Skapa en responsiv displayannons

Obs! Med start sommaren 2018 blir responsiva displayannonser den nya standardannonstypen för Display-nätverket i den nya Google Ads-upplevelsen. Dessa annonser har samma funktioner som responsiva annonser, gör det möjligt att använda flera tillgångar av varje typ och ger dig större kontroll över dina annonser. Om du har aktiva responsiva annonser blir du uppmanad att spara dem som responsiva displayannonser.

Om du vill ha ett enklare sätt att visa annonser i Display-nätverket kan du skapa responsiva displayannonser. Det är tillgångsbaserade annonser vars storlek, utseende och format justeras automatiskt så att de passar i tillgängliga annonsutrymmen. Utifrån tillgångarna du anger, som logotyper, rubriker, bilder, videor och beskrivningar, genererar Google automatiskt din annons när ett annonsutrymme blir tillgängligt. Användningen av dina tillgångar optimeras så att du får bästa möjliga resultat. Responsiva displayannonser kan visa text och bilder i de flesta storlekar och integrerade format.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar en responsiv displayannons. Om du vill få en översikt kan du läsa Om responsiva displayannonser.

Innan du börjar

Om du skapar dynamiska responsiva displayannonser genom att koppla ett flöde till din responsiva displayannons (och dess kampanj) bör du tänka på följande:

• Om du skickar med ett formaterat pris i flödet används det i stället för det prisprefix som du lägger till i Google Ads när du skapar annonsen.
  • Eftersom dessa annonser kan visas i fler storlekar än bilderna från ditt dynamiska flöde kanske annonserna inte alltid använder bilder från flödet.
  • Produkterna som visas i förhandsgranskningen är endast avsedda som illustration. Se till att dina flöden följer vår policy för anpassade annonser.
  • Google kan visa layouttaggar för annonsörer inom detaljhandeln, som ”nytt”, ”populärt” eller ”sänkt pris”, för relevanta produkter i syfte att förbättra resultatet. Layouttaggarna visas automatiskt baserat på produktinformation från flödet. Läs mer här.
  • Alla tillgångar visas inte alltid i annonserna. Ibland kan annonserna visas utan bilder för att utöka räckvidden i Display-nätverket.

Skapa responsiva displayannonser

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Displaykampanjer i navigeringspanelen till vänster.
  3. Klicka på Annonser och tillägg på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på den blå plusknappen .
  5. Välj Responsiv displayannons.
  6. Välj en annonsgrupp. Om du vill att dina responsiva displayannonser ska ha stöd för dynamisk remarketing måste annonsgruppen eller dess kampanj vara kopplad till ett flöde.
  7. Lägg till och spara dina bilder. Du måste ange bilder om du vill kunna utnyttja alla våra annonsformat.  Vi rekommenderar att du tillhandahåller flera tillgångar, eftersom det gör det lättare för Google att optimera dina annonser. Du kan ladda upp högst 15 marknadsföringsbilder och fem logotyper. Du kan beskära bilderna till liggande och kvadratiskt format eller använda olika bilder för olika bildproportioner. Ladda upp dina bilder, skanna dem från din webbplats eller välj bilder från vårt bibliotek med kostnadsfria professionella bildbyråfoton. Du kan också välja bland nyligen använda bilder.
    • Liggande. Uppladdade bilder ska ha bildförhållandet 1,91:1 (liggande) och vara större än 600 × 314. Filstorleken är begränsad till högst 5120 kB.
    • Kvadrat. Uppladdade kvadratiska bilder (1:1) ska vara större än 300 × 300. Filstorleken är begränsad till högst 5120 kB.
    • Logotyp (valfritt). Uppladdade logotyper ska vara kvadratiska (1:1) och vara 128 × 128 eller större. Den rekommenderade storleken för kvadratiska logotyper är 1 200 × 1 200. För bästa rendering rekommenderar vi att du även lägger till en liggande logotyp (4:1), som ska vara 512 × 128 eller större. Den rekommenderade storleken för liggande logotyper är 1 200 × 300. En transparent bakgrund är bäst för alla logotyper, förutsatt att logotypen är centrerad. Filstorleken är begränsad till högst 5120 kB.
    • Undvik text. Texten får täcka högst 20 % av bilden. Obs! Bilden kan komma att beskäras horisontellt upp till fem procent på varje sida för att rymmas i vissa annonsutrymmen.
  8. Klicka på Videor under Bilder och logotyper.
  9. Se till att videon du vill visa har laddats upp på YouTube. Lägg sedan till YouTube-länkar genom att söka efter en video eller klistra in webbadressen från YouTube. Om du väljer uppladdningsalternativet ska du tänka på att den rekommenderade längden på videon (rekommenderade bildförhållanden: 16:9, 1:1, 4:3, 9:16) ska vara högst 30 sekunder. Endast YouTube-videolänkar är tillåtna för annonsen.
  10. Slutför din annonsinformation. Du kan skapa flera rubriker och beskrivningar som kan renderas i dina responsiva displayannonser. Du kan ladda upp flera versioner av följande:
    1. Skriv en kort rubrik (mellan en och fem stycken, högst 30 tecken vardera). Den korta rubriken är den första raden i annonsen och visas i mindre annonsutrymmen där den långa rubriken inte får plats. Korta rubriker kan visas med eller utan beskrivning.
    2. Skriv en lång rubrik (högst 90 tecken). Den långa rubriken är den första raden i annonsen och visas i stället för den korta rubriken i större annonser. Långa rubriker kan visas med eller utan beskrivning. Obs! När den långa rubriken visas i annonsen kan dess längd påverkas av vilken webbplats den visas på. Om den klipps av följs den av en ellips (…).
    3. Skriv en beskrivning (mellan en och fem stycken). Beskrivningen läggs till efter rubriken och ska uppmana användarna att göra något. Den kan bestå av upp till 90 tecken och visas efter (den korta eller långa) rubriken. Obs! Beskrivningens längd beror på webbplatsen där den visas. Om den klipps av följs den av en ellips (…).
    4. Företagsnamn. Detta är namnet på ditt företag eller varumärke.
    5. Slutlig webbadress. Det är här användarna hamnar när de klickar på annonsen.
    6. Valfritt: I de avancerade alternativen för webbadresser kan du lägga till spårningsparametrar eller anpassade parametrar i webbadressen.
    7. Valfritt: Klicka på Fler alternativ och välj Uppmaningstext. Välj språk på rullgardinsmenyn till vänster och välj en uppmaningstext på rullgardinsmenyn till höger.
    8. Valfritt för dynamiska responsiva annonser: kampanjtext (till exempel ”Fri frakt inom två dagar”) och prisprefix.
  11. Förhandsgranska annonserna i de populäraste storlekarna och annonsformaten. Eftersom responsiva displayannonser kan visas i de flesta annonsutrymmen i Display-nätverket kan de visas i tusentals olika layouter.
  12. Klicka på Spara.
  13. Vänta minst en vecka efter att annonsen har godkänts innan du kontrollerar hur det går för den. Innan dess är informationen ofullständig.