Een responsieve display-advertentie maken

Opmerking: Vanaf de zomer van 2018 worden responsieve display-advertenties in de nieuwe, verbeterde versie van Google Ads het nieuwe standaard advertentietype voor het Display Netwerk. Deze advertenties bevatten alle functies van responsieve advertenties, zijn geschikt voor meerdere items van elk type en bieden meer controle over uw advertenties. Als u responsieve advertenties heeft lopen, wordt u gevraagd ze op te slaan als responsieve display-advertenties.

Als u op een eenvoudigere manier in het hele Display Netwerk wilt adverteren, maakt u responsieve display-advertenties. Deze advertenties zijn op items gebaseerd en het formaat, het uiterlijk en de indeling worden automatisch aan beschikbare advertentieruimten aangepast. Op basis van de items die u opgeeft, zoals logo's, koppen, afbeeldingen, video's en beschrijvingen, genereert Google automatisch uw advertentie zodra er advertentieruimten beschikbaar komen. Daarbij worden de verschillende door u geüploade items gebruikt om te optimaliseren voor de beste prestaties. Responsieve display-advertenties kunnen in de vorm van bijna elk type tekstadvertentie, beeldadvertentie of native ad worden weergegeven.

In dit artikel wordt beschreven hoe u een responsieve display-advertentie maakt. Voor een algemeen overzicht leest u Over responsieve display-advertenties.

Voordat u begint

Houd rekening met de volgende punten als u dynamische responsieve display-advertenties maakt door een feed aan uw responsieve advertentie (en de bijbehorende campagne) te koppelen:

• Als u een opgemaakte prijs in uw feed opgeeft, wordt deze gebruikt in plaats van het prijsvoorvoegsel dat u in Google Ads toevoegt wanneer u uw advertentie maakt.
  • Deze advertenties kunnen in formaten worden weergegeven waarin uw dynamische feedafbeeldingen niet passen. Daarom worden in uw advertenties mogelijk niet altijd afbeeldingen uit uw feed gebruikt.
  • Producten die in het voorbeeld worden weergegeven, zijn alleen bedoeld ter illustratie. Zorg ervoor dat uw feeds voldoen aan ons beleid ten aanzien van gepersonaliseerd adverteren.
  • Bij relevante producten kan Google lay-outtags voor adverteerders in de detailhandel weergeven, zoals 'nieuw', 'populair' of 'prijsdaling', om zo de prestaties te stimuleren. Deze lay-outtags worden automatisch weergegeven op basis van productinsights uit de feed. Meer informatie vindt u hier.
  • Bij de weergave van uw advertentie worden niet altijd alle items gebruikt. Uw advertenties kunnen soms bijvoorbeeld zonder afbeeldingen worden weergegeven om uw bereik in het Display Netwerk te vergroten.

Responsieve display-advertenties maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Selecteer in het navigatievenster aan de linkerkant Display-campagnes.
  3. Klik vervolgens op Advertenties en extensies in het paginamenu aan de linkerkant.
  4. Klik op de blauwe plusknop .
  5. Selecteer Responsieve display-advertentie.
  6. Selecteer een advertentiegroep. Als u wilt dat uw responsieve advertenties dynamische remarketing ondersteunen, controleert u of de advertentiegroep of de bijbehorende campagne aan een feed is gekoppeld.
  7. Voeg uw afbeeldingen toe en sla ze op. Afbeeldingen zijn nodig om toegang te hebben tot al onze advertentie-indelingen.  We raden u aan meerdere items te hebben, zodat Google uw advertenties gemakkelijker kan optimaliseren. U kunt maximaal vijftien marketingafbeeldingen en vijf logo's uploaden. U kunt één afbeelding naar liggende of vierkante indelingen bijsnijden of per hoogte-breedteverhouding een verschillende afbeelding gebruiken. Upload uw afbeeldingen, scan ze van uw website of selecteer afbeeldingen uit onze bibliotheek met gratis stockfoto's. U kunt ook recent gebruikte beelden kiezen.
    • Liggend. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw liggende afbeelding een verhouding moet hebben van 1,91:1 en groter moet zijn dan 600 x 314 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5120 KB.
    • Vierkant. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw vierkante (1:1) afbeelding groter moet zijn dan 300 x 300 pixels. De limiet voor de bestandsgrootte is 5120 KB.
    • Logo (optioneel). Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat uw logo vierkant (1: 1) moet zijn en 128 x 128 pixels of groter moet zijn. Het aanbevolen formaat voor vierkante logo's is 1200 x 1200 pixels. Voor de beste weergave wordt ook aanbevolen om een liggend logo (4:1) toe te voegen, dat 512 x 128 of groter moet zijn. Het aanbevolen formaat voor liggende logo's is 1200 x 300 pixels. Een transparante achtergrond is het best voor al uw logo's, maar alleen als het logo in het midden staat. De limiet voor de bestandsgrootte is 5120 KB.
    • Vermijd het gebruik van tekst. Tekst mag maximaal 20% van de afbeelding bedekken. Opmerking: Uw afbeelding kan horizontaal worden bijgesneden zodat deze in een aantal advertentieruimten past. Dit is maximaal 5% aan elke kant.
  8. Klik op Video's onder 'Afbeeldingen en logo's'.
  9. Zorg ervoor dat de video die u wilt weergeven, is geüpload naar YouTube. Voeg vervolgens YouTube-links toe door naar een video te zoeken of kopieer de URL van YouTube. Houd er bij de uploadoptie rekening mee dat de gewenste duur van de video (aanbevolen beeldverhoudingen: 16:9, 1:1, 4:3, 9:16) 30 seconden of minder moet zijn. Alleen YouTube-videolinks zijn toegestaan voor de advertentie.
  10. Vul alle gegevens voor uw advertentie in. U kunt meerdere koppen en beschrijvingen maken die in uw responsieve display-advertenties moeten worden weergegeven. U kunt meerdere versies van de volgende items uploaden:
    1. Schrijf een korte kop (minimaal één of maximaal vijf koppen van dertig tekens of minder). De korte kop is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt weergegeven als de beschikbare advertentieruimte beperkt is en de lange kop niet past. Korte koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving.
    2. Schrijf een lange kop (negentig tekens of minder). De lange kop is de eerste regel van uw advertentie. Deze wordt in grotere advertenties weergegeven in plaats van de korte kop. Lange koppen kunnen worden weergegeven met of zonder uw beschrijving. Opmerking: Wanneer de lange kop wordt weergegeven in een advertentie, hangt de lengte van de kop af van de site waarop deze wordt getoond. Als de kop wordt ingekort, eindigt de lange kop met het weglatingsteken.
    3. Stel een beschrijving op (minstens één of maximaal vijf beschrijvingen). De beschrijving draagt bij aan de kop en nodigt mensen uit om actie te ondernemen. De beschrijving mag maximaal negentig tekens lang zijn en kan worden weergegeven na de (korte of lange) kop. Opmerking: De lengte van de weergegeven beschrijving hangt af van de site waarop deze wordt getoond. Als de beschrijving wordt ingekort, eindigt deze met het weglatingsteken.
    4. Bedrijfsnaam. Dit is de naam van uw bedrijf of merk.
    5. Uiteindelijke URL. Dit is de webpagina waar gebruikers heen worden geleid wanneer ze op uw advertentie klikken.
    6. Optioneel: Ga naar Geavanceerde URL-opties als u trackingparameters of aangepaste parameters aan uw URL wilt toevoegen.
    7. Optioneel: Klik op MEER OPTIES en selecteer Tekst voor call-to-action. Selecteer een taal in het dropdownmenu aan de linkerkant en selecteer een specifieke tekst voor de call-to-action in het dropdownmenu aan de rechterkant.
    8. Optioneel voor dynamische responsieve advertenties: Promotietekst (bijvoorbeeld 'Gratis bezorging binnen twee dagen') en een prijsvoorvoegsel.
  11. Bekijk een voorbeeld van de populairste formaten en advertentie-indelingen van uw mogelijke advertenties. Aangezien responsieve display-advertenties zijn bedoeld om bijna alle advertentieruimten in het Display Netwerk te bereiken, kunnen ze in duizenden indelingen worden weergegeven.
  12. Klik op Opslaan.
  13. Ga na hoe uw advertentie presteert. Doe dit pas minimaal een week nadat uw advertentie is goedgekeurd. Voor die tijd zijn uw gegevens nog niet compleet.