Opprett responsive bannerannonser

Merk: Fra og med sommeren 2018 kommer responsive bannerannonser til å være den nye standardtypen av annonser for Displaynettverket i den nye utgaven av Google Ads. I disse annonsene får du all funksjonalitet som kommer med responsive annonser. Du kan i tillegg ha med flere elementer av hver type, og du får bedre kontroll over annonsene dine. Hvis du for tiden kjører responsive annonser, blir du bedt om å lagre dem som responsive bannerannonser.

Hvis du lager responsive bannerannonser, blir det enklere å få annonsene dine vist i Displaynettverket. Disse annonsene er basert på elementene du laster opp. Størrelsen, utseendet og formatet til annonsene blir automatisk justert, og dermed passer de inn i nær sagt en hvilken som helst annonseplass. Google genererer annonsene dine for deg ut fra elementene du laster opp, inkludert logoer, bilder, videoer og beskrivelser. Dette skjer automatisk etter som annonseplasser blir tilgjengelige, og resultatene dine blir optimalisert gjennom spesifikke kombinasjoner av elementene. Responsive bannerannonser kan vises i et nær sagt hvilket som helst tekstformat, bildeformat eller integrert format, i nesten alle størrelser.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du oppretter responsive bannerannonser. Du finner en komplett oversikt i artikkelen Om responsive bannerannonser.

Før du begynner

Hvis du oppretter dynamiske responsive bannerannonser ved å tilknytte en feed som inneholder den responsive bannerannonsen din (og den tilhørende kampanjen), bør du huske på følgende:

• Hvis du tar med en formatert pris i feeden, brukes denne i stedet for fastprisen du la til i Google Ads da du opprettet annonsen.
  • Fordi disse annonsene vises i flere størrelser enn det de dynamiske feedbildene dine kan tilpasses, er det ikke sikkert at det alltid brukes bilder fra feeden i annonsene.
  • Produktene som vises i forhåndsvisningen, er bare til illustrasjon. Sørg for at feedene dine er i tråd med retningslinjene våre for personlig tilpasset annonsering.
  • Google kan vise layoutetiketter for relevante produkter fra forhandlerannonsører for å forbedre resultatene, for eksempel «Nyheter», «Populært» eller «Avslag». Disse layoutetikettene vises automatisk på grunnlag av produktstatistikk fra feeden. Finn ut mer her.
  • Ikke alle elementene brukes hver gang annonsene vises. Av og til kan det hende at annonsene dine vises uten bilder. Formålet med dette er å øke rekkevidden i Displaynettverket.

Sånn oppretter du responsive bannerannonser

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bannerkampanjer i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Klikk så på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på den blå plussknappen .
  5. Velg Responsiv bannerannonse.
  6. Velg en annonsegruppe. Hvis du vil at de responsive bannerannonsene dine skal ha støtte for dynamisk remarketing, må du sørge for at annonsegruppen din – eller kampanjen den tilhører – er tilknyttet en feed.
  7. Legg til og lagre bildene dine. For at du skal få tilgang til alle annonseformatene våre, må du ta med bilder.  Vi anbefaler at du laster opp mange ulike elementer. Da blir det nemlig enklere for Google å optimalisere annonsene du får vist. Du kan laste opp inntil 15 markedsføringsbilder og fem logoer. Du kan bruke ett bilde som er beskåret til liggende og kvadratisk format, eller to forskjellige bilder med hvert sitt høyde/bredde-forhold. Last opp bildene du vil bruke, hent dem fra nettstedet ditt eller velg noen av gratisbildene fra arkivet vårt. Du kan også velge blant nylig brukte bilder.
    • Liggende: Hvis du velger å laste opp et bilde i liggende format, bør det ha et høyde/bredde-forhold på 1,91:1 og være større enn 600 x 314 piksler. Maksimal filstørrelse er 5120 kB.
    • Kvadrat: Hvis du velger å laste opp et kvadratisk bilde, bør det ha et høyde/bredde-forhold på 1:1 og være større enn 300 x 300 piksler. Maksimal filstørrelse er 5120 kB.
    • Logo (valgfritt). Hvis du velger opplastingsalternativet, bør logoen være kvadratisk (1:1) og være minst 128 x 128 piksler. For kvadratiske logoer anbefaler vi at størrelsen er 1200 x 1200 piksler. Med tanke på best mulig gjengivelse anbefaler vi også at du legger til en logo i liggende format (4:1) i en størrelse på minst 512 x 128 piksler. Vi anbefaler at den liggende logoen har en størrelse på 1200 x 300 piksler. En gjennomsiktig bakgrunn er best i alle logoer, men bare hvis logoen er sentrert. Maksimal filstørrelse er 5120 kB.
    • Unngå tekst: Teksten kan ikke dekke mer enn 20 % av bildet. Merk: For at bildet skal kunne passe inn i visse annonseplasser, kan det bli horisontalt beskåret med inntil fem prosent på hver side.
  8. Klikk på Videoer under «Bilder og logoer».
  9. Sørg for at videoen du vil vise, er lastet opp til YouTube. Deretter legger du til YouTube-linker ved å søke etter en video eller lime inn nettadressen fra YouTube. Hvis du velger opplastingsalternativet, må du huske at den foretrukne lengden på videoen (anbefalte høyde/bredde-forhold: 16:9, 1:1, 4:3, 9:16) er 30 sekunder eller mindre. Det er bare YouTube-videolinker som er tillatt for annonsen.
  10. Fullfør annonseinformasjonen: Du kan ha flere overskrifter og beskrivelser som skal gjengis i de responsive bannerannonsene. Du kan laste opp flere versjoner av følgende:
    1. Skriv en kort overskrift (minst én eller opptil fem overskrifter med 30 eller færre tegn). Den korte overskriften er den første linjen i annonsen og vises på annonseplasser der det ikke er plass til den lange overskriften. Korte overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen.
    2. Skriv en lang overskrift (90 eller færre tegn). Den lange overskriften er den første linjen i annonsen din. I større annonser vises denne overskriften i stedet for den korte overskriften. Lange overskrifter kan vises med eller uten beskrivelsen. Merk: Når den lange overskriften gjengis i annonser, tilpasses lengden etter nettstedet der annonsen vises. Hvis den lange overskriften forkortes, slutter den med en ellipse.
    3. Skriv en beskrivelse (minst én eller opptil fem beskrivelser). Beskrivelsen supplerer overskriften og oppfordrer til handling. Den kan bestå av opptil 90 tegn og vises etter (den korte eller lange) overskriften. Merk: Lengden på beskrivelsen som gjengis, avhenger av nettstedet der annonsen vises. Hvis beskrivelsen forkortes, slutter den med en ellipse.
    4. Bedriftsnavn: Dette er navnet på bedriften eller merkevaren din.
    5. Endelig nettadresse: Dette er nettadressen folk havner på etter at de klikker på annonsen din.
    6. Valgfritt: Gå til de avanserte alternativene for nettadresser for å legge til sporingsparametere eller egendefinerte parametere i nettadressen.
    7. Valgfritt: Klikk på FLERE ALTERNATIVER, og velg Tekst for handlingsfremmende oppfordring. Velg et språk på rullegardinmenyen til venstre, og en spesifikk handlingsfremmende tekst på rullegardinmenyen til høyre.
    8. Valgfritt for dynamiske responsive annonser: markedsføringstekst (f.eks. «Gratis frakt innen to dager») og fastpris.
  11. Se en forhåndsvisning av de mest populære størrelsene og annonseformatene til de potensielle annonsene dine. Ettersom responsive bannerannonser er utviklet for å brukes i stort sett alle annonseplasser i Displaynettverket, kan de vises i tusenvis av ulike utforminger.
  12. Klikk på Lagre.
  13. Vent i minst en uke etter at annonsen er godkjent, før du gjennomgår resultatene. Inntil da er dataene ufullstendige.