra något. Migreringen orsakar inga variationer i kampanjernas resultat.

Vanliga frågor

Påverkas resultatet av min smarta displaykampanj av dessa uppdateringar?

Nej, varken dina kampanjinställningar eller kampanjresultat påverkas.

Vilka inställningar ska jag använda för att efterlikna smarta displaykampanjer?

Om du vill efterlikna smarta displaykampanjer kan du använda de rekommenderade standardinställningarna för en ny kampanj. Det innefattar att använda den Smart Bidding-strategi som fungerar bäst för dina behov, optimerad inriktning och responsiva displayannonser.

Vad händer med min gamla smarta displaykampanj?

Om du har en aktiv, pausad eller borttagen smart displaykampanj migrerar vi den till en displaykampanj och behåller dina inställningar.