Skapa en responsiv displayannons

Google Ads Tutorials: Creating responsive display ads

Du kan skapa en responsiv displayannons genom att ladda upp dina tillgångar (bilder, rubriker, logotyper, videor och beskrivningar). Google genererar sedan automatiskt annonser som visas i Googles Display-nätverk.

Skapa responsiva displayannonser

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer på navigeringsmenyn.
  3. Välj Displaykampanjer och klicka på en kampanj där du vill lägga till responsiva displayannonser.

4. Klicka på Annonser och tillägg och sedan på Annonser.

5. Klicka på plusknappen .

6. Välj Responsiv displayannons.

7. Välj en annonsgrupp.

8. Lägg till och spara dina bilder.

9. Klicka på plusknappen under Bilder och logotyper för att lägga till en YouTube-länk för videon.

10. Slutför din annonsinformation.

11. Förhandsgranska annonsen.

12. Klicka på Spara.

Skapa dynamiska responsiva annonser med ett flöde

• Med dynamisk remarketing kan du skapa ett flöde för alla dina produkter eller tjänster tillsammans med attribut som unikt id, bilder och priser. Läs mer om hur du kan skapa och ladda upp ett nytt flöde
  • Det formaterade priset i flödet används i stället för det prisprefix som du lägger till när du skapar annonsen.
  • Eftersom dessa annonser kan visas i fler storlekar än bilderna från ditt dynamiska flöde kanske annonserna inte alltid använder bilder från flödet.
  • Alla dina tillgångar visas kanske inte i annonserna. Ibland kan annonserna visas utan bilder för att öka räckvidden i Display-nätverket.
  • Produkterna som visas i förhandsgranskningen är endast avsedda som illustration. Se till att dina flöden följer vår policy för anpassade annonser.
  • Google kan visa layouttaggar för annonsörer inom detaljhandeln, som ”nytt”, ”populärt” eller ”sänkt pris”, för relevanta produkter i syfte att förbättra resultatet. Layouttaggarna visas automatiskt utifrån produktinsikter från flödet. Läs mer om dynamisk remarketing